Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Σερρών : Eίναι άκυρος ο διαγωνIσμος για την πρόσληψη δικηγόρων ????

 




Φίλος αναγνώστης, με νομικές γνώσεις, μας πληροφόρησε ότι σχετικά με την υπόθεση πρόσληψης δικηγόρου στο Δήμο Σερρών η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης έκρινε ως ανυπόστατη την απόφαση της Δημάρχου κ. Μητλιάγκα να μην προχωρήσει την πρόσληψη της κ. Μπάτζιου στο Δήμο Σερρών. Απέρριψε, δε, την ένσταση της δικηγόρου ως τυπικά απαράδεκτης, επειδή η απόφαση της κας Δημάρχου ήταν μη εκτελεστή πράξη.

Συνεπώς, οφείλει, μας είπε, η Δήμαρχος να εκδώσει απόφαση πρόσληψης σε εκτέλεση της απόφασης της επιτροπής αξιολόγησης. Αν δεν το πράξει διαπράττει, μας εξήγησε, παράβαση καθήκοντος, δεδομένου ότι αυτό της υπέδειξε το ΥΠΕΣ με έγγραφό του τον Νοέμβριο.

Η δήμαρχος Σερρών, πάντως, Βαρβάρα Μητλιάγκα το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου δήλωσε στην τηλεοπτική συχνότητα του «Δίκτυο- Τηλεόραση» ότι « η αποκεντρωμένη Διοίκηση απεφάνθη επί της ενστάσεως που είχε καταθέσει η κυρία Μπάτζιου κατά της ανακλητικής απόφασης που υπέγραψα για να μπει ένα τέλος στο γαϊτανάκι των δικαστικών διενέξεων. Η κυρία Μπάτζιου προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής και είπαμε περιμένουμε την απόφαση της αποκεντρωμένης η οποία θα έκρινε την απόφαση μου.

Η προσφυγή της κυρίας Μπάτζιου απορρίφθηκε, επομένως εμείς θα προχωρήσουμε κανονικά με τον νόμιμο τρόπο που είπαμε από την αρχή για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που παραλάβαμε στα χέρια μας. Εμείς προτιθέμεθα να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη των θέσεων για την στελέχωση της νομικής Υπηρεσίας του Δήμου».

Η  δήμαρχος Σερρών Β.  Μητλιάγκα εμφανίστηκε να διευρύνει, σκοπίμως, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν για την θέση του παρ΄ αρείω πάγω δικηγόρου σε ολόκληρη την προκήρυξη.

Δήλωσε ότι ο Δήμος έχει επείγουσα ανάγκη πρόσληψης δικηγόρων (μίλησε για τρείς, πλέον, θέσεις) και την ίδια ώρα ακυρώνει την πρόσληψη μιας δικηγόρου που, όπως φαίνεται, δεν έχει κανένα κώλυμα.

Θα αναμένουμε τις εξελίξεις γύρω απ΄ αυτό το θέμα, που απ ότι φαίνεται δημιουργήθηκε μόνο εξ αιτίας της αλλαγής της δημοτικής αρχής. Και όπως και η ίδια η Δήμαρχος επιφυλάχθηκε, θα έχει πολλά επεισόδια.

Δ.Ν.

 

https://sertharros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.