του δήμου . Αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης των δήμων από την κεντρική εξουσία .Μάλιστα ο κ Αγγελίδης ανέφερε χαρακτηριστικά οτι ο δήμος δυσκολεύεται μέχρι και στο αντικαταστήσει τις καμένες λάμπες .Ενώ η οικονομική δυσπραγία εμποδίζει τις παρεμβάσεις στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του δήμου
Δεν γίνονται πολλές ασφαλτοστρώσεις και ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η καταστροφή του οδικού δικτύου και με τα λιγοστά χρήματα δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις λάμπες όταν καίγονται», είπε στην KARFITSA, ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης περιγράφοντας με παραδείγματα τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δήμοι. Ο δήμαρχος είπε ότι: «όλα τα έργα που γίνονται είναι μόνο μέσω προγραμμάτων». Μάλιστα, ένα μεγάλο αθλητικό έργο που είχε ξεκινήσει να χτίζεται στις Σέρρες έμεινε στάσιμο. «Τότε με το πρόγραμμα Ολυμπιάδας 2004, είχαν εγκριθεί κάποια κονδύλια στον Δήμο Σερρών για να γίνει ένα κλειστό κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων και ένα γυμναστήριο. Είχαν δοθεί κάποια χρήματα και τα έργα αυτά έμειναν στη μέση. Από το 2009 και μετά δεν έδωσαν χρήματα για να τελειώσουν τα έργα. Από το 2011 έκανα κρούσεις σε Υπουργεία, μέσω προγραμμάτων, αλλά δεν υπήρχαν τα λεφτά και η πολιτεία δεν χρηματοδοτεί αθλητικά έργα».
Δεν υπάρχει ούτε μια παιδική χαρά
Σύμφωνα με τον δήμαρχο στις Σέρρες «δεν υπάρχει παιδική χαρά στο δήμο και αν υπάρχει θα είναι ελάχιστες και όσες υπάρχουν προσπαθούμε με δικά μας χρήματα να τις επισκευάζουμε». Ο λόγος που δεν υπάρχουν παιδικές χαρές είναι ότι : «είχε σημειωθεί ένα τραγικό περιστατικό σε μια παιδική χαρά στην Αθήνα και από τότε βγήκε εγκύκλιος που έλεγε ότι αν οι χώροι αυτοί δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τις βγάλουμε και βγήκαν όλες. Εμείς έχουμε κάνει μελέτη, αλλά περιμένουμε να ανοίξει πρόγραμμα για να ενταχθούμε και να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε τέτοιους χώρους». «Το μέλλον είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους δήμους», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης προσθέτοντας : « Έργα και δράσεις μπορούν να γίνουν μόνο μέσω προγραμμάτων, αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες (μελέτες, διαγωνισμοί), για παράδειγμα ένα μεγάλο έργο που ολοκληρώσαμε στο δήμο τις Βιοκλιματικές αναπλάσεις, η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το 2011».
Της Φιλίππα Βλαστού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.