Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Δήμος Σερρών : Απάντηση Συμβασιούχων COVID στην δήμαρχο

 


 

 

 Με την << σύμφωνη γνώμη της τωρινής Δημάρχου (και τότε μέλους της Οικονομικής Επιτροπής), προσληφθήκαμε με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο>> θυμίζουν οι συμβασιούχοι COVID .Οι οποίοι όπως τονίζουν στο δελτίο τύπου

<< Μετά τις εκλογές, πραγματοποιήθηκαν κάποιες συναντήσεις μεταξύ συμβασιούχων COVID και της Δημάρχου στις οποίες η ίδια δήλωσε τη συμπαράστασή της, λέγοντας μάλιστα ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερους άνεργους.  
Μόλις, όμως, ανέλαβε, κι ενώ δήλωνε θετική προς εμάς, έδωσε εντολή αντιδικίας σε όλα τα δικαστήριά μας. Προς έκπληξή μας, άρχισε να υποστηρίζει ότι είμαστε παράνομοι και θα έπρεπε να προσληφθούμε μέσω ΑΣΕΠ. >>
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σερρών  και κάθε ενδιαφερόμενο:

Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι διαχρονικά ταλαιπωρούνται από την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους ως αποτέλεσμα της μη προκήρυξης μονίμων θέσεων. 
Η κάλυψη των αναγκών λόγω των ελλείψεων αυτών εν μέρει γινόταν από τους εκάστοτε δημάρχους μέσω διμήνων συμβάσεων ή επιδοτούμενων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Προφανώς ούτε αυτοί οι τρόποι ήταν αποτελεσματικοί καθώς δεν δύναται ένας υπάλληλος σε δύο μήνες να παρέχει πραγματικές υπηρεσίες παρά μόνο βοηθητικές. 
 
Για πρώτη φορά, λόγω  της δύσκολης περιόδου της πανδημίας, η Κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να στελεχωθούν με επαρκές προσωπικό μέσω συμβάσεων που ανανεώνονταν και έφτασαν μέχρι τα 2 και πλέον χρόνια.
 
Το ίδιο συνέβη και στο Δήμο Σερρών, που με αποφάσεις της  τότε Οικονομικής Επιτροπής και με τη σύμφωνη γνώμη της τωρινής Δημάρχου (και τότε μέλους της Οικονομικής Επιτροπής), προσληφθήκαμε με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο.
 
Μετά το πέρας των συμβάσεων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, ξεκινήσαμε να διεκδικούμε δικαστικά τη συνέχιση της εργασίας μας, καθώς μπορεί η πανδημία να είχε τελειώσει, αλλά οι πραγματικές ανάγκες του δήμου παρέμεναν. Στη διαδικασία των προσωρινών διαταγών είχαμε τη συναίνεση της προηγούμενης δημοτικής αρχής καθώς υπήρξε παραδοχή των αναγκών. 
 
Μετά τις εκλογές, πραγματοποιήθηκαν κάποιες συναντήσεις μεταξύ συμβασιούχων COVID και της Δημάρχου στις οποίες η ίδια δήλωσε τη συμπαράστασή της, λέγοντας μάλιστα ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερους άνεργους.  
Μόλις, όμως, ανέλαβε, κι ενώ δήλωνε θετική προς εμάς, έδωσε εντολή αντιδικίας σε όλα τα δικαστήριά μας. Προς έκπληξή μας, άρχισε να υποστηρίζει ότι είμαστε παράνομοι και θα έπρεπε να προσληφθούμε μέσω ΑΣΕΠ.
 Εδώ βέβαια να σημειώσουμε ότι από την Δήμαρχο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ, κάτι που εντέχνως αναφέρει σε κάθε ευκαιρία. 
 
Για το λόγο ότι δεν ζούμε στον μικρόκοσμό μας, και η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους στο Δήμο Σερρών, να ενημερώσουμε ότι μέχρι και τώρα συνεχίζονται να δίνονται προσωρινές διαταγές με τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημάρχων, καθώς χρειάζονται επιπλέον προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων. Υπάρχουν μάλιστα και λίγες περιπτώσεις θετικών πρωτόδικων αποφάσεων. 
 
Με βάση, λοιπόν, όλα αυτά, έχουμε τις εξής ερωτήσεις:
 
1.    Ο Δήμος Σερρών ξαφνικά δεν έχει ανάγκη επιπλέον προσωπικού; Κι αν εξακολουθεί να έχει, ποια είναι η λύση προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί προς όφελος του δημότη;
2.    Αν εμείς είμαστε παράνομοι και η Δήμαρχος νόμιμη, οι άλλοι Δήμαρχοι που συναινούν στις προσωρινές διαταγές και τα ασφαλιστικά μέτρα είναι παράνομοι ή όχι;
3.    Περί νομιμότητας, όπως εσείς κα Δήμαρχε την εννοείτε, θα μας ενημερώσετε με ποια κριτήρια και ποιες διαδικασίες θα προσλάβετε ανθρώπους με δίμηνες συμβάσεις;
4.    Οι προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου; Ή μήπως θα λειτουργήσουν κατευναστικά προς τους ήδη επιβαρυμένους μόνιμους υπαλλήλους που δεν μπορούν ούτε χρήση της άδειάς τους να κάνουν;
5.    Θα αντιταχθείτε στον τρόπο πρόσληψης μονίμων δικηγόρων όπως είθισται να γίνεται σε όλους τους Δήμους και θα ζητήσετε να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ; Η ερώτηση αυτή αφορά τη συνέπεια των λόγων σας.

Κλείνοντας, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε εύλογα αν όλο αυτό έχει να κάνει με μικροπολιτικές/μικροκομματικές σκοπιμότητες . Εξακολουθούμε, βεβαίως, να ζητάμε τη συναίνεση της Δημοτικής Αρχής στις προσωρινές διαταγές και τα Ασφαλιστικά Μέτρα και περιμένουμε μια πολιτική απόφαση καθώς έχετε να κάνετε με ανθρώπους που διεκδικούν εργασία από τη μία μεριά και από την άλλη, ένα Δήμο υποστελεχομένο.

Θα επανέλθουμε όσες φορές χρειαστεί,  ώστε να υπερασπιστούμε την αλήθεια και τα δικαιώματά μας.

Με τιμή,
Οι συμβασιούχοι "covid"του Δήμου Σερρών

7 σχόλια:

  1. Θα συμπληρώσω εδώ πως η νυν Δήμαρχος ήταν σύμφωνη και στη διαδικασία προσφυγής των συμβασιούχων στη δικαιοσύνη με σκοπό τη παράταση των συμβάσεων τους.
    Στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στη παρανομία που οι συμβασιούχοι διαπράττουν, μια παρανομία όμως που η ίδια γνώρισε καθώς συμβασιούχοι Κοβιντ ήταν μέλη της παράταξης της καθώς και συγγενείς Α βαθμού νυν αντιδημάρχων. Ψεύδεται για το ότι τα διαπίστωσε όλα αυτά όταν ανέλαβε. Ντροπή. Ποιος ξέρει πόσα διμηνα υποσχέθηκε και σε ποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόμιμη πρόσληψη δεν υπάρχει , γιατί δεν λέτε αν είχε βγει προκήρυξη και πόσες αιτήσεις έγιναν και που; Μην προσπαθείτε να παραπλανήσετε τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα απαντησω ως συμβασιουχος. Κανεις δεν μπηκε απο το παραθυρο, Η πολιτεια ζητησε τις θεσεις , ο Δημος εκδηλωσε ενδιαφερον οι συμβασιουχοι ειχαν τα απαραιτητα προσοντα και επιλεχθηκαν. Οπως ακριβως εγινε σε ολη την Ελλαδα. Τα στοιχεια αναρτηθηκαν στο Διαυγεια οπως γινεται σε ολες τις νομιμες προσληψεις στο δημοσιο και ηταν παντα στη διαθεση του οπουδηποτε εδω και 4 χρονια. Αυτη η συζητηση εχει ανακυψει ΜΟΝΟ τωρα που με γελοια επιχειρηματα εσεις που ειστε τυφλα προσκυμενοι στη δημαρχο προσπαθειτε να διαβαλλετε τους συμβασιουχους με καθε ειδους ανοησια που μπορειτε να σκεφτειτε. Επιπλεον ολες οι διαδικασιες που ακολουθουνται δικαστικα ειναι 100% νομιμες και υπαρχουν δημοι στην ελλαδα στους οποιους οι συμβασιουχοι εχουν δικαιωθει, Δεν θα ανταλαξουμε τους κοπους 4 χρονων με μικροπολιτικα συμφεροντα και δεν θα μας στερησετε το δικαωμα μας να κινηθουμε δικαστικα ωστε να δικαωθουμε.

      Διαγραφή
  3. Ρε παιδιά, προσληφθηκατε λογω covid για να δουλέψετε για λίγους μήνες στον Δήμο Σερρών, δουλέψατε τρία ολόκληρα συνεχόμενα χρόνια και θέλετε να συνεχίσετε να δουλεύετε και τώρα που δεν υπάρχει ο λόγος του covid, καταπατώντας τον νόμο του ΑΣΕΠ. Καταλαβαίνουμε, ότι θέλετε δουλειά, αλλά υπάρχουν και άλλοι άνεργοι συμπολίτες μας που θέλουν να δουλέψουν. Από την στιγμή που δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, ας κάνει ο Δήμος Σερρών προσληψεις οκταμηνιτων μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό επιβάλει το δίκαιο για όλους τους ανέργους Σερραίους δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν καταπατα κανεις τον ΑΣΕΠ διοτι πολυ απλα κανεις δεν ζητα ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ. Το μονο αιτημα ειναι να παραμεινουν οι συμβασιουχοι την εργασια τους διοτι ο Δημος ειναι υποστελεχωμενος και πως καλυπτουν παγιες και διαρκεις αναγκες. Οσο και να συνεχιζετε επι του πονηρου να αναπαραγετε αυτα τα γελοια επιχειρηματα τοσο θα επιμενουμε στις θεσεις μας. τα ΟΚΤΑΜΗΝΑ δεν εχουν καμια σχεση με τη δικη μας χρματοδοτηση αποδειξη για το παραπανω ειναι πως προσεληφθησαν 8μηνα σε ολη τη διαρκεια των 4 ετων αυτων μαζι με τους συμβασιουχους ΚΟΒΙΝΤ που πηραν και αυτα παρατασεις δια της δικαστικης οδου. οποτε σας παρακαλουμε να σταματησετε να αναπαραγετε ανοησιες

      Διαγραφή
  4. Προσληφθήκατε με νόμιμο τρόπο για να μείνετε για κάποιο χρονικό διάστημα και αυτό επειδή είχατε τον γνωστό του γνωστού και όχι μόνιμα οι περισσότεροι που πήρατε τις συμβάσεις δεν είχατε καν οικονομικά προβλήματα αφήστε και άλλους να δουλέψουν που έχουν πραγματική ανάγκη στον Δήμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα κρινεις εσυ ποιος εχει αναγκη η οχι. ντε ο καθενας μπαινει και γραφει τη μαλακια του εδω μεσα

      Διαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.