Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Βαρβάρα Μητλιάγκα : Αυθαίρετη η Απόφαση Δημάρχου

 

 
 
 
 
 Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση η δημοτική σύμβουλος και μέλος της οικονομικής επιτροπής κ Βαρβάρα Μητλιάγκα τοποθετήθηκε επι της αποφάσεως του δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσαφη. Να μετακινήσει ( σε άλλη υπηρεσία ) την αναπληρώτρια προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών .
Η τοποθέτηση της κ Μητλιαγκα  
 
23/01/2023
Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα. Η δημοτική αρχή έφερε εσπευσμένα ως εκτός ημερησίας το θέμα της άσκησης ενδίκων μέσων κατά των αποφάσεων της Επιτροπής του άρθρου 152 (που ακυρώνουν τις Αποφάσεις Δημάρχου για τη μετακίνηση της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Οικονομικών Υπηρεσιών, και τη μη ορθή επιλογή του αντικαταστάτη). 
 
Η αρνητική μου ψήφος δόθηκε για τον εξής λόγο:
«Στα 3,5 χρόνια λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής με τη νυν δημοτική αρχή, αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της Αποκεντωμένης και της Επιτροπής του άρθρου 152, που ελέγχουν τη νομιμότητα των αποφάσεων των οργάνων του Δήμου, και του ίδιου του Δημάρχου. 
Είναι η δεύτερη φορά ( η πρώτη ήταν με την απόφαση που αφορούσε τη συμμετοχή του κ. Χρυσανθίδη στην Ο.Ε.) που η δημοτική αρχή ζητά να ασκήσει ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων που αφορούν την ακύρωση αποφάσεων του Δημάρχου, που δικαιώνουν την κα Δ. Γ. και τον κύριο Ε. Κ. Κατά την άποψη μας οι Αποφάσεις αυτές της Επιτροπής του Άρθρου 152 είναι νομικά και ουσιαστικά ορθές, και σύμφωνες με τις επιταγές της χρηστής διοίκησης και τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
 Συμφωνούμε πλήρως με το αιτιολογικό τους, ότι δηλαδή οι αποφάσεις αυτού του είδους δεν μπορούν να λαμβάνονται αυθαίρετα και αναιτιολόγητα. 
Για νομικούς και ηθικούς λόγους, πρέπει να υπάρχει μια επαρκής αιτιολόγηση τους.
 Η απόφαση της δημοτικής αρχής να προσβάλλει τις αποφάσεις αυτές και να μην τις εφαρμόσει άμεσα είναι μια πολιτική απόφαση η οποία μας βρίσκει αντίθετους. 
Δε συναινούμε με την αυθαίρετη και χωρίς προφανή αιτιολογία Απόφαση Δημάρχου με την οποία υποβιβάστηκε μια υπάλληλος χωρίς προφανή λόγο, και δεν ορίστηκε έμπειρος υπάλληλος στην αντίστοιχη θέση που πληρούσε αξιοκρατικά τα προσόντα. Για το λόγο αυτό ψηφίζουμε αρνητικά και στην άσκηση των ένδικων μέσων και στον ορισμό εξωτερικού δικηγόρου για τις ενέργειες αυτές.»
Στο Δημοτικό Συμβούλιο κάλεσα το Δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα για τους λόγους που έλαβε τις αποφάσεις αυτές ( το αιτιολογικό που λείπει από τις αποφάσεις), απέφυγε όμως να απαντήσει ευθέως.
Βαρβάρα Μητλιάγκα

 

1 σχόλιο:

  1. Καλώς ορίσατε στον κόσμο και στην κοινωνία των ορθώς σκεπτόμενων και ανιδιοτελών πολιτών.
    Τώρα για να το αποδείξετε πρέπει να αγωνίστητε, πραγματικά και αφιλοκερδώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.