Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Π.Ε Σερρών : Εκτος ο Καρπουχτσής , εκλέγεται ο Λεονταρίδης


 

 

 

Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων φαίνεται πως φέρνει καραμπόλες στην κατανομή των εδρών στη Βουλή.

Από αυτές τις καραμπόλες, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν από τα τελικά αποτελέσματα - πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει χαμένος κατά μια έδρα, την οποία κερδίζει το ΚΚΕ. Εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ από τους 48 βουλευτές πηγαίνει στους 47 και το ΚΚΕ από τους 20 στους 21.

Το ΚΚΕ φέρεται πως κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα στις Σέρρες.
Οι καραμπόλες για τη ΝΔ στη Βουλή

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΝΔ φέρεται πως χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Η έδρα αυτή είχε δοθεί στη ΝΔ ως αδιάθετη από τους «Σπαρτιάτες». Την έδρα κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας και εκλέγεται ο Αλέξανδρος Καζαμίας.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου διεκδικούσε την έδρα Επικρατείας από τους «Σπαρτιάτες», ως την 9η της κοινοβουλευτικής της δύναμης.

Επίσης, ο Γιώργος Αμυράς της ΝΔ μένει εκτός στα Ιωάννινα και στη Δυτική Αττική μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.

Η ΝΔ αντίθετα κερδίζει μια έδρα στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Επίσης, το κυβερνών κόμμα κερδίζει έδρα στην Α΄Αθήνας, με τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο, καθώς και στη Β' Πειραιά, όπου εκλέγεται ο αρχαιότερος βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Τραγάκης.

Οι καραμπόλες σε έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει στις Σέρρες, με τον Κωνσταντίνο Καρπουχτσή να μην εκλέγεται. Αντιθέτως, το ΚΚΕ κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα (αυτή που έχασε ο Γιώργος Αμυράς) και εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος, με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ να γίνεται 21 έδρες, αντί 20 που ήταν μέχρι πρότινος.
Οι καραμπόλες για τη «Νίκη»

Η «Νίκη» από την πλευρά της χάνει την έδρα στην Α' Αθηνών (αυτήν που κερδίζει η ΝΔ, με τον Άγγελο Συρίγο να εκλέγεται), την οποία είχε καταλάβει ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, που θα πρέπει να επιλέξει άλλη περιφέρεια.

Αντίθετα, η «Νίκη» κερδίζει μια έδρα στη Δυτική Αττική και στο κοινοβούλιο θα εκπροσωπήσει το κόμμα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.
Οι καραμπόλες για την «Πλεύση Ελευθερίας»

Σε ό,τι αφορά την «Πλεύση Ελευθερίας», πέρα από την προαναφερθείσα έδρα που κερδίζει στο Επικρατείας, χάνει την έδρα στη Β' Πειραιώς που καταλήγει στον Γιάννη Τραγάκη, με τον Χρήστο Αρίδα να είναι εκείνος που δεν εκλέγεται στο κοινοβούλιο.
https://www.iefimerida.gr

5 σχόλια:

  1. Πάει και ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά. Στις ευρωεκλογές πλέον η Ελληνική Λύση πάει για 3η θέση. Ο Μπούμπας η μοναδική αντιπολίτευση στον νομό. Ενδιαφέρον εν συσπειρωθούν γύρω του απογοητευμένοι πρώην νεοδημοκράτες και ΝΥΝ αντί νεοδημοκράτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όνειρα θερινής νυκτός...
      Παίξτε μπάλα στα τσικο, με τα κατηχητικά και τους άλλους με την περικεφαλαια και μην ψάχνεις απογοητευμενους ΝΔτες.
      Την απάντηση θα την πάρεις στις Αυτοδιοικητικες εκλογές τον Οκτώβριο και στις Ευρωεκλογές του χρόνου.

      Διαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Η ΔΕΞΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oλα καλά πάνε, να μην βγαίνουν και διαμαρτύρονται πλέον οι περίφημοι αγρότες για τις τιμές, οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι δημ. υπαλληλοι. Τα μαγαζιά κλείνουν όλα , οι τιμές στα ύψη. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να πιστέψουμε κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι, ότι τα πρωινά βγαίνεις νωρίς για καφέ στην Πλατεία, γιατί μετά τις 11.00΄ δεν βρίσκεις τραπέζι...
      Μιλάμε για πολύ φτώχια...
      Οι συνδικαλιστές των διάφορων κλάδων βγαίνουν και διαμαρτύρονται, υποκινούμενοι από την αριστερά και γιατί πάντα θέλουν περισσότερα.
      Όσο για την ακρίβεια, οι αριθμοί της Eurostat μιλάνε μόνοι τους....
      Στο 2,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο σε ετήσια βάση από 4,1% τον Μάιο, σύμφωνα με τον εναρμονισμένο δείκτη της Eurostat. Ταυτόχρονα, στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 5,5% από 6,1%.
      Ο πληθωρισμός μειώνεται σταθερά από πέρυσι τον Οκτώβριο, μετά το υψηλό επίπεδο 12,1% που είχε καταγράψει τον Σεπτέμβριο, λόγω της μείωσης των τιμών της ενέργειας.

      Διαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.