Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Ο Σερραίος Απόστολος Σίσκος, ο νεότερος αθλητής της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιου

 


 

Ο Σερραίος κολυμβητής Απόστολος Σίσκος με τις απίστευτες για την ηλικία του επιδόσεις, με πανευρωπαϊκά και παγκόσμια ρεκόρ, με υποτροφία από το Χάρβαρντ, με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς “Παρίσι 2024” στο χέρι και με δεκάδες τιμητικές βραβεύσεις, συνεχίζει την αξιοθαύμαστη πορεία του ανεβάζοντας τον πήχη κάθε φορά και ψηλότερα.


Ξεκίνησε την κολύμβηση στα 4,5 χρόνια του στο Κολυμβητήριο Σερρών, ως αθλητής του ΜΓΣ Πανσερραϊκός. Όταν ο Απόστολος ήταν 12 η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και ο έφηβος πλέον κολυμβητής, αφού αγωνίστηκε για ΠΑΟΚ και Άρη, κατέληξε στην Αθλητική Ακαδημία “Αστέρια”.


Από την ηλικία των 13 έως σήμερα έχει καταρρίψει όλα τα πανελλήνια ρεκόρ στα 200 μ. ύπτιο και επειδή τα σύνορα της Ελλάδας ήταν μικρά για τον Απόστολο, συνέχισε με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις.

Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς στο Βελιγράδι και 12ος στην Παγκόσμια κατάταξη ανδρών στην Ιαπωνία, είναι τα πιο πρόσφατα επιτεύγματά του, ενώ τον επόμενο μήνα αγωνίζεται και πάλι στο Παγκόσμιο στη Ντόχα.


Πριν λίγες ημέρες η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε μεταξύ άλλων όσους αθλητές προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και φυσικά ανάμεσά τους τον Απόστολο Σίσκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.