Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σέρρες : Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα

 




«Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα»  Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses ! 
 
 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το επετειακό αφιέρωμα στο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας «Ο Μικρός Πρίγκιπας» - Le Petit Prince» του Γάλλου αεροπόρου, συγγραφέα και δημοσιογράφου Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ – Antoine de Saint Exupéry για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του το 1943.
 
Η παρουσίαση του τελικού προϊόντος των εργασιών των μαθητών, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων που ξεκίνησαν μέσα στο 2023 μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες -Fosses έγινε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών «Γ.Καφταντζής».
 
Η εκδήλωση αυτή του Συλλόγου έγινε σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών γαλλικής κα Χριστίνα Ενέ, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.
 
Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από το φιλοσοφικό αυτό παραμύθι και το συγγραφέα του και εκφράστηκαν μέσα από θεατρικές, ποιητικές, εικαστικές, χορευτικές και μουσικές δημιουργίες. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στις/στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και έπαινοι στους συμμετέχοντες στους συμμετέχοντες μαθητές από το Σύλλογο καθώς και αναμνηστικά δώρα, προσφορά του Γαλλοικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses συγχαίρει τους μαθητές για την άψογη παρουσία τους και για την αποδοχή τους να ασχοληθούν με ένα τόσο ευχάριστα διδακτικό και ωφέλιμο για τη ζωή τους βιβλίο.
 
Πολλές ευχαριστίες στις καθηγήτριες γαλλικών και τις/τους συνεργάτες εκπ/κούς που με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να φέρουν τους μαθητές τους σε επαφή μ’αυτή την αλληγορική ιστορία, με δεκάδες συμβολισμούς και φιλοσοφικές διατυπώσεις για τον άνθρωπο.
 
Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων που στηρίζουν τις εκπαιδευτικές δράσεις του Συλλόγου μας και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Σχολείου προβάλλοντάς το στην ευρύτερη κοινωνία.
 
Θερμές ευχαριστίες και προς τους γονείς που παροτρύνουν και στηρίζουν τα παιδιά τους σε δράσεις ωφέλιμες για τη ζωή τους και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.