Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Η Φιλαρμονική Πεντάπολης ταξιδεύει στο Μεσολόγγι

 




Η Φιλαρμονική Πεντάπολης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Μεσολόγγι για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 198 χρόνων από την Έξοδο της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.


Τα μέλη της Φιλαρμονικής θα ταξιδέψουν στο Μεσολόγγι το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, στις 27 και 28 Απριλίου 2024, μετά από πρόσκληση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Είναι η 6η φορά που η Δημοτική Φιλαρμονική Πεντάπολης ( η παλαιότερη εν ενεργεία φιλαρμονική του Νομού Σερρών με ιστορία 88 χρόνων) συμμετέχει στις γιορτές εξόδου της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου.

Είναι η μοναδική Φιλαρμονική που εκπροσωπεί επί σειρά ετών την Μακεδονία στις Γιορτές Εξόδου, κάνοντας ευρέως γνωστό τον ένδοξο ήρωα μας αρχιστράτηγο Εμμανουήλ Παππά και τη συμβολή του στην εξέγερση της Μακεδονίας κατά του Οθωμανικού ζυγού.


Στις γιορτές εξόδου, τις οποίες κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Σακελαροπούλου, συμμετέχουν πάνω από 25 Φιλαρμονικές από την Ελλάδα καθώς και πλήθος συλλόγων και σωματίων από την επικράτεια.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων αγγίζει τους 2.500 ενώ οι επισκέπτες και οι παρευρισκόμενοι είναι διπλάσιοι σε αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.