Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Σέρρες : Σύλληψη ανήλικου διακινητή προσφύγων

 




Ένας 15χρονος από τη Συρία συνελήφθη στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο ύψος του Λαχανά, για παράνομη μεταφορά εννέα προσφύγων, εκ των οποίων επτά ήταν ανήλικοι. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανήλικος ήταν εμφανώς υπερφορτωμένο και έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς.

Το Περιστατικό

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, ο 15χρονος ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο. Το όχημα, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα, και ο ανήλικος συνελήφθη μετά από σύντομη πεζή καταδίωξη.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν δύο οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες είχαν εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια μέσω του Έβρου τις προηγούμενες 24 ώρες.

Κυκλώματα Δουλεμπόρων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει ανήλικους για παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών. Συχνά πίσω από τέτοιες υποθέσεις βρίσκονται κυκλώματα δουλεμπόρων, που χρησιμοποιούν ανήλικους για αυτές τις "δουλειές" θεωρώντας τους αναλώσιμους.

Δικαστικές Εξελίξεις

Ο 15χρονος Σύρος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται ανήλικους για τη μεταφορά προσφύγων.

Νέα Υπόθεση Παράνομης Διακίνησης

Σε μία άλλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, οι αστυνομικοί έλεγχοι στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης και Σερρών οδήγησαν στη σύλληψη ενός 19χρονου Παλαιστίνιου, ο οποίος μετέφερε πέντε πρόσφυγες, τέσσερις Σύρους και έναν Ιρακινό.

Οι αστυνομικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και εντείνουν τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, προσπαθώντας να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται ανήλικους και άλλους ευάλωτους πληθυσμούς. 

 

 https://www.eproodos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.