Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Δήμος Σιντικης : Προσπάθεια αναβάθμισης των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

 




Κάθε χρόνο και λιγότεροι συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση που γινόταν στην επέτειο των Ελευθερίων στο Σιδηρόκαστρο στις 27 Ιουνίου. Προς μεγάλη μας λύπη ελάχιστοι θεατές βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας του Σιδηροκάστρου για να χειροκροτήσουν τους ελάχιστους παρελαύνοντες. Οι λόγοι ήταν γνωστοί…λίγοι συμπολίτες μας τηρούσαν την αργία (έμεναν στις εργασίες τους) και φυσικά η ΖΕΣΤΗ.

Θέλοντας να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση και να προσδώσουμε τον εορταστικό χαρακτήρα που αρμόζει προσκαλέσαμε (εκτός από τα σχολεία) ΟΛΟΥΣ τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Σιντικής (από την Καστανούσα μέχρι το Βαμβακόφυτο) να συμμετέχουν με τα λάβαρα και τις σημαίες τους στην παρέλαση. Σε αυτήν την παρέλαση θα εμφανιστούν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και οι τρεις φιλαρμονικές του Δήμου μας.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της σημασίας που έχει η επέτειος της απελευθέρωσης της περιοχής μας και θέλοντας να δώσουμε την αίγλη που αρμόζει σε μια τόσο σημαντική επέτειο ΤΟΛΜΟΥΜΕ να μεταφέρουμε την παρέλαση στις ΟΚΤΩ το απόγευμα (20:00), καθώς αν γινόταν όπως πριν πρωί η παρέλαση, δεν θα υπήρχε ικανοποιητική συμμετοχή.

Μεγάλο κίνητρο για τους πολιτιστικούς συλλόγους είναι το 1ο Πανδημοτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Σιντικής που θα ακολουθήσει, στο οποίο θα θαυμάσουμε μια πανδαισία παραδοσιακών ήχων και χρωμάτων των φορεσιών που αντικατοπτρίζουν το μωσαϊκό παραγωγών που συγκατοικούν αρμονικά στον Δήμο Σιντικής.

Προσδοκούμε με αυτήν την ενέργεια το Σιδηρόκαστρο να πλημμυρίσει από κόσμο και να αναβαθμιστεί η παρέλαση προς τιμήν εκείνων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου μας.

ΥΓ: η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων θα γίνουν το πρωί!

δελτιο τυπου του δημου σιντικησ

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.