Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΜεΡΑ25 Σερρών : Ανακοίνωση συμπαράστασης στην Μαρία Ιωαννίδου


 

 

 

 Έκπληκτοι διαβάσαμε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Σιντικής στην οποία αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενός εκ των σοβαροτέρων θεμάτων, το οποίο αφορούσε την δημιουργία αιολικού πάρκου και ενώ η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Ιωαννίδου τοποθετούνταν, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Παναγιώτης Κυρμπιχτσής, με περισσό θράσος και χωρίς καμία αρμοδιότητα έκανε νόημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να διακόψει το λόγο της. 

Ο λόγος μάλιστα που επικαλέστηκε ότι το έκανε, ενώ δεν είχε καμία αρμοδιότητα ήταν πως δεν έχει δικαίωμα η Σύμβουλος μας να υπερβαίνει τον χρόνο γιατί είναι κατωτέρου φύλου!!!.»


Καταγγέλλουμε  ως ειδεχθή την ανατριχιαστική λεκτική βία που άσκησε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Σιντικής όταν χαρακτήρισε την εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης ως άτομο που «ανήκει στο κατώτερο φύλο».


Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Δήμαρχο Σιντικής για έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών σε σκοταδιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις μισογυνισμού. Ο συγκεκριμένος «συνεργάτης» θα έπρεπε ήδη να αποτελεί παρελθόν για τον Δήμο.


Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αρωγοί δίπλα σε όλα τα θύματα έμφυλης βίας και
δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα και παντού σύμμαχοι και υπέρμαχοι της γυναικείας χειραφέτησης και υπόστασης και έτοιμοι  να  στηρίξουμε και να παλέψουμε  ενάντια σε κάθε μορφή ανισότητας και καταπάτησης των δικαιωμάτων όλων των γυναικών και ευάλωτων ομάδων, αναγνωρίζοντας την έμφυλη βία ως αποτέλεσμα της πατριαρχίας που γεννά και τρέφει  τέτοια φαινόμενα απαξίωσης και  μισογυνισμού.
ΜέΡΑ25 Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.