Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Δήμος Σερρών : Συνέχεια στην κόντρα δικηγόρων-δημάρχου για τις εφορευτικές επιτροπές

 


 

 

Μετά τα όσα κατήγγειλε η δικηγόρος Ιωάννα Μπάτζιου για τον τρόπο που αντιμετώπισε η δημοτική αρχη Σερρών , τις εφορευτικές επιτροπές κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου .Σειρά πήρε ο δικηγόρος κ Αγγελάκης  ο οποίος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορησε την δημοτικη αρχη για αδιαφορια . Για να πάρει την απάντηση της δημάρχου Σερρών κ Μητλιαγκα

Διαβάστε τι έγραψε ο κ Αγγελάκης

Περί εκλογών ..
Να ευχαριστήσω δημοσίως τον Δήμο Σερρών που χθες Κυριακή 9-6-2024 , με θερμοκρασίες Σαχάρας εντός εκλογικών τμήματων, ελλείψει κλιματισμού, δεν φρόντισε καν για την συντήρηση του ανελκυστήρα του 6ου δημοτικού Σχολείου Σερρών με αποτέλεσμα να τεθεί από την πυροσβεστική εκτός λειτουργίας και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να ανεβοκατεβαίνουμε ( όπως έχουμε νομικη και ηθική υποχρέωση να το τονίσω) από 15 φορές ο καθένας για να εξυπηρετήσουμε υπερήλικες εκλογείς ‘η εκλογεις με κινητικά προβλήματα .
Οφείλω να δώσω τα εύσημα στους δημοτικούς υπαλλήλους κ στα αστυνομικά όργανα που έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό τρέχοντας αλλόφρονες να εξυπηρετήσουν τον κόσμο .
Κυριε διευθυντά του Σχολείου τουλάχιστον ένα γραφειο με ψυγείο θα μπορούσατε να έχετε ανοιχτό για να αποθηκεύουμε τα νερά .
Αντιδήμαρχε ποσο είναι το κόστος 5 μικρών εμφιαλωμένων για κάθε εκλογικό τμήμα στον Δήμο Σερρών ; Έλεος . Πείτε μας ότι δεν μπορείτε και θα φροντίσουμε να τα καλύψει ο Δικηγορικος Συλλογος . Ανοίξτε τα κυλικεία τουλάχιστον να τα αγοράσουμε.
 
 
 Η απάντηση της κ Μητλιαγκα
 
 Αγαπητέ συνάδελφε, ο ανελκυστήρας του 6ου δημοτικού είναι προβληματικός εδώ και αρκετό καιρό. Τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια είναι δυστυχώς αμέτρητα, και πραγματικά παλεύουμε καθημερινά. Φυσικά δεκτή η παρατήρηση, σκοπός είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Βέβαια το ίδιο σχολείο λειτούργησε ως εκλογικό κέντρο και στις 3 εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, με το ίδιο πρόβλημα. Αποδεκτό το όψιμο ενδιαφέρον από πλευράς σου, αν και δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι ξαφνικά κάποιοι συνάδελφοι «είδαν» τα χρόνια προβλήματα των σχολικών κτιρίων που τόσο καιρό με την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν μπήκαν στον κόπο να επισημάνουν.
 
 
 Η ανταπάντηση του κ  Αγγελάκη
 
Δήμαρχε Σερρών κανένας δεν θα αντιλέξει οτι υπάρχουν προβλήματα σε σχολικές κτιριακές υποδομές . Παντα υπήρχαν και κάθε δημοτική αρχή προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση που παραλαμβάνει.
Θα ενημερώσω ότι , κατά σύμπτωση, τον Ιούνιο του 2023 , εκτέλεσα χρέη δικαστικού αντιπροσώπου στο ίδιο εκλογικό κέντρο, στο ίδιο εκλογικό τμήμα και στην ίδια αίθουσα . Πρόβλημα με τον ανελκυστήρα εκείνη την ημέρα εγώ δεν αντιλήφθηκα . Αλλά αφού λέτε ότι από καιρό είναι προβληματικός , κάτι περισσότερο γνωριζετε. Ευχομαι να το επιλύσετε και να μην το βρούμε ξανά μπροστά μας .
Σε σχέση ομως με το 2023 υπαρχει μια σαφής νομική διαφοροποίηση που ως νομικός την γνωρίζεις.
Ο Δήμος είχε υποχρέωση μέχρι και την 31/3/2024 να φροντίσει για την εφαρμογή και υλοποίηση του άρθρου 24 του Νομου 4067/2012 , δλδ την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε δημόσιους χώρους .
Συνεπώς τα δημοτικά σχολεία που ορίστηκαν ως εκλογικά κέντρο θα έπρεπε ως ελαχιστη προυποθεση να παρέχουν προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος . Πολλω μάλλον όταν κατά δικη σας ομολογία ήταν γνωστό το προβληματικό του ανελκυστήρα και συνεπώς η αδυναμία πρόσβασης των ΑΜΕΑ στον πρώτο όροφο του κτιρίου.
Η κατασταση που αντίκρυσα εγώ χθες ήταν θλιβερή και δεν μας τιμά. Δεκάδες υπερήλικες να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες με μπαστούνια σε συνθήκες
 
αφόρητης ζέστης . Άλλοι τόσοι να περιμένουν καρτερικά στο ισόγειο τους δικαστικούς αντιπροσώπους για να ψηφίσουν στο ειδικά διαμορφωμένο παραβάν .
Ευχάριστη έκπληξη η τεράστια προσπάθεια των δημοτικών υπαλλήλων που δεν στάθηκαν λεπτό .
Το δικο μου ενδιαφερον όψιμο ‘η πρω’ι’’μο ελάχιστη σημασία εχει και το προσπερνώ.
 
 

7 σχόλια:

  1. Ο κύριος Αγγελάκης όπως είναι γνωστό ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Χρυσάφη και κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του Χρυσάφη ήταν και συνεργάτης του Χρυσάφη. Δυστυχώς ο κύριος Αγγελάκης, όπως και όλοι οι συμμαχοι δεν μπορούν να κρύψουν την πικρία τους από την ήττα του Χρυσάφη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 και χωρίς να το καταλαβαίνουν εκτίθενται με τις άστοχες καταγγελίες τους, στις οποίες βγάζουν μόνον εμπάθεια και μισος κατά της δημοτικης αρχης Μητλιαγκα.
    Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τα διάφορα κεράσματα και τα νερά τα προσφέρουν στην εφορευτική επιτροπή και στους εκλογικούς αντιπροσώπους τα κόμματα και όχι ο Δήμος. Καταγγελίες τέτοιου τύπου δείχνουν πολιτική ένδεια και ξεπεσμό. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι να ναι....οι Δήμοι τα κερνάνε καημένεεεεε
      Τελευταία ημέρα για τα κόμματα είναι η Παρασκευη προ εκλογών. Αν εμφανιστούν ως χορηγοί την ημερα των εκλογών χάνουν την υποψηφιότητα
      Διαβάστε δυο αράδες πριν πιάσετε στασίδι στα ποστ και τα σόσιαλ

      Διαγραφή
  2. Η Μητλιαγκα θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι δημαρχος και είναι καιρός να της πει κάποιος να κόψει τις ειρωνείες. Υπηρετεί τους δημότες και το ύφος της θα πρέπει να είναι ανάλογο. Ας πάρει επικοινωνιολογο τουλάχιστον. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τη φάτσα της ξινισμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα θυμήθηκαν η Μπάτζιου και ο Αγγελάκης να διαμαρτυρηθούν…. για χαζούς μας περνάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά...δεν λέτε και καμία εξυπνάδα εδώ που τα λέμε

      Διαγραφή
  4. Μια είναι η λύση κύριοι και κυρίες, η επιστολικη ψήφος ή η ψηφιακή
    ψήφος. Για να πάψετε να γκρινιάζετε όταν για μια δύο μέρες λαμβάνετε ένα σωρό λεφτά. Φτάνει πια με τις εκλογές κια τον τρόπο εκμετάλλευσης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλους δικηγορους δεν εχει ? Πώς ετυχε και καταγγελουν μονο αυτοί ? Τυχαιο, δε νομιζω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.