Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Σερρών : Τρίτο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.

 


 

 Δε γνώριζα τη συγκεκριμένη υπόθεση. Απ ό,τι φαίνεται, θα αποφασίσουν τα δικαστήρια.


Για το Δήμο και τους πολίτες το θέμα είναι δευτερεύον. Διότι κάποιος/α δικηγόρος θα προσληφθεί, ούτως ή άλλως, και υποθέτουμε ότι θα διαθέτει την απαραίτητη ικανότητα υπεράσπισης των συμφερόντων δήμου και δημοτών (κατά το τεκμήριον της ικανόνητος).

Το μείζονος σημασίας ωστόσο πολιτικό ζήτημα έγκειται στα όσα ανέφερε στην επιτροπή ο δικηγόρος του δήμου (κος Αμαξόπουλος), αιτιολογώντας τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ πρώτης και δεύτερης εισήγησής του για το θέμα:
α. Ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού από την αρχή Χρυσάφη ήταν φωτογραφική
και, το κυριότερο
β. Ότι η πρώτη εισήγησή του υπήρξε προϊόν πιέσεων από τον κο Χρυσάφη προς το πρόσωπό του, ώστε να εισηγηθεί θετικά.

Αυτό είναι το βασικό πολιτικό ζήτημα. Ότι ένας δήμαρχος -ο κος Χρυσάφης, εν προκειμένω- λειτούργησε με ασαφαλίτικο τρόπο -πιέσεις και ίσως απειλές- για να εκμαιεύσει την "ομολογία" της αρεσκείας του από υπάλληλο του δήμου (τον κο Αμαξόπουλο).

Αυτό δε φαίνεται να άγγιξε τον κο Μισυρλή, ο οποίος το μόνο που είδε στην όλη υπόθεση ήταν η "αφερεγγυότητα" του εισηγητή (Αμαξόπουλος). Έφτασε μάλιστα να μιλήσει και για "(αυτο)διοικητικό πραξικόπημα" εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής!

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες σοβαρές καταγγελίες εις βάρος δημάρχων δεν είναι δυνατό να παραμένουν αιωρούμενες δίχως καμιά έρευνα.
Ή κος Αμαξόπουλος λέει ψέματα, οπότε συκοφαντεί το πρόσωπο ενός δημάρχου και θα πρέπει γι' αυτό να τιμωρηθεί, ή λέει αλήθεια, οπότε έχουμε ένα δήμαρχο μαθητευόμενο σε σεμινάρια ασφαλίτικων μεθόδων.
Τρίτο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.

Αθανάσιος Μπόϊκος

3 σχόλια:

  1. καλά πόσο πορωμένοι είστε. Ως τι εσείς δέχεστε την άποψη της φωτογραφικής διάταξης. Ως τι καταλογίζετε ασφαλίτικες τακτικές (και άλλες αναπόδεικτες μπούρδες) στον εκάστοτε Δήμαρχο? Ποιό συμφέρον κρύβεται πίσω από την δική σας μη δημοκρατική (φασιστική ίσως) στάση, όταν δεν αφήνετε τα Δικαστήρια να μιλήσουν. Πως σπιλώνετε έτσι υπολήψεις? Δεν σας αξίζουν οι καλοί Δικηγόροι. Όντως η προκήρυξη ήθελε πολλά προσόντα. το βασικό θα ήταν να είσαι "κότα" και να υπογράφεις ό, τι σου δίνουν και να το παίρνεις πίσω χωρίς να σέβεσαι ούτε τα άσπρα σου μαλλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλήθεια ρε παίδες για πείτε μας, γιατί ο Αμαξόπουλος έχει εκκρεμείς ΕΔΕ από γενέσεως Δήμου Σερρών. Τι έχει γίνει μ' αυτές και γιατί κατηγορήθηκε ο "δικηγόρος" που δεν ξέρει τι υπογράφει?
    (σας βλέπει ο κόσμος ρεεεεειιιιι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μου μάθατε και τη λέξη "φωτογραφική" και την κάνατε καραμέλα και ούτε ξέρετε τι σημαίνει. Πάντως βλέπω τον Αμαξόπουλο με αξιοκρατικά κριτήρια τον τάιζε ο Δήμος τόσα χρόνια, αποδείχθηκε δικηγοράρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.