Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Δήμος Σερρών : ¨¨Ψαλίδι ¨¨ στο πρόστιμο για κλάδεμα δέντρου

 


 

Πρόστιμο 400 ευρώ επέβαλε η  Δημοτική  Αστυνομία του δήμου Σερρών  σε δημότη .Όπως αναφέρεται στην απόφαση << εθεάθη  να κλαδεύει με αλυσοπρίονο, ένα δένδρο το οποίο ζει στο πεζοδρόμιο, έμπροσθεν της οικίας του,  χωρίς την απαιτούμενη άδεια του Δήμου και με τρόπο επιβλαβή, για το ίδιο το δένδρο. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από την υπηρεσία, είχε ήδη αποκλαδώσει το δένδρο κατά το ήμισυ, Το δένδρο ήταν υγιέστατο, χωρίς να παρουσιάζει κανένα δείγμα ασθένειας ή μηχανικής  βλάβης στον κορμό και το φύλλωμά του. Η δε στατικότητά του επίσης ήταν άριστη. Το δένδρο  ποτέ ξανά δεν θα αποκτήσει τη μηχανική και αρχιτεκτονική δομή που είχε πριν την επέμβαση, καθώς το άστοχο και αναίτιο κλάδεμα προκαλεί αποσταθεροποίηση>>

 Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δεκτή

 την εμπρόθεσμα κατατεθειμένη ένσταση του  και προχώρησε στην μείωση του επιβληθέντος προστίμου από το ποσό των 400€ στο ποσό των 100€.
Στην απόφαση αυτή μειοψήφησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Τούσκα Ελένη η οποία διαφώνησε με την επιβολή προστίμου, αναφερόμενη στις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στα πλαίσια διαβίωσής τους στον αστικό ιστό.

2 σχόλια:

  1. Καλά θα κάνει η Δημοτική Αστυνομία, εκτός από πρόστιμα, να εντοπίζει και κάποια πεύκα, που είναι έυοιμα να πέσουν στα κεφάλια μας...
    π.χ αυτά που είναι στο πεζοδρόμιο, μπροστά στο Στρατόπεδο του 10ου Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τούσκα, του κόμματος ήταν ο δράστης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.