Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σέρρες : Πολιτιστικός πόλος το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» για την εκπαιδευτική κοινότητα

 




Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» αποτελεί πολιτιστικό πόλο στην πόλη των Σερρών και οι επισκέψεις μαθητών συνεχίζονται καθημερινά. Το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, 25 μαθητές και μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.


Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα 171 έργα όλων των περιόδων του εικαστικού Κωνσταντίνου Ξενάκη, έργα τα οποία δώρισε στον Δήμο Σερρών.

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης», προστέθηκαν έργα από δωρητές, κυρίως από τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αριστοτέλη Νανιόπουλο, ο οποίος πρόσφερε δεκατρία ακόμη από την συλλογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.