Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Δήμος Σερρών : Η απάντηση της Βαρβάρας Μητλιάγκα στους κατοίκους της περιοχής Σιγής

 


 

 Απάντηση στην ανοιχτή πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής Σιγής προς τους υποψηφίους δημάρχους Σερρών να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την περιοχή . Δίνει η υποψήφια δήμαρχος κ Μητλιάγκα

Η απάντηση της υποψήφιας δημάρχου

Λόγω προεκλογικής περιόδου το μόνο σίγουρο είναι πως θ’ ακούσετε πολλά. Να πω από την πλευρά μου πως η γειτονιά σας έχει την τύχη να φιλοξενεί νέους, ορεξάτους, δραστήριους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, και το συνολικό όφελος.
 
Δεν θα βιαστώ να σας καταθέσω συνολικό και λεπτομερές σχέδιο της παράταξής μας για την περιοχή Σιγής, γιατί αυτό είναι κάτι που θα διαμορφωθεί με τη δική σας βοήθεια και τις απόψεις των ανθρώπων που ζουν την καθημερινότητά τους στην προβληματική αυτή περιοχή. 
 
-Το μόνο σίγουρο είναι ότι απαιτείται να μπουν σε προτεραιότητα οι δρόμοι προς και γύρω από τα σχολεία, που χρησιμοποιούνται απ’ όλους για την πρόσβαση σ’ αυτά.
 
-Επίσης χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση η διαδρομή που χρησιμοποιείται απ’ όλους τους δημότες (όχι μόνο από τους κατοίκους της Σιγής) ως ευκολότερη πρόσβαση στο δρόμο προς τη Δράμα. Φωτεινοί σηματοδότες και διαχείριση της κυκλοφορίας, μια και είναι κατοικημένη περιοχή.
 
- Αν και δεν έχω πλήρη εικόνα, γνωρίζω πως οι περισσότεροι κάτοικοι δεν έχουν αποζημιωθεί για τις ιδιοκτησίες που εισφέρθηκαν για κοινόχρηστους χώρους όταν έγινε η πράξη εφαρμογής. 
Αυτό πρέπει να μπει σε μια σειρά για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν και τα ακίνητα που απογίναν κοινόχρηστα.
 
- Ο «κουμπαράς» της Σιγής (δηλαδή οι εισφορές των κατοίκων σε χρήμα από την πράξη εφαρμογής) χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι θα χρησιμοποιηθούν όπως πρέπει, για έργα στην περιοχή.
 
- Θα χαρώ όμως να μας καταθέσετε και τις δικές σας απόψεις και προτάσεις για τα ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να μην γνωρίζουμε.
 
Μεγάλα λόγια και υποσχέσεις δεν θα ακούσετε από εμάς, μπήκαμε όμως μέσα στα πράγματα για να βοηθήσουμε να βρεθούν λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν, με ρεαλισμό και καθαρότητα.
 
 
Βαρβάρα Μητλιάγκα
ΕΝ.ΤΟ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.