Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Σερρών : Γιώργος Τσιμερίκας -Ώρα ευθύνης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

 


 

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο των Σερρών, ως επικεφαλής της παράταξης “Ώρα Ευθύνης”, ανακοίνωσε ο Γιώργος Τσιμερίκας.

Ο κ.Τσιμερίκας ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει έναν πρώτο κύκλο επαφών με αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς φορείς, αλλά και απλούς πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον του Δήμου. Πρόσθεσε πως αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση μιας μεγάλης ομάδας συνδημοτών μας, η οποία αποτελείται από νέους κυρίως, αλλά και έμπειρους και σοβαρούς ανθρώπους ευρείας αποδοχής, να τεθεί επικεφαλής της νέας Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής προσπάθειας, η οποία ονομάστηκε ¨ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ¨.

 

Τόνισε πως η παράταξή είναι μια κίνηση που πλαισιώνεται με ανθρώπους από  διαφορετικές αφετηρίες και ενισχύεται από δραστήρια και πετυχημένα αυτοδιοικητικά στελέχη, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές συμμετείχαν ενεργά σε διαφορετικούς συνδυασμούς.

Ο κ.Τσιμερίκας στην αρχική του τοποθέτηση δήλωσε: “Ο συνδυασμός ¨ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ¨ θα λειτουργήσει μέσα σε καθαρά αυτοδιοικητικά πλαίσια, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χωρίς υπεροψία, χωρίς αλαζονεία.
Πρώτη μας προτεραιότητα σ΄ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποτελεί ο άνθρωπος, η κοινωνική συνοχή, και η αλληλεγγύη προς όλους όσους χρειάζονται την στήριξή μας. 
Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, για την πόλη αλλά και τα χωριά μας,
χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες με επιπρόσθετα δημοτικά τέλη.
Θα επαναφέρουμε στους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια την χαμένη τους αξιοπρέπεια, με την συμμετοχή τους στον σχεδιασμό και την χάραξη πολιτικής για τα χωριά μας. Είμαστε
αποφασισμένοι να στηρίξουμε όλο το Δήμο και να δώσουμε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα
δημοτικά διαμερίσματα, δίνοντας παράλληλα τη μεγάλη μάχη για την αναμόρφωση της πόλης των Σερρών.”

Οι στόχοι της παράταξης στους οποίους αναφέρθηκε ο κ.Τσιμερίκας είναι:

  • να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο,
  • να διαμορφώσουμε τη νέα ταυτότητα της πόλης,
  • να αναδείξουμε την επόμενη γενιά που θα συνεχίσει το έργο μας πιο δυνατά και πιο δημιουργικά
  • να σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ του Δήμου,
  • να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και λοιπές
    δραστηριότητες, εντός των ορίων του Δήμου όπου αυτό είναι δυνατόν,
  • να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου,
  • να συνεργασθούμε με τα Πανεπιστήμια και τους λοιπούς επιστημονικούς φορείς, με στόχο την σύνδεση τους με την αγορά εργασίας,
  • να συνεργασθούμε με τους όμορους Δήμους και την Περιφέρεια με επίκεντρο τον Δήμο Σερρών,
  • να ενισχύσουμε την ουσιαστική εξωστρέφεια του Δήμου αξιοποιώντας όλα τα αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά κύτταρα του τόπου στη βάση ενός κεντρικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Αναφερόμενος στη ζωή και στην πορεία του, ο κ.Τσιμερίκας ανέφερε πως γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις από όπου αποστρατεύτηκε
με το βαθμό του Ταξιάρχου. Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση τέσσερα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ για δύο χρόνια επί δημαρχίας Γιάννη Βλάχου. Ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2015 με τη Νέα Δημοκρατία.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Τσιμερίκας δήλωσε:
“Σίγουρα το εγχείρημα αυτό δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Οι συνθήκες απαιτούν να έρθουμε σε ρήξη με πρόσωπα και πρακτικές, που καθηλώνουν και απογοητεύουν τους πολίτες. Οι νέοι μας πρέπει να πιστέψουν ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν με την ενεργό συμμετοχή τους. Αντίπαλός μας δεν θα είναι το χθες, αλλά ο κίνδυνος να χαθούν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση ¨ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ¨ είναι πλέον υπόθεση όλης της κοινωνίας.
Έμβλημά μας έχουμε το περιστέρι της ΕΛΠΙΔΑΣ, το οποίο σηματοδοτεί την ισχυρή μας βούληση να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ανεξάρτητη κίνηση πολιτών. Είναι καιρός στο Δήμο Σερρών να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.”

Παρόντες κατά τη συνέντευξη τύπου αρκετοί φίλοι της παράταξης, νυν και πρώην αυτοδιοικητικοί, μεταξύ των οποίων ο κ.Καδής, ο κ.Ραμπότας, ο κ.Κετσετζής, ο κ.Σωτηριάδης, καθώς και ο τ.Διοικητής της 10ης Μεραρχίας κ.Γκουτζουρέλας κ.α.

 Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ.Τσιμερίκας δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να ανακοινώνει στελέχη της παράταξης αλλά και θεματικές ενότητες με στόχους που έχουν τεθεί. Επίσης τόνισε πως θα συμμετέχει και θα παρακολουθεί πιο στενά τα δημοτικά συμβούλια και θα τοποθετείται όταν το κρίνει απαραίτητο.


 https://www.serrespost.gr

 

5 σχόλια:

  1. Απογοητευτική η εμφάνιση του κυρίου Τσιμερίκα.
    Πλαισιομένος από σοβαρούς μεν αλλά παρωχημένους ανθρώπους για να διεκδικήσει τον Δήμο.
    Με Σωτηριάδη, Κουφοτόλη, Ραμπότα, Κετσετζή, Λογοθετίδη λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει μέλλον.
    Περιμένω ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο για να αποφασίσω εγώ και πολλοί άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ που δεν εισαι vecchios και θεωρεις τον εαυτό σου σύγχρονο ανανεωτή γιατι σχολιάζεις ανώνυμα αποφεύγοντας να κριθείς για την συνέπεια των γραφομένων σε σχέση με την persona σου και των πραττομένων σου. Εν τέλει καλύτερα παρωχημένος παρα να βαρύνεσαι με απευθείας αναθέσεις που υποκρύπτουν εκμαυλισμό, με τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες για τον άδικο θάνατο μικρού παιδιού, για άρνηση απολογισμού δαπανών [βλ. πολιτεία "δι ευχών" ] κλπ. Άλλωστε κοντός ψαλμός αλληλούια. Μετα τις εθνικές εκλογές οψόμεθα τα σπουδαία και ο νοών νοείτω. Με μεγάλη κατανόηση της κατάθλιψης στην οποία υποπέσατε Γ.Σ.

      Διαγραφή
    2. Εσύ που ρίχνεις ευθύνες για το θάνατο ενός μικρού παιδιού βγες και πες τα ονομαστικά, γιατί κρύβεσαι;;; εάν έχεις το θάρρος φυσικά να τα πεις ονομαστικά, είσαι δειλός που κρύβεται πίσω από μια ανωνυμία,ντροπή σου αυτό είναι το επίπεδο ορισμένων προσπαθούν να έχουν πολιτικά οφέλη χρησιμοποιώντας ένα τραγικό συμβάν, αυτοί είστε ντροπή και αίσχος αυτά σας αξίζουν

      Διαγραφή
    3. ΜΙΛΗΣΑ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΑΡΑ ΑΣΕ ΤΙΣ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ. ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΓΤ ΠΟΚΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
      Γ.Σ.

      Διαγραφή
  2. Το ίδιο σχόλιο copy paste.....
    Think think.....
    Βάλε το μυαλό να δουλέψει.....
    Καλό δρόμο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.