Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Οι πράξεις κάνουν την διαφορα

 

 


 

Τα πορίσματα των δύο διαχειριστικών ελέγχων  στην ΚΕΔΗΣ στοιχειώνουν την επιχείρηση πάνω από 6 μήνες. Αρχικά η πρόεδρος κ Παλάζη κώφευσε στα ερωτήματα που έθεταν κατά καιρούς δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Χαραλαμπίδου, Τερζης, Παπαφωτιου ). Αίφνης όταν τέθηκε το θέμα της διαγραφής της. Η κ Παλάζη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των διαχειριστικών ελέγχων αποφεύγοντας όμως να μπει στην ουσία καλυπτόμενη πίσω από τον ισχυρισμό οτι υπάρχουν  προσωπικά δεδομένα .

Βέβαια θα μπορούσε αν ήθελε να κάνει μια σύνοψη των ευρημάτων χωρίς να αναφέρει τα πρόσωπα που αφορά ο έλεγχος. Αν ας πούμε και μιλάμε πάντα υποθετικά κακώς κάποιοι παίρναν επιδόματα για θέσεις ευθύνης. Θα μπορούσε να πει το  χρηματικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί στο ταμείο της   επιχείρησης. Η ας πούμε αν ελέγχονται αποφάσεις του ΔΣ  (υποθετικά πάντα μιλάμε  ) μέσα από τις οποίες μπορεί να προσλήφθηκαν κάποιοι αυτά πιστεύουμε οτι θα μπορούσαν να ειπωθούν.

Γιατι στον αντίποδα προ μηνών διαχειριστικός έλεγχος έγινε και στην οικονομική υπηρεσία του δήμου. Μονο που εκει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Μισιρλης έσπευσε χωρίς να του ζητηθεί να στείλει το πόρισμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους .Και σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απάντησε σε όλες τις απορίες και τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης . 

Όταν λοιπόν επιμένεις και ισχυρίζεσαι οτι αγωνίζεσαι για την χρηστή διοίκηση . Το κάνεις με πράξεις και αυτο είναι με το να δίνεις την δυνατότητα στους πολιτικούς αντιπάλους να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που θα τους επιτρέπουν να σε ελέγχουν ουσιαστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.