Επιδερμική η προσέγγιση του δημοτικου συμβούλου ( πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΣ ) Αλέξανδρου Χαλκιοπουλου για τα αίτια της ήττας των Συμμάχων στις εκλογές του Οκτωβρίου . Αν και λάτρης ( όπως δήλωσε ) της στατιστικής ο κ Χαλκιοπουλος επικεντρώθηκε στις μεταγραφές δημοτικών συμβούλων από άλλες παρατάξεις , στην μη προβολή του έργου της Συμμαχιας , στις αποχωρήσεις κ.λ.π
Οι αριθμοί αγαπητέ πρόεδρε δείχνουν οτι η πόλη ¨¨σας μαύρισε ¨¨ και αυτο δεν οφείλεται μονο στους λόγους που θέλετε να επικαλείσθε
Στις εκλογές του 2019 αν και υπήρχαν 6 παρατάξεις η Συμμαχία ήταν( την Α Κυριακη ) πρώτη με 12,5 % διαφορα από την παράταξη Φωτιάδη και 4.300 ψήφους περισσότερους
Στις εκλογές του 2023 , η Συμμαχια έχασε με διαφορα 10,5% και 2.500 ψήφους .Μάλιστα σε απόλυτους αριθμούς έχασε 1739 ψήφους ή το 16% της εκλογικής της δύναμης .
Και ευτυχώς ( για τους Συμμάχους ) ήταν και τα χωριά γιατι σήμερα θα μιλούσαμε για την μεγαλύτερη συντριβή που γνώρισε εν ενεργεία δήμαρχος στην ιστορια των εκλογών του δήμου Σερρών
Αγαπητοί κύριοι του μπλογκ η ανάλυση σας είναι πολύ επιδερμική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσοι συνδυασμοι και να κατέβαιναν η Συμμαχία θα έπαιρνε το ίδιο ποσοστό.
Η Συμμαχία έχασε γιατί μαζεύτηκαν όλοι απέναντι της.
Ένας συνδιασμος ακομη να κατεβαινε, ο Χρυσάφης θα εκλεγόταν ΑΝΕΤΑ Δήμαρχος.( μην ξεχνάτε ότι το όριο εκλογής είναι 43% και όχι 50%)
Ο συνδυασμός του Χρυσάφη είναι ο μόνος συνδυασμός, τα τελευταία 40 χρονια, που ΑΥΞΗΣΕ τα ποσοστά του από 43,7% σε 47,8% ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΗΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Να σας θυμίσουμε εδώ ότι οι ολοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι μετα από την θητεία τους κινήθηκαν σε ποσοστά πολύ χαμηλότερα:
ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΘΗΤΕΙΑ)
1.ΑΝΔΡΕΟΥ: 15,64 % (1990)
2.ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ: 31,06 % (1986)
3.ΒΛΑΧΟΣ: 37%(1998)/Δεν κατεβηκε υποψηφιος(2010)
4.ΜΗΤΛΙΑΓΚΑΣ:34,41% (1994) /20,3 % (2002)
5.ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ: 22,36 % (2006)
6.ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: 29,47 % (2014) / 11,15 % (2019)
7.ΧΡΥΣΑΦΗΣ: 47,75 % (2023)
Αυτό δε το απαράδεκτο που οι άνθρωποι της μητλιαγκα διαχωρίζουν υποτιμητικά τους πολίτεςτου Δήμουσε 2 κατηγοριες( πολιτες α κατηγοριας της πολης των Σερρών και πολίτες β κατηγορίας οι κάτοικοι
των χωριών)είναι ενδεικτικό του πόσο αδιαφορούν για τους κατοίκους αυτους( ήδη το βλέπουμε πόσο εκδικητικοί είναι στα χωριά, στα οποία δεν κάνουν κυριολεκτικά τιποτε).
Φυσικά η ήττα της Συμμαχίας, έστω και οριακά, είναι γεγονός!
Οι προσδοκιες ηταν ψηλες αλλά διαψευστηκαν.
Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να μιλάμε( όπως το είπε η Μητλιάγκα, χρησιμοποιωντας ατακα του ηγετη της του αείμνηστου Ανδρέα) για το ότι οι δημότες έθεσαν την Συμμαχία στο χρονοντουλαπο της ιστορίας έχει τεράστια απόσταση.
Ένας σκεπτόμενος πολίτης.
Αν υπήρχε άλλος υποψήφιος και μάλιστα δεξιός ο Χρυσάφης δεν θα έβλεπε ούτε τη δικιά του ψήφο γιατί θα έδινε διέξοδο κυρίως σε όλους όσοι δεν πήγαν στην κάλπη γιατί ούτε αυτόν ήθελαν ούτε απέναντι μπορούσαν να ψηφίσουν. Έλεος πια με τον ανίκανο που διέλυσε τα πάντα και έφερε μεγάλο πλήγμα στην τοπική ΝΔ (καλά να πάθει με αυτούς που μας φορτώνει τόσα χρόνια. Ας πρόσεχε). Βέβαια η νυν Δ.Α. συνεχίζει επάξια και εξελίσσει το έργο της διάλυσης που ξεκίνησε ο Χρυσάφης. Άξιοι!
ΔιαγραφήΑγαπητά μου παιδιά ακόμη ψάχνετε τα αίτια της ήττας των " Συμμάχων" στις δημοτικές εκλογές; Γιατί φοβάστε να πειτε το αίτιο της ήττας με το όνομα του; Ένα και μοναδικό ήταν το αίτιο της ήττας και έχει ονοματεπωνυμο: Χρυσάφης Αλέκος. Και μάλιστα έτρεχε μόνος του και ήρθε δεύτερος. Όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι της " Συμμαχίας" αντί να αφήσουν πίσω τους τον Χρυσάφη και να τραβήξουν μπροστά, δυστυχώς κάθονται και ανέχονται ακόμη τον Χρυσάφη. Αυτό δείχνει την πολιτική τους ένδεια και ανικανοτητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα αγιάσει το στόμα σου! Του το λέμε αλλά δεν το καταλαβαίνει...
Διαγραφή