Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η διαπίστωση της ημέρας : Τα σημάδια έδειχναν οτι θα ειναι μια ευχάριστη ατμοσφαιρα

 


 

 

 Τελικα φαινόταν πριν από τις εκλογες της 8ης Οκτωβρίου του 2023

 Οτι στην παράταξη των ΕΝΤΟΣ θα ήταν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα . Οι υποψήφιοι ( τοτε δημοτικοί σύμβουλοι ) Νικος Κουφοτολης και Νικος Φρυδας διασταυρώνουν τα ξιφη τους για τα πεπραγμένα της κ Παλαζη στην ΚΕΔΗΣ .Σήμερα και οι τρεις συμμετέχουν στην κυβέρνηση του δήμου Σερρών .

Λογικό λοιπόν να παραδέχονται ακομη και κύκλοι της δημοτικης αρχης οτι υπάρχουν αρρυθμίες στην λειτουργια

 

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

 Συνέχεια στην αντιπαράθεση του υποψηφίου της παράταξης ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ Νίκου Κουφοτόλη με τους υποψηφίους της παράταξης ΕΝΤΟΣ. Μετα την απάντηση του στον κ Γρηγοριάδη . Ο κ Κουφοτόλης επανέρχεται απαντώντας στον κ Φρυδα

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον κ. Νικόλαο Φρυδά
Υποψήφιο Συνδυασμού ΕΝΤΟΣ
Αγαπητέ Νικόλα,
Έχοντας την ιδιότητα του πολίτη, που ορθά αποφάσισες να μετέχεις ενεργά στα δημόσια πράγματα, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι με τις πράξεις μας και το λόγο μας είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε απόσταση από την προσωπική μας σφαίρα, για να διατηρήσουμε την αντικειμενικότητά μας.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, παρασυρόμενος, αναφέρεις ότι κατανοείς την (κακή) ψυχολογική μου κατάσταση λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε για την κατάρτιση συνδυασμού Ώρα Ευθύνης και προσφέρεστε να μας βοηθήσετε σε αυτή την κατεύθυνση.
Η Ώρα Ευθύνης όπως καλά γνωρίζεις γεννήθηκε από ανθρώπους με εμπειρία αυτοδιοικητική, με νέα πρόσωπα αστιγμάτιστα που είχαν τη βούληση να αφήσουν πίσω τους διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος με ένα μόνο στόχο. Ο τόπος μας να αποκτήσει την αίγλη που του αναλογεί.
Προσθέτοντας λίγο χιούμορ στη σκέψη σου, προσωπικά είναι καλοδεχούμενη η βοήθεια σας. Επειδή έχετε ανακοινώσει στο ψηφοδέλτιο σας νιόπαντρα ζευγάρια, για να μην τους φέρετε σε δύσκολη θέση νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε να μας διαθέσετε τον έναν από τους δύο. Αν πάλι δεν θέλετε να διαταράξετε την οικογενειακή τους γαλήνη, καλοδεχούμενοι και εκείνοι που είναι δημότες όμορων δήμων και παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι σας. Ο νόμος το επιτρέπει και μας διευκολύνει όλους.
 
Στο δεύτερο ζήτημα που θέτεις και το ξεκαθαρίσαμε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, ότι αν η κ. Παλάζη ήταν καλή και ‘’καθαρή’’ πριν από 20 ημέρες που είχαμε συζητήσεις και επαφές για την ένταξη της στο ψηφοδέλτιο στην ‘’Ώρα Ευθύνης’’ και τώρα που επέλεξε να συνεργαστεί με την ‘’ΕΝΤΟΣ’’ είναι δακτυλοδεικτούμεμη.
Ας το πάρουμε από την αρχή λοιπόν:
Από μέρους μου, ήμουν συνεπής με σειρά επώνυμων παρεμβάσεων την τελευταία διετία. Ίσως ο μοναδικός μη αιρετός, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Κανένα δημόσιο ερώτημα που της απευθύναμε προσωπικά δεν απαντήθηκε από την π. Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ. Επιμένει χωρίς ντροπή να κάνεις πως δεν άκουσα, δεν διάβασα, βασιζόμενη ότι κάποια στιγμή θα ξεθυμάνουν και θα ξεχαστούν.
Είχε κάθε δικαίωμα να επιλέξει αν θα αποστασιοποιηθεί από τα αυτοδιοικητικά ή να προσχωρήσει στις νεοσχηματιζόμενες δημοτικές κινήσεις. Επέλεξε εσάς. Θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να συνυπάρξει ως συνυποψήφια μαζί μου. Είναι ζήτημα αρχών.
Επειδή κανένας δεν γεννήθηκε από παρθενογένεση. Μας ακολουθεί το πρότερο παρελθόν μας, ειδικά για όσους άσκησαν δημόσιο αξίωμα και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα.
Σου υπενθυμίζω λοιπόν.
Ερωτήθηκε η κα Χρυσάνθη Παλάζη, Δημοτική Σύμβουλος, π. Πρόεδρος ΚΕΔΗΣ, και υποψήφια στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό ΕΝΤΟΣ
1. Ισχυρίστηκε τηλεοπτικά ότι τα μειωμένα τιμολόγια της αγοράς του αρκούδου SEREFXOULI και της φάτνης είναι στη διάθεση όλων των συνδημοτών. Ζητήσαμε επώνυμα να τα παρουσιάσετε όπως διατείνονταν.
Ένας δημοσιογράφος να την είχε ρωτήσει, θα μας τα δείξετε τώρα και όλο τα αφήγημα θα είχε καταρρεύσει.
 
2. Ζητήσαμε να εξηγήσει στους πολίτες πως η αρχική σύμβαση της Πολιτείας των Ευχών ήταν ύψους 254.201,61€ και η αναθεώρηση αυτής στις 24 Ιανουαρίου 2022 ήταν 240.060,90€, όταν υπήρξε μια σημαντική μείωση τιμών μόνο για τον ΑΡΚΟΥΔΟ ‘’ΣερρΕυχούλη’’ και την ΦΑΤΝΗ περίπου 35.000€. Και να μην μας διαφεύγει ότι αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ο Δήμος Σερρών υλοποιώντας την Κυβερνητική Απόφαση λόγω COVID ακύρωσε όλο σχεδιασμό μέχρι των Φώτων. (η διαφορά μεταξύ των δύο συμβάσεων είναι αστεία - μόνο 14.140,71€ )
Θέλω να πιστεύω ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ζητήσετε να σας παρουσιάσει την δική της εκδοχή για τα γεγονότα και θα ήταν χρήσιμο όταν θα καταρτήσετε το πρόγραμμα σας ειδικά στο μέρος εκείνο της διαφάνειας, της λογοδοσίας και του σεβασμού του Δημοσίου Χρήματος να καταθέσει την εμπειρία της.
Για να σας διευκολύνουμε, με την ευκαιρία δεν ρωτάτε τώρα που θα την έχετε συνεχώς δίπλα σας, πως τα κατάφεραν και τα πέντε (5) ξύλινα σπιτάκια που είχαν κοστολογηθεί τον Δεκέμβριο 17.012,89€ ως δια μαγείας τα ίδια εκτινάχθηκαν στη σύμβαση του Ιανουαρίου 22.320€. Είναι υποχρεωμένη να ξέρει. Η σύμβαση φέρει την υπογραφή της.
Όλα αυτά δημοσιεύτηκαν επώνυμα, από ένα απλό ενεργό πολίτη, σε χρόνους ανύποπτους και ενώ θα περίμενες οι έχοντες την ευθύνη θεσμικά υπηρετώντας το κοινό καλό, ή της Αντιπολίτευσης δηλαδή να αναζητήσουν ευθύνες και εξηγήσεις, άκρα του τάφου σιωπή. Και να μην μας διαφεύγει ότι στο ΔΣ της ΚΕΔΗΣ συμμετέχουν και εκπρόσωποι τους.
Αναφέρατε ως επιλήψιμο στην ανάρτηση για τον πολιτικό πολιτισμό την περιβόητη φωτογραφία που εμφανίζεται και η κα Βαρβάρα Μητλιάγκα.
Η φωτογραφία είναι παρμένη από τις αναρτήσεις του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη την περίοδο που ξεκινούσε η νέα δημαρχιακή θητεία στις 11 Νοεμβρίου 2019. Είναι ποτέ δυνατόν να είναι επιλήψιμη μια φωτογραφία του Δημάρχου Σερρών με Δημοτικούς Συμβούλους ανεξαρτήτως παρατάξεων.
Ερωτάς αγαπητέ Νικόλα, τι σχέση έχει η Βαρβάρα Μητλιάγκα με το κείμενο της ανάρτησης.
Έχει και μάλιστα μεγάλη. Προς το παρόν είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου, αύριο θα έχει συγκεκριμένο πολιτικό ρόλο. Πέρα των όλων άλλων μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους της θα ορίσουν τον πολιτικό πολιτισμό των επόμενων χρόνων. Εκτός αν θα θέλαμε να ξαναζήσουμε αντιπολιτευτικές συμπεριφορές και πρακτικές της τελευταίας δημαρχιακής θητείας του κ. Π. Αγγελίδη.
Η απειρία σου αλλά δικαιολογημένη μιας και είναι εμφανή η πρόθεση σου να προστατεύσεις, (λανθασμένα εκτίμησες ότι βάλλεται) την υποψήφια Δήμαρχο και φίλη σου κα Μητλιάγκα που σε οδήγησε σε υπερβολές. Θα συμφωνήσω στην προσωπική σου εκτίμηση ότι η φίλη σου έχει το υψηλότερο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού από όσους εμπλέκονται στα τοπικά ‘’κοινά ‘’. Απλά θα πρόσθετα ότι τον απέδειξε έμπρακτα με τις φιλοφρονήσεις της, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του αποσκιρτήσαντα κ. Β. Χρυσανθίδη κατά τη συζήτηση της προσχώρησής του στη Συμμαχία Σερραίων του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κοινή μέθοδος αξιολόγησης του πολιτικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχουν όμως ευγενείς δημοτικοί σύμβουλοι που κοσμούν διαχρονικά το δημοτικό συμβούλιο με τη σύνεση, την ωριμότητα και την πραότητα τους. Αδικώντας πολλούς θα αναφέρω απλά τους κ.κ. Β. Παπαβασιλείου, Σ. Γαλάνη, Γ. Δεσποτίδη, Α. Γεωργούλα.
Αγαπητέ Νικόλα, παραλίγο συνυποψήφιοι στο Συνδυασμό Ώρα Ευθύνης, όταν αναφέρεσαι σε ‘’λάσπη στην ανεμιστήρα», να θυμάσαι οι παρεμβάσεις μου είναι επώνυμες, ειδικά για θέματα της Πολιτείας των Ευχών, απολύτως τεκμηριωμένες. Τα άλλα ας μείνουν ασχολίαστα, είναι προφανές ότι το μετάνιωσες.
Κανείς δεν αξιολογείται με ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι η διαδρομή του χρόνου και πάντα υπάρχει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Αυτό που μας ενώνουν είναι σαφέστατα περισσότερα. Ας μείνουμε απαρατήρητοι.
Καλή σου επιτυχία. Όλα θέλουν το χρόνο τους, ο οποίος είναι εκ φύσεως σοφός.

3 σχόλια:

  1. Σύμμαχοι και serresbomb βαδίζουν και παραμιλούν. Και μετα από δεκαετίες θα βαδίζουν και θα παραμιλούν. Δεν θα ξεπεράσουν ποτέ αυτήν την ήττα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Βαρβάρα και το συναφή του πουφλιου την επόμενη μαύρο που θα φατε, 6 μήνες και οι αλαζονεία σας δεν έχει προηγούμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεκο κάποια στιγμή θα το χωνέψεις που θα πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.