Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Δήμος Σερρών : Τα πράγματα να λέγονται με τ΄ όνομά τους

 


 

 

 Γράφει ο Αθανάσιος Μπόϊκος

 

 

Νομικά τεκμηριωμένη η απόφαση της δημοτικής αρχής για παύση της εργασιακής σχέσης εργαζόμενων στο Δήμο Σερρών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση
Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:
"– Άνθρωποι που από την αρχή γνώριζαν ότι δουλεύουν με ημερομηνία λήξης, άνθρωποι που προσλήφθηκαν για 5 μήνες και κατέληξαν να εργάζονται για 4 χρόνια. Άνθρωποι που ομολογουμένως πρόσφεραν πολλά και την περίοδο της πανδημίας αλλά και μετά από αυτήν, λόγω της ομολογουμένως υποστελέχωσης των Δήμων."
Αρκετές παρατηρήσεις μπορεί να γίνουν στην ανακοίνωση. Περιορίζομαι σε μία μόνο, σημαντική, κατά τη γνώμη μου. Τη θέτω σαν ερώτημα:
Αν οι προσλήψεις αυτές έγιναν "λόγω της ομολογουμένως υποστελέχωσης των Δήμων", πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με την απόλυση όσων προσλήφθηκαν; Η υποστελέχωση έχει αντιμετωπιστεί και δεν υφίσταται πλέον ανάγκη για κάλυψη αυτών των θέσεων;
Τι κάνει η κα δήμαρχος -στην ουσία, η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων στη χώρα μας- γι΄αυτή αυτή την πανθομολογούμενη υποστελέχωση των υπηρεσιών της Τ.Α.;
Μας παραπέμπει/ουν στη νομολογία του ΣτΕ για να αιτιολογήσει/ουν τη μη ανανέωση της εργασιακής σχέσης όσων προσλήφθηκαν στον καιρό του κόβιντ; Εντάξει, αλλά τι γίνεται με την κάλυψη των κενών θέσεων;
Γι΄αυτό το ζήτημα οι επικεφαλής της Τ.Α. δε μας λένε κάτι. Ευθυγραμμισμένοι/ες πλήρως με τις κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων 15 χρόνων.
Δεν υποστηρίζω τη σώνει και καλά συνέχιση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων ίδιων εργαζομένων, τους/τις οποίους/ες ξεπροβοδίζει, κραδαίνοντας τη μάχαιρα της Δικαιοσύνης η κα Δήμαρχος Σερρών. Επισημαίνω ότι θέσεις προβλεπόμενες από οργανογράμματα δημοτικών υπηρεσιών -δηλαδή θέσεις που προβλέπονται κανονικά και με το νόμο- παραμένουν κενές. Φαίνεται όμως πως σε αυτή την περίπτωση η Δικαιοσύνη αφήνει κατά μέρος το σπαθί της.
Επί του συγκεκριμένου τώρα, φαίνεται ότι μεταξύ των ποικίλων «κατορθωμάτων» του κου Χρυσάφη συμπεριλαμβάνεται και αυτό των προσλήψεων άνευ όρων και ορίων, με μοναδικό κριτήριο και στόχο την εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών συμφερόντων. Μια άθλια τακτική που παραφούσκωσε με προσωπικό κάποιες υπηρεσίες, αφήνοντας στο μαύρο τους το χάλι άλλες οι οποίες είχαν, και εξακολουθούν να έχουν, πραγματική ανάγκη από (και ειδικευμένους) υπαλλήλους.
Αυτό ακριβώς έπρεπε να καταγγείλει η κα δήμαρχος και όχι ν΄αραδιάζει τη νομολογία του ΣτΕ για την απαγόρευση προσλήψεων χωρίς ΑΣΕΠ –κάτι με το οποίο κανείς δε διαφωνεί- και να αναφέρεται στο πρωταρχικό πλην όμως άσχετο με την περίσταση ζήτημα της υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών, αφού εδώ δεν πρόκειται για υποστελέχωση αλλά για παραφούσκωμα θέσεων.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο (υποστελέχωση), δεν τη βλέπουμε διατεθειμένη να κάνει και πολλά, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων της. Κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες πού και πού και αυτό είναι όλο.
Τα πράγματα να λέγονται με τ΄ όνομά τους.

5 σχόλια:

  1. Ψάξτε και στην δευας εκεί τους κράτησαν και ρωτήστε τον λόγο στην Μπάρμπι και στους αντιδημάρχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να και μια άλλη άποψη, πιο ουσιώδης. Η Μητλιάγκα όντως δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για αυτή την υποστελέχωση εκτός από την πρόσληψη κάποιων διμήνων που δεν μπορούν να βγάλουν δουλειά. Αυτό που λέει για τον Χρυσάφη περί παραφουσκώματος συγκεκριμένων υπηρεσιών, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μιλήσει κάποιος για την ποιότητα των μονίμων υπαλλήλων διοικητικών υπηρεσιών που μέρος τους προέρχεται από μετατάξεις καθαριστών και ένα άλλο μέρος είναι μεγάλης ηλικίας και δεν τους υποχρέωσε κανείς να μάθουν ούτε καν Η/Υ. Αν κάποιος νοιάζεται περί αξιοκρατίας, θα έπρεπε να κάνει λόγω για κατάργηση μονιμότητας. Ας δουλεύουν αυτοί που πραγματικά μπορούν να ανταπεξέλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμη ένας από το club των ειδημονων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος είναι αυτός ο ανόητος Κύριος Μποικος που υπογράφει κιόλας αυτή την ανοησία.;

    Αρχικά . Κανείς συμβασιούχος δεν ζήτησε μονιμοποίηση ούτε έπεσε ποτέ κάτι τέτοιο στο τραπέζι. Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο;

    Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει γιατί συνεχίζουν όλοι και αναπαράγουν αυτή την ανοησία;

    Για ψηφοθηρικους λόγους έβαλε ο Χρυσάφης τον γιο της Δριγκα συμβασιούχο; Και τη Μπιρτζιδη; Και τους συγγενείς του Γάτσιου; Σταματήστε να γράφετε αυτές τις βλακείες.

    Όλα γίνονται για να γίνει εκκαθάριση στο. δήμο . Προσπαθεί η Μπάρμπι να φτιάξει τον δικό της στρατό και να ξηλώσει τα πάντα από τους προηγούμενους λέγοντας στη πορεία αισχρά ψέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.