Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Δήμος Σερρών : Η απάντηση του Γιώργου Τσιμερίκα στους κατοίκους της περιοχής Σιγής

 


 

 Απάντηση στην ανοιχτή πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής Σιγής προς τους υποψηφίους δημάρχους Σερρών να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την περιοχή .Δίνει μετα την Βαρβάρα Μητλιάγκα και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Τσιεμερίκας

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Δήμου Σερρών ‘’ΏΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ’’
Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γ. Τσιμερίκας
Προς τους κατοίκους της Περιοχής Σιγής
Αγαπητοί κάτοικοι,
Με την παρούσα ανοικτή επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσημα για τις κινήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει ως Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών “Ώρα Ευθύνης”, για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σας.
Συγκεκριμένα, στις 30 Μαρτίου 2023, ο επικεφαλής της “Ώρας Ευθύνης” Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γ. Τσιμερίκας και συνεργάτες του, μετά από αίτημα τους, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο Δήμο Σερρών με τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Γ. Νυκτοπάτη και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή κατά καιρούς έχει δηλώσει διάφορα. Πρόσφατα έχει δημοσιοποιήσει ότι θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα των έργων που αφορούν την περιοχή Σιγής. Ένα σημαντικό θέμα που – μεταξύ άλλων – έχουμε καταγράψει και παρακολουθούμε την εξέλιξη του, είναι η υλοποίηση του έργου «Εργασίες οδοστρωσίας-ασφαλτοστρώσεις στην Περιοχή Σιγής», ενός διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2021 και στις 4 Ιουλίου 2022 υπογράφτηκε το συμφωνητικό μεταξύ του Αναδόχου και του Δήμου Σερρών. Με χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου 24 μήνες, δηλαδή την 4 Ιουλίου 2024. (Προϋπολογισμός 1.320.000€ και συμβατικό αντικείμενο έργου 739.417,34€).
Ένα έργο όμως που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα (!), καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες: τα υψομετρικά στοιχεία που θα πρέπει να παραδοθούν στον ανάδοχο δεν έχουν δοθεί ακόμα, ενώ η Δ.Ε.Η. δεν έχει υλοποιήσει τις απαραίτητες εκ μέρους της ενέργειες.
Η ανησυχία είναι έκδηλη όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, καθώς ήδη το έργο είναι εκτός χρονοδιαγράμματος και τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα ολοκλήρωσης του εντός της συμβατικής προθεσμίας.
Παράλληλα, κατά τη συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παρακολούθηση των έργων ευθύνης της. Με σημαντικότερο πρόβλημα την υποστελέχωση της – με ευθύνη του Δημάρχου – που υποσκάπτει εν συνόλω την ομαλή υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Έχουμε την τύχη στο επιτελείο των συνεργατών μας να συμμετέχουν κάτοικοι της περιοχής Σιγής που έχουν βαθιά γνώση των ζητημάτων που σας απασχολούν. Διάφορα ζητήματα όπως η ασφαλή είσοδος και έξοδος στην περιοχή, οι ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους που οδηγούν στα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τα απολύτως απαραίτητα, όπως τα δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων, ακόμη και το αναπάντητο ερώτημα των κατοίκων της περιοχής για το πόσα χρήματα εισπράχθηκαν από την πράξη εφαρμογής από το Δήμο Σερρών και πως αξιοποιήθηκαν μας απασχολούν ιδιαίτερα.
Το μόνο που δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε πλήρως, είναι η ακριβής οικονομική κατάσταση του Δήμου Σερρών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη δημοτική αρχή.
Η ανάπτυξη όμως της ευρύτερης περιοχή της Σιγής δεν μπορεί περιορίζεται μόνο σε διανοίξεις, ασφαλτοστρώσει, πεζογέφυρες, πεζοδρόμια κ.α. Είναι μια κατοικημένη περιοχή που διαρκώς επεκτείνεται σε όλες τις κατευθύνσεις, λειτουργούν 5 σχολεία που φοιτούν εκατοντάδες μαθητές και αυτά θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό. Είναι μια περιοχή που επιλέγεται για εγκατάσταση από νέες οικογένειες, μια νέα πολιτεία μέσα στην πόλη των Σερρών, με ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δεσμευτεί, ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών να λειτουργήσουμε οργανωμένα και μεθοδικά, στη βάση ενός Κεντρικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για τον οποίο θα ζητήσουμε τη συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις και τις σκέψεις τους.
Με χαρά θα συμμετάσχουμε σε ενδεχόμενη πρόσκλησή σας, για να ακούσουμε τις απόψεις σας, να τις επεξεργαστούμε και να συνδιαμορφώσουμε μαζί τις προτάσεις μας, τις οποίες και θα σας παρουσιάσουμε δημόσια.
Ώστε να είναι δεσμευτικές για όλους όσους συμμετέχουν στην ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.