Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Νίκος Κουφοτόλης : Όλα στην ώρα τους και στο χρόνο που πρέπει κ Μισιρλη

 


 

 

 Συνέχεια στην ¨¨κόντρα ¨¨ Μισιρλη - Κουφοτολη για την σύμβαση των LED  .Καθώς  ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος  ανταπαντά στον αντιδήμαρχο οικονομικών . Ο κ Κουφοτολης ρωτά  γιατι η δημοτική αρχή για  μια τέτοια σύμβαση η οποία είναι και υψηλού κόστους. Αλλα  για τα 12 επόμενα χρόνια εκχωρούνται τέλη, δηλαδή χρήματα των δημοτών που εισπράττονται από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος .Δεν επεδίωξε να έχει ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

Κλείοντας ο κ Κουφοτόλης σημειώνει οτι ο κ Μισιρλης δεν πρέπει να ανησυχεί γιατι όλα  στην ώρα τους και στο χρόνο που πρέπει.

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΦΟΤΟΛΗ

Κύριε Μισιρλή,
Αντιδήμαρχε Οικονομικών Λειτουργιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου, Δημοτικών Κοιμητηρίων, Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών
 
Ανταπαντώντας στη βεβαιότητά σας ότι "το πλούσιο φως των led θα λούσει κάθε δρόμο του ΟΛΟΥ δήμου Σερρων δημιουργώντας το απαραίτητο αίσθημα ασφαλείας’’ και σε αναμονή της ορκωμοσίας και της έναρξης της νέας Δημοτική Περιόδου με Δήμαρχο την κυρία Βαρβάρα Μητλιάγκα, είμαι υποχρεωμένος ως πολίτης να επισημάνω το εξής:
 
Εξαιτίας της διάρκειας της σύμβασης και το μεγάλο χρονικό διάστημα (12 έτη) που εκχωρούνται τέλη, δηλαδή χρήματα των δημοτών που εισπράττονται από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, και του προϋπολογισμού της σύμβασης, είναι ένα ζήτημα που θα συμφωνείτε πως πρέπει να έχει ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση.
 
Την ζητήσατε;;; την πήρατε;;;, 
 
Προφανώς είναι αναρτημένη η σύμβαση, δεν θα μπορούσατε να πράξετε εκ του νόμου και διαφορετικά, αλλά από το έγκυρο άρθρο της Καθημερινής το 2019, που σκοπό είχε να προβληματίσει την τοπική κοινωνία, έχουν ακολουθήσει άλλα, καθώς επίσης και εμπεριστατωμένες αναλύσεις, διπλωματικές πανεπιστημιακές εργασίες, με κρίσιμες επισημάνσεις στα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν.
 
Προφανώς το γνωρίζετε…
 
Επισημαίνουν ότι το σχέδιο μέτρησης και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, με όλα τα στοιχεία που αυτό προϋποθέτει, όπως η μέτρηση της αρχικής κατανάλωσης αναφοράς, αλλά και οι μετέπειτα διαδικασίες υλοποίησης του, αποτελούν το θεμέλιο λίθο της επιτυχίας μιας σύμβασης ΣΕΑ.
Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το γνωρίζετε…
 
Ας μείνουμε στο γεγονός ότι: Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία προεδρεύετε, ακυρώθηκε ως προς τη νομιμότητά της,
 
Ας αφήσουμε, προς το παρόν, ασχολίαστες τις τηλεοπτικές σας δηλώσεις επί του θέματος και της... "άγνοιας" σας, για το αν η Τεχνική Υπηρεσία έχει προχωρήσει σε αντικαταστάσεις φωτιστικών σωμάτων με led το τελευταίο διάστημα, (με κονδύλια που εσείς εγκρίνατε) κι αυτά έχουν τη σημασία τους.
Σε αναμονή της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Νοεμβρίου 
 
2023 και τα όσα επιτρέπει ο νομοθέτης, να συζητηθούν ως θέματα.
Κύριε Αντιδήμαρχε
 
Σε ότι αφορά τις προσωπικές απόψεις μου επί της σύμβασης ενεργειακής απόδοσης για τον οδοφωτισμό του δήμου Σερρών, είμαι βέβαιος ότι δεν σας διαφεύγει, είμαι μέλος μιας νέας Δημοτικής Παράταξης, που συντεταγμένα εκφράζεται από την επικεφαλή Δήμαρχο Σερρών κα Βαρβάρα Μητλιάγκα. Μην αγωνιάτε καθόλου. Όλα στην ώρα τους και στο χρόνο που πρέπει.
Κουφοτόλης Α. Νικόλαος

1 σχόλιο:

  1. Σε ευπρεπή επίπεδα πάντως η αντιπαράθεση των δυο ανδρών.
    Έκπληξη ο τεράστιος αριθμός αρμοδιοτήτων του Μισιρλη.
    Έκπληξη ότι για τη σύμβαση που ήταν αναρτημένη τόσο καιρό κανεις δε μίλησε παρά μόνο τώρα που έγινε το θέμα από την απόφαση της αποκεντρωμένης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.