Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δήμος Ηράκλειας : Έκθεση φωτογραφίας από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

 





Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: ¨Η2Ο, Σκέψου και δράσε για το νερό ! ¨ . Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 29 Μαρτίου, στον πολυχώρο Ηράκλειας ¨Κεντρικόν¨ από τις 09:30 έως 13:30 και γίνεται σε συνεργασία με το Παράρτημα Κερκίνης – Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας – Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).
Η συλλογή φωτογραφικού υλικού πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Ε ΄και ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας υπό την καθοδήγηση της φωτογράφου κα Χριστίνας Παπαφράγκου, στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS – KA220-SCH-000034470 και έγινε ενόψει του προγραμματισμένου ταξιδιού ομάδας του σχολείου μας στην Πορτογαλία, στην πόλη MONZARAZ, από τις 09/04/2024 μέχρι 14/04/2024.
Η έκθεση προβάλλει το μοναδικό οικοσύστημα και την πλούσια βιοποικιλότητα που χαρακτηρίζει τη Λίμνη Κερκίνη, μέσα από τον φακό των μαθητών και μαθητριών μας. Οι φωτογραφίες καταγράφουν την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής μας με μια μοναδική τέχνη και αισθητική, προσφέροντας στο κοινό μια ευκαιρία να εξερευνήσει την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας δεν κατέγραψαν απλά την εμφάνιση των οργανισμών που κατοικούν στην περιοχή, αλλά κατάφεραν να αποτυπώσουν και τη συνύπαρξη τους σε ένα ισορροπημένο οικοσύστημα.
Την έκθεση επισκέφτηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηράκλειας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ.Γκόγκας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρίγκου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πατούσης, Κοσμίδης, Παπαγεωργίου και η κα Χαλκίδου.
Ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και επεσήμανε ότι η επίσκεψη των μαθητών στη Λίμνη Κερκίνη αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για να ανακαλύψουν τις πολλαπλές προσφορές αυτού του φυσικού οικοσυστήματος. Αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του προγράμματος ERASMUS και τόνισε ότι οργανώνονται δράσεις στο Δήμο Ηράκλειας που προάγουν την συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.