Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Σύριζα Σερρών : Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει ( μέρος 2ο )

 


 

 

Μέρος 2ο για το τι έφταιξε και ο Σύριζα στις Σέρρες έμεινε χωρίς βουλευτή

  Οι της κομματικής πολυκατοικίας (Μιχάλης Καρτερος και Γιάννης Στεργιου ).  Πριν από  το καλοκαίρι του 2022 πιστοί στην άποψη της ιδεολογικής διεύρυνσης του κόμματος και του ψηφοδελτίου .Προσπάθησαν να το στελεχώσουν με πρόσωπα εκτός του στενού κομματικού πυρήνα. 

 Η πρώτη που αντέδρασε η πρώην βουλευτρια Αφροδίτη Σταμπουλη η οποία διεμήνυσε οτι αν υπάρξουν υποψηφιότητες συγκεκριμένων προσώπων η ίδια δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια .

Όπως και τελικά έγινε και δεν ήταν υποψήφια .Όμως η μη συμμετοχή της σίγουρα αποδυνάμωσε το κόμμα. Γιατι το 2019 η κ Σταμπουλη είχε λάβει περίπου 6.000 .Και μπορεί το 2023 να στήριξε Λευτερη Αβραμάκη , αλλα όταν η ίδια δεν συμμετέχει τότε .....

Και πάμε στα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου

 Ο Μιχάλης Δεμερτζης από την περιοχή της Ηράκλειας αίφνης πληροφορήθηκε οτι κόβεται .Ο λόγος η παρέμβαση που υπήρξε από τις Σέρρες , σίγουρα όμως όχι από την κομματική οργάνωση .

Ο Στέφανος Φωτιάδης που ήταν πρόταση της κομματικής οργάνωσης , πληροφορήθηκε οτι δεν θα ήταν στα πρώτα ονόματα που θα ανακοινωνόταν . Εμπειρος ο κ Φωτιάδης κατάλαβε οτι ή θα ανακοινωνόταν 20 μέρες προ των εκλογών ή καθόλου .Και πριν τον τελειώσουν πολιτικά τους αποχαιρέτησε . Το γιατι κόπηκε ( παρά την θετικη  εισήγηση της Σερραικης Συριζαιικης πολυκατοικίας ) ουδεις έμαθε.

Μάρκος Μπόλαρης και Μαρία Κόλλια , αν και ήταν αρχικά θετικοί και τους αγκάλιασαν οι Σερραιοι σύντροφοι ( της κομματικής οργάνωσης )και τους πρότειναν .Από την πλευρά της Κουμουνδουρου υπήρξε μια σχεδόν αδιάφορη αντιμετώπιση. Οπότε και αυτοί χαιρέτισαν νωρίς .

Αποτέλεσμα σε πρώτη φάση να ανακοινωθούν μόνο οι κκ Καρπουχτσης, Αβραμάκης και Σαββίδου .Οι οποιοι έναντι των υπολοίπων κέρδισαν 2 μηνες προεκλογικου αγώνα

Τελευταία περίπτωση από τα ονόματα που έγιναν γνωστο οτι τους προτάθηκε να συμμετέχουν ήταν αυτό του κ Βουλγαριδη. Και αυτός πρόταση της κομματικής οργάνωσης .Γίνεται η κεντρική επιτροπή του κόμματος για να οριστικοποιηθούν τα ονόματα.Το Σάββατο ο κ Βουλγαριδης ανακοινώνεται είναι στις λίστες που κυκλοφορούν σε όλα τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης. Αλλά μυστηριωδώς κόβεται το απόγευμα της Κυριακής . Αντι αυτού ανακοινώνονται δύο γυναίκες η κ Βελλικη και η κ Ζαράκη και μένουν κενές δύο θέσεις. Οι οποίες συμπληρώνονται στο παραπεντε με το όνομα του προέδρου κ Τσιπρα και του κ Λυμπουδη

Η ελευση Τσιπρα στις Σέρρες και η προσωπική επίθεση στον Κώστα Καραμανλη μόνο ζημιά έκανε. Αφού και την γαλάζια πολυκατοικία συσπείρωσε, αλλά  και ψηφοφόροι του Συριζα ( προερχόμενοι από το κέντρο ) κούνησαν μαντήλι. Αφου ο πρώην υπουργός και γενικά οι Καραμανλήδες  απολαμβάνουν της πολιτικής εκτίμησης και πολυ πιο πέρα από τον χώρο της ΝΔ.

Αφήνουμε ασχολίαστη την προεκλογική παραφιλολογια .Κάτω υπο ποιες προϋποθέσεις ο κ Τσίπρας θα κρατούσε για τον εαυτό του την έδρα στις Σερρες  .

Εστω και ένας από όσους ειχαν ακουστει να ήταν υποψήφιος θα προσθετε τουλάχιστον 500 ψήφους . Για 134 χάθηκε ή έδρα

Με ολα αυτα φτάσαμε στην κάλπη  όπου είχαμε μια μονομαχία των δύο Αβραμάκης - Καρουχτσης 5400 και 5500 αντίστοιχά )και  φιλική συμμετοχή των υπολοίπων 

 

      ΣΑΒΒΙΔΟΥ
2.533 

 ΒΕΛΛΙΚΗ
2.018 

 ΖΑΡΑΚΗ 
1.145 

 ΛΥΜΠΟΥΔΗΣ 
1.100 

 

 

 .Η εκλογη βουλευτη σκέπασε όλα τα υπόλοιπα . Και κυρίως το πολύ άσχημο αποτέλεσμα . Ομως η προκήρυξη των 2ων εκλογών έδειχνε οτι το κακό ερχόταν .Στις 35 μέρες που μεσολάβησαν έμειναν λίγοι από την κομματική οργάνωση και ο κ Καρπουχτσης να τρέχουν να κλείσουν τις τρύπες που άνοιγαν στο σακούλι των ψήφων . Όλοι οι υπόλοιποι έμειναν ηχηρά αδιάφοροι . Δεν θα το αναλύσουμε περισσότερο , τα ειπε ο Μιχάλης Κατρερος το βράδυ των εκλογών  .


Ήδη άρχισε να γίνεται ταμείο για το τι και ποιος έφταιξε . Πριν κάποιοι σηκώσουν το δάκτυλο ας σκεφτούν οτι πριν από λίγους μήνες όταν κοβόταν υποψήφιοι πανηγύριζαν , γιατι έβλεπαν την μάχη για την βουλευτική έδρα να γίνεται πιο εύκολη . Οταν ακουγόταν ονόματα ( εκτος Σύριζα ) ως πιθανοί υποψήφιοι , κατηγορούσαν την κομματική οργάνωση οτι αλλοιώνει την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος .

Δυστυχως όμως  η κάλπη και ο λαος δια της ψήφου του επιβεβαιωσε την  ρήση <<   Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.