Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Το δυσαναπλήρωτο κενό του Χρήστου Μέγκλα στη σερραϊκή κοινωνία

 




Άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην επιχειρηματική και θεσμική ζωή ο Χρήστος Μέγκλας (1957-2021), φεύγοντας από τη ζωή πριν τρία χρόνια, το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουλίου 2021.

Τρία χρόνια μετά την αναχώρησή του θέλω να γράψω λίγες γραμμές.

Πολλά χρόνια στο μάχιμο ρεπορτάζ και γνωρίζοντας πολλούς ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τα κοινά, αισθάνομαι ανθρώπινα, την ανάγκη να τιμήσω τη μνήμη του. Να αναφερθώ στο έργο και το ήθος του που πρέπει να μας παραδειγματίζουν.

Ο Χρήστος Μέγκλας πότιζε συνεχώς το δένδρο της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας. Φρόντιζε να μας «συνεγείρει» με κίνητρα , στόχους, παραδείγματα δουλειάς και συνέπεια.

Όσο περνά ο χρόνος και περισσεύουν, πανταχόθεν, τα «κούφια λόγια», αισθανόμαστε πιο έντονα την απουσία του. Και αναλογιζόμαστε πόσο ωφέλιμη θα ήταν, στην θεσμική και οικονομική ζωή του τόπου μας, η παρουσία του, η δράση και η ενεργητικότητά του.

Λείπει η φωνή σοβαρότητας, η διεκδικητικότητα και η αστική του μετριοπάθεια.

Όσοι σε ζήσαμε Χρήστο, έχουμε πολλούς λόγους να μην σε ξεχάσουμε.

 

Δ.Ν.

 

https://sertharros.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.