Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κοίτα να μαθαίνεις : ¨¨Σπάταλοι ¨¨ οι Σύμμαχοι το 2023

 


 

 

 

Οι “Σύμμαχοι” το 2023 “ξόδεψαν” 6.100.000€ από τα διαθέσιμα του Δήμου!

Έχασαν την φωνή τους οι “Σύμμαχοι” στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (27/3/2024), κατά την συζήτηση της αναμόρφωσης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικ. Έτους 2024.

Οταν ξεκίνησε η συζήτηση του θέματος που είχε εισηγήτρια την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μάγδα Μπάρμπα, παρενέβη αρχικά ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Συμμαχίας” Βασίλης Χρυσανθίδης με παρατηρήσεις για τα ποσά και την κατανομή τους, συνεπικουρούμενος από τους κ.κ. Μισιρλή και Χράπα.

 Η Δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα απαντώντας στις παρεμβάσεις τους τόνισε την έλλειψη χρημάτων στα ταμεία του Δήμου που παρέλαβαν και προς επίρρωση των λεγομένων της, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Μπάρμπα παρουσίασε την εξέλιξη των διαθέσιμων χρηματικών υπολοίπων, ανά έτος.


 

 

Από αυτά φαίνεται πως ενώ η διακύμανση των υπολοίπων στα τρία πρώτα χρόνια ήταν πάνω κάτω η ίδια, στο τελευταίο έτος (προεκλογικό) τα διαθέσιμα μειώθηκαν κατά 6.100.000€ αδειάζοντας ουσιαστικά τα ταμεία του Δήμου!!!

Συγκεκριμένα το 2019 παρέλαβαν στα ταμεία του Δήμου από την Δημοτική Αρχή Αγγελίδη 17.196.000€, στα επόμενα έτη υπήρξε μια φυσιολογική διακύμανση που τελικά το 2022 εφτασαν να είναι 20.100.000€. Το τελευταίο ετος 2023 όμως υπήρξε μια αξιοσημείωτη μείωση, 6.100.000€ για την οποία δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία εξήγηση οι “Σύμμαχοι”

 Κοινώς στα στοιχεία που παρέθεσε η Αντιδήμαρχος οι… “Σύμμαχοι” έπαθαν … αφωνία!!!

 

 https://www.anexartitos.gr

5 σχόλια:

  1. Πάντα χρειάζεται το χιούμορ στη ζωή μας…
    Σπύρος Μισιρλής
    Δημ σύμβουλος
    Σερρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα πει "Διαθέσιμα Χρηματικά Υπόλοιπα"; η κ. Μπάρμπα και οι λοιποί το γνωρίζουν, δηλαδή έχω 19.000.000 διαθέσιμα χρηματικά υπόλοιπα και μπορώ να κάνω μόνος μου, με ιδίους πόρους, ένα κολυμβητήριο και να μου μείνουν και καμιά 12αριά ακόμη; Μεγάλο Χρηματικό διαθέσιμο σημαίνει πως η Δημοτική Αρχή είναι Οικονόμα ή πως δεν Εκτελεί τον Προϋπολογισμό; Ποιες είναι οι πηγές των χρηματικών διαθέσιμων; Πόσα χρωστούσα και πλήρωσα από αυτά; Πόσα είναι από έργα ενταγμένα σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα; Μήπως απεντάχθηκαν και χρειάστηκε να τα πληρώσω από ιδίους πόρους; Μήπως υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις; Μήπως έχω αδυναμία πάγιων εισπράξεων; Το κάθε έσοδο έχει εικόνα και σε αντίστοιχο έξοδα (δαπάνη, επένδυση), τα Χρηματικά Διαθέσιμα τι αντίστοιχη εικόνα είχαν στο Προϋπολογισμό; Ήταν λεφτά στο πορτοφόλι, διαθέσιμα να τα κάνω ότι θέλω ανονομάτιστα; Παντού υπάρχει ένας μύθος, περιμένω απαντήσεις ένθεν και ένθεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά να μη σε απαντήσουν …
      Η μονταζιέρα του ΝΙΚΟΥ και του ΧΡΗΣΤΟΥ σε πλήρη λειτουργία …
      Δε θα το δημοσιεύσει το bomb φαντάζομαι..

      Διαγραφή
  3. Ε τόσα έργα που έκανε η Δημαρχάρα λογικό δεν είναι βρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο εισαγγελεύς τι λέει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.