Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δήμος Αμφίπολης : Άλλη μια χαμένη ευκαιρία

 


 

 Δελτίο τύπου της παράταξης Μπαχάρη Μπαχαρόπουλου για την πρόσφατη συνεδρίαση του δήμου Αμφίπολης :

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/03/2024, συζητήθηκαν:
 
1ο Θέμα: Έγκριση μελέτης εφαρμογής της Προμήθειας : «Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Συστήματος Τηλεμετρίας του Δήμου Αμφίπολης».
 
Το συγκεκριμένο θέμα αφορά την τροποποίηση της αρχικής μελέτης και την αφαίρεση-αντικατάσταση αλλά και προσθήκη νέων υλικών που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη, σύμφωνα με τις προτάσεις του αναδόχου του έργου. 
 
Το κόστος των υλικών αυτών ανέρχεται περίπου στις 275.000 ΕΥΡΩ.
Το θέμα, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 9 θετικές ψήφους από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και 8 αρνητικές ψήφους της αντιπολίτευσης.
 
Το ίδιο θέμα, της αντικατάσταση και της προμήθειας νέου υλικού συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4/12/2023, τότε καταθέσαμε προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ., εγγράφως τις ενστάσεις μας, αφού από έρευνα τιμών προέκυψαν διάφορες κοντά και πάνω από το 50 % από αυτές με τις οποίες ο Δήμος θα κάνει την συγκεκριμένη προμήθεια. Αίτημα το οποίο απορρίφτηκε.
 
Τονίσαμε για άλλη μια φόρα ότι το συγκεκριμένο έργο, είναι ένα έργο ατελέσφορο, ένα έργο διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Ο ίδιος ο ανάδοχος της εταιρίας, κατά την εισήγηση του τόνισε ότι η εγκατάσταση των πανάκριβων ηλεκτρονικών συστημάτων είναι προβληματική στους οικίσκους των αντλιοστασίων, αφού αυτά βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και για αυτό πρότεινε την προμήθεια έξι (6) Κοντέινερ.
 
Ως προς το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής για εξοικονόμηση πόρων με τη λειτουργία του συγκεκριμένου έργου, απαντήσαμε με αυτά που περιγράφονται στη σελίδα 30 της Μ.Α.: 3/2021 «ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ», που ρητά αναφέρει ότι αν όλα λειτουργήσουν σωστά με την εγκατάσταση της τηλεμετρίας, ο Δήμος θα έχει συνολικό όφελος έως 71.000 ΕΥΡΩ ανά έτος.
 
4.000.000 εκ. ευρώ : 71.000 = απόσβεση σε 57 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!
 
2ο Θέμα: Λήψη απόφασης περί συμμετοχής ή μη του Δήμου Αμφίπολης ως εταίρος σε χρηματοδοτούμενο Σχήμα.
 
Το συγκεκριμένο θέμα αφορούσε τη συμμετοχή του Δήμου Αμφίπολης στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα: Interreg VI-A Ελλάδα – Βουλγαρία.
Προτεινόμενη Χρηματοδότηση 240.000 ΕΥΡΩ .
 
Η πρόταση αφορούσε υποδομές και δράσεις σε τουριστικές διαδρομές – μονοπάτια του Δήμου Αμφίπολης.
 
Το θέμα ακυρώθηκε και δεν συζητήθηκε αφού σύμφωνα με τον κ. πρόεδρο του Δ.Σ. δεν υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία για την υποβολή της πρότασης.
 
Το ερώτημα είναι γιατί μπήκε ως θέμα συζήτησης, άλλωστε η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή πρότασης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έληγε στις 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00.
 
Άλλη μια ευκαιρία χαμένη!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.