Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών : “Η Ετυμηγορία” από την Πειραματική Σκηνή

 




«Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ» είναι ο τίτλος της παράστασης της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών που θα δοθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα ΑΣΤΕΡΙΑ.  Πρόκειται για σκηνοθετημένη προσομοίωση ποινικής δίκης. 

 Η «ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ» είναι η επί σκηνής παρουσίαση μιας εικονικής δίκης που διεξάγεται στο πλαίσιο Ποινικού Δικαστηρίου και αφορά στην εκδίκαση της εγκληματικής πράξης ασέλγειας κατά ανηλίκων κάτω των 12 ετών. Ζητούμενο της παράστασης αυτής αποτελεί η «μεταφορά» του θεατή στην αίθουσα του Δικαστηρίου, η συμμετοχή του στο Ακροατήριο, σε θέση Ενόρκου ή ακόμη και Δικαστή, και, μέσω όσων διαδραματίζονται ενώπιον του, η έκφραση της προσωπικής του ετυμηγορίας για τον κατηγορούμενο, πιθανότατα και διαφορετικής αυτής της έδρας του Δικαστηρίου.

Το κείμενο της παράστασης, περί παιδικής κακοποίησης, βασίζεται σε αυθεντικό δικονομικό υλικό, το οποίο διέθεσε ο δικηγόρος κ. Δημήτριος Κολιτζίκης, ο οποίος ανέλαβε ως σύμβουλος της δικονομικής διάρθρωσης   της δίκης.  Σαφώς , τα ονόματα και τα τοπωνύμια που αναφέρονται είναι εικονικά.  

Η διοργάνωση είναι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών. 

https://www.ertnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.