Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Κοίτα να μαθαίνεις : Η πράσινη ενέργεια ¨¨έκαψε ¨¨ τον αντιδήμαρχο

 


 

 

Απάντηση στους λόγους που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης  Παντελής Μπόζης  προκειμένου να τον καθαιρέσει των καθηκόντων του .Δίνει ο πρώην αντιδήμαρχος κ Αχιλλέας Δηματάκης . Ο κ Δηματάκης διαψεύδει τα όσα επικαλείται ο δήμαρχος .Αναφέροντας οτι η ατια και αφορμη που τον καθαίρεσε είναι η διαφωνία του  << να εγκριθεί η παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε Ανώνυμη Εταιρεία παραγωγής ενέργειας ΑΠΕ. >>

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ ΔΗΜΑΤΑΚΗ

 

Απαντώντας στα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αναφορικά με την είδηση της ανάκλησής μου από την θέση του Αντιδημάρχου Νέας Ζίχνης και τους λόγους που παραθέτει ο κ. Δήμαρχος για να αιτιολογήσει την απόφασή του αυτή, θα ήθελα να εκθέσω τα εξής : 

Οι επικαλούμενοι από τον κ. Δήμαρχο λόγοι της αποπομπής μου είναι προσχηματικοί και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς ουδέποτε είχα επιφανειακή φυσική παρουσία στον Δήμο Νέας Ζίχνης, ούτε απαξιωτική και διασπαστική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ανακριβείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς στο πρόσωπο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής γενικώς. 

Ο πραγματικός λόγος της αποπομπής είναι πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, διαφώνησα και μειοψήφησα στην πρόταση της πλειοψηφικής παράταξης, που εκπροσωπεί ο κ. Δήμαρχος και στην οποία είμαι μέλος, να εγκριθεί η παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε Ανώνυμη Εταιρεία παραγωγής ενέργειας ΑΠΕ. 

Ο λόγος για τον οποίο διαφώνησα και καταψήφισα την συγκεκριμένη πρόταση συνίστατο στο ότι αποτελούσε πάγια πολιτική θέση της παράταξής μας να ΜΗΝ εγκρίνουμε ανάλογες αιτήσεις, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το προεκλογικό μας πρόγραμμα και ικανοποιώντας τα συμφέροντα και τις επιθυμίες των συνδημοτών μας. 

Στο παρελθόν, το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε περισσότερες από δέκα σχετικές αιτήσεις διαφόρων εταιρειών, ενώ όσον αφορά την επίμαχη αίτηση της συγκεκριμένης Εταιρείας, μόλις πριν από ελάχιστες εβδομάδες, ομόφωνα η παράταξή μας και κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απορρίψει την ίδια αίτηση της ίδιας Εταιρείας!! 

Τι μεσολάβησε στο μεσοδιάστημα και μετέβαλε γνώμη ο κ. Δήμαρχος εναντία στην πάγια πολιτική μας θέση και στην εκπεφρασμένη βούληση των δημοτών μας; Για ποιον λόγο δεν μας εξήγησε την μεταβολή της στάσης μας, ως Δημοτικής Αρχής, απέναντι στην ίδια Εταιρεία, της οποίας όμοια αίτηση απορρίψαμε προ ολίγων εβδομάδων;

 Εν τέλει, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η Δημοτική Αρχή, τα συμφέροντα των δημοτών ή συγκεκριμένων εταιρειών; 

Ας μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος στα παραπάνω ερωτήματα. Η διαφωνία μου, επομένως, με την εν λόγω πρόταση και η καταψήφιση της σχετικής απόφασης, ούτε αυθαίρετη ήταν, ούτε ‘’διασπαστική’’, αλλά απηχούσε την πάγια θέση της παράταξής μας, επειδή όμως δεν ήταν ‘’αρεστή’’ στον κ. Δήμαρχο, ο ίδιος επέλεξε να προχωρήσει στην ανάκλησή μου από την θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και τα όσα επικαλείται για την αποπομπή μου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.