Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Μισιρλης : Ο κ Κουφοτόλης ως άλλη σημερινή Πυθία βλέπει ολέθρια σημάδια

 


 

 Απάντηση στα όσα έγραψε (για την σύμβαση για τα LED ) o νεοεκλεγέντας δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΕΝΤΟΣ κ Νικος Κουφοτόλης  .Δίνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ Μισιρλης .Ο οποίος αφου σημειώνει  οτι ο κ Κουφοτόλης δεν καταθέτει την προσωπική του άποψη για την σύμβαση αν και αυτή είναι γνωστή και στην διάθεση όλων των δημοτικών συμβούλων .Τονίζει οτι   ως άλλη σημερινή Πυθία στηριζόμενος σε άρθρο της Καθημερινής που γράφτηκε το 2019…βλέπει ολέθρια σημάδια

 Η απάντηση Μισιρλη

 Θα περίμενε κανεις από έναν νέο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, να πει τις απόψεις του επι της συμβάσεως ενεργειακής απόδοσης για τον οδοφωτισμο του δήμου Σερρων.


Εξ αλλου η σύμβαση αυτή που υπεγράφη μεταξύ του δήμου Σερρων και της κοινοπραξίας των αναδόχων , αφού προηγουμένως ελέγχθηκε σχολαστικά για την νομιμότητα της από το ελεγκτικό συνέδριο, είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο εδώ και σχεδόν 3 μήνες.


Βέβαια στα χέρια τους την έχουν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όπως και την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου.


Ο κ Κουφοτολης βλέπει ολέθρια σημάδια ως άλλη σημερινή Πυθία στηριζόμενος σε άρθρο της Καθημερινής που γράφτηκε το 2019…


Προσεκτική ανάγνωση όμως του άρθρου καταδεικνύει τα πλεονεκτήματα των συμβασεων ΣΕΑ έναντι των παλαιοτερων μεθόδων..


Άλλωστε ο σύμβουλος του Δήμου στις πολλές για το θέμα αυτό συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλιου κατέδειξε με εμφατικό τρόπο τις διάφορες με τις παλαιότερες μεθόδους δηλ του δανεισμού και της εξ ίδιων πόρων αντικατάστασης του ενεργοβορου φωτισμου.


Με τον εκλογικό νομο των συγκυβερνητών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ( το γνωρίζετε καλά) οι δημοτικές αρχές του 2019 με τεράστιες πλειοψηφίες στους πολίτες , μειοψηφούσαν στα δημοτικα συμβούλια…


Οι ιθύνοντες του νόμου αυτου όταν οδηγηθηκαν σε στρατηγική ήττα , αναγνώρισαν το λάθος του και έτσι η απλή αναλογική οδηγήθηκε στο χρονοντούλαπο.


Υπενθυμίζω ότι στη νέα δημοτική περίοδο οι αρμοδιότητες της δημοτικής πλέον επιτροπής παραμένουν ίδιες και επαυξημενες παρά το γεγονός ότι στο δημοτικό συμβούλιο η πλειοψηφούσα παράταξη διαθέτει και ισχυρή πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων.


Είμαι σίγουρος ότι το πλούσιο φως των led θα λούσει κάθε δρόμο του ΟΛΟΥ δήμου Σερρων δημιουργώντας το απαραίτητο αίσθημα ασφαλείας.
Θα περιοριστεί κατά πολύ η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ως να είχαμε φυτέψει χιλιάδες δέντρα στον αστικό ιστό.
Θα εχουμε οικονομικό όφελος μεγάλης κλίμακας σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.


Θα εξοικονομηθούν ανθρώπινοι πόροι και μηχανήματα που τόσο ανάγκη τους έχει ο Δήμος μας.


Επειδή δε δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή λαμπών αλλά ολόκληρων συστημάτων θα εφαρμοστούν πάνω σε αυτές και όλες οι εφαρμογές έξυπνης πόλης τις οποίες εξασφάλισε η σημερινή δημοτική αρχή με τη μελέτη που ετοίμασε και πανηγυρικά ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.


Στη νέα πενταετή δημοτική περίοδο προσδοκούμε σε μια διαλογική συζήτηση με όλους τους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο με γνώμονα το συμφέρον των συνδημοτων.


Οι τεράστιες χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν μας αφήνουν ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για το αύριο του δήμου μας.


Σπύρος Μισιρλής


Πρόεδρος της οικονομικης επιτροπης.
Αντιδήμαρχος οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.