Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Δήμος Βισαλτιας : Ακομη δεν κατάλαβε γιατι συνετρίβη στις εκλογές

 





 

Απάντηση στα όσα καταλογίζει στην δημοτική αρχη Βισαλτίας  ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μασλαρινος δίνει αναγνώστης

Διαβάστε

 

 Ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει το νόημα ο πρώην δήμαρχος από το ισχυρό εκλογικό ράπισμα που δέχθηκε από τους πολίτες του δήμου Βισαλτίας.


Δεν αντιλαμβάνεται ότι η απένταξη και η τροποποίηση αυτών των έργων προέρχεται, κυρίως, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στην οποία μέχρι χθες προΐστατο ο ίδιος. Ότι τα έργα αυτά ήταν και θεωρήθηκαν μη υλοποιήσιμα διότι είχαν τα εγγενή προβλήματά τους και ότι έπασχαν από τεχνικής και λειτουργικής άποψης?


Προφανώς δεν αντελήφθη, ότι ο δήμος οδηγείτο χωρίς επιχειρησιακό σχεδιασμό στο άγνωστο ? 


Ότι η μη ύπαρξη νέου οργανογράμματος του Δήμου και η ελλιπής στελέχωση της τεχνικής του υπηρεσίας , πολεοδομίας και οικονομικής υπηρεσίας, είναι η πρόκληση να χαθούν έργα και έσοδα πολλών εκατοντάδων ευρώ?


Ότι μόνο η ιδιότητα του δημότη, ως κριτήριο επιλογής ειδικών συνεργατών δεν προσδίδει μοναδικό όφελος για τον δήμο, αλλά   η εύρεση ικανών και άξιων ανθρώπων, χωρίς να παραγνωρίζεται το τοπικό άξιο δυναμικό της περιοχής, προκειμένου να αποτελματωθεί αναπτυξιακά ο Δήμος μας?


Δεν αντιλαμβάνεται ότι με το καλημέρα, η αντιπολίτευση δεν είναι σοβαρή και χρήσιμη, μέχρι η νέα δημοτική αρχή να  ξεδιπλώσει το υλοποιήσιμο πρόγραμμά της?


Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι άφησε πίσω του την χειρότερη οργανωτική δομή του Δήμου όλων των αυτοδιοικητικών περιοδων?
Τέλος, να του υπενθυμίσουμε, αν δεν το γνωρίζει, με τον τίτλο του δημότη του Δήμου δεν προσδίδεται ιδιαίτερο αναπτυξιακό πρόσημο στο δήμο, γιατί δεν είναι αυτό ως κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη από τα υπουργεία προκειμένου αποδοθούν πόροι στο Δήμο. Η ιδιότητα όμως του μονίμου κατοίκου και του defacto πληθυσμού της απογραφής είναι αυτό το κύριο κριτήριο βάσει του οποίου επήλθε η μείωση του πληθυσμού του δήμου Βισαλτίας και μπορεί να προκαλέσει την μείωση των εσόδων από τους πόρους των Υπουργείων.
Μπορεί να μας πει ο πρώην δήμαρχος σε πια πλευρά της παραπάνω ιστορίας έχει καταγραφεί?

12 σχόλια:

  1. Έχει Α… να βάλει όνομα ; Τι θα πει αναγνώστης;
    Και επιτέλους ας καταλάβουν στην Βισαλτία ότι διοικούν κι ότι δεν φταίει ο μασλαρινος. 3
    Μήνες συμπληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μασλαρινός θα τους.στοιχιωνει επειδή θα αποτελεί μέτρο σύγκρισης. Κι ευτυχώς που άφησε έτοιμα έργα και λεφτά. Να δούμε οι νέοι τι θα φέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ για την δημοτική αρχή Μασλαρινου ότι δεν έκανε και πολλά. Όμως και η καινούρια φαίνεται ότι δεν έχει πλάνο και αναλώνεται στο βόλεμα ημετέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι βολεμα έκανα ο προηγούμενος άσε ....στα λέει ένας που δουλεύει εκεί οπότε τουμπεκί ψιλοκομμένο....20 μονεδες έφαγε στο κεφάλι γιατι ήταν το απόλυτο μηδεν

      Διαγραφή
    2. Και οι περισσότεροι που βόλεψε ήταν απέναντι υποψήφιοι ή δεν ήταν καν υποψήφιοι! Να δω τώρα και τους νυν τα βολέματα δεν βγαίνουν (Δημοτική αστυνομία; εδώ γελάμε) ΔΕΥΑΒ; Θα συγχωνευθεί και δεν θα ελέγχεται από τους ίδιους, οπότε όλοι θα πάρουν από ένα αγγούρι.

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή για να καταλάβω η κατασκευή πεζοδρομίων σε Νιγρίτα, Ανθή, Θερμά, Τερπνή, καθώς και οι ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα χωριά (που δεν έπεσε πίσσα τα προηγούμενα 4 χρόνια) είναι μη υλοποιήσιμα έργα; Υπάρχει ελλιπής στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας (όταν διαθέτει 1 Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, 1 Αρχιτέκτονα Μηχανικό και 2 Πολιτικούς Μηχανικούς) όταν την 1 Πολιτικό Μηχανικό που έχει εμπειρία από μελέτες την έστειλε στην πολεοδομία στις Σέρρες και οι υπόλοιποι τρεις δεν ξέρουν να κάνουν ούτε τοπογραφικό διάγραμμα και να τοποθετούν κολωνάκια σε δρόμους ή οικόπεδα; Το ότι πήρε 2 ειδικούς συνεργάτες α βαθμού συγγένειας με πρώην υποψηφίους της νυν Δημάρχου και μάλιστα και οι 2 ΤΕ (Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ και Οικονομολόγο ΤΕ) δεν υπήρχαν σε όλη την Βισαλτία ΠΕ ικανοί και άξιοι; Ένα μόνο θα πω για την ανάπτυξη του Δήμου, υπήρχε στο τεχνικό πρόγραμμα εκπόνηση σχεδίου τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Βισαλτίας συνολικά αξίας 2188 ευρώ το οποίο απεντάχθηκε από την νυν διοίκηση. Τέλος ο πρώην Δήμαρχος άφησε 3 νέα απορριματοφόρα, 2 jcb, ένα καλαθοφόρο όχημα και μία υδροφόρα εξοπλισμός για μια 20ετία με σωστή συντήρηση, ασχολήθηκε με το νερό σε όλο τον Δήμο όπου θα υπάρξει πρόβλημα λειψυδρίας τα επόμενα χρόνια φέρνοντας 4800000 από το πρόγραμμα Τρίτσης, οπότε αυτό δείχνει παρακαταθήκη για το μέλλον του Δήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση.... δίνει αναγνώστης...
    Διαβάζοντας την απάντηση του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ !!! διαπιστώνω ότι είναι άριστος γνώστης των θεμάτων του Δήμου Βισαλτίας και απορώ γιατί δεν τοποθετείται επώνυμα.
    Φοβάται, ντρέπεται ή απλά τρολάρει?
    Μία άλλη σκέψη, είναι ότι θέλει να παίζει σε διπλό ταμπλό, γιατί σου λέει, έχει ο καιρός γυρίσματα...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάξε για δημοσιογράφο που ήταν υποψήφιος μαζί της!!

      Διαγραφή
    2. Μπραβο σου, τον ξετρυπωσες, εισαι λαγονικο εστω και υπερηλικο.

      Διαγραφή
  6. 8:03 μην καρφωνεσαι. Είσαι από αυτούς που βολεύτηκαν πριν και ως αχάριστος γύρισες την πλάτη για να ξαναβολευτεις και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Θανάσης Μασλαρινός κρίθηκε.
    Διοικεί άλλη δημοτική αρχή. Ακόμη να το καταλάβουν; Η μήπως φταίει ο μασλαρινος ακόμη;
    Άντε να δούμε την Βάνα Πλιακου τα έλεγαν πολλά
    Προεκλογικά και ξεκίνησαν
    Με
    Ότι κατηγορούσαν.
    Προεκλογικά γραμμάτια, συνεργάτες, γενικός γραμματέας κλπ. Τι έχει αλλάξει ακριβώς μέχρι τώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.