Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Δήμος Σερρών : Να αναλάβετε και τις δικές σας ευθύνες κ Παπαφωτιου

  


 

 

Τον απολογισμό της θητείας της ως επικεφαλης της παράταξης ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραιων και της παρουσίας της στο δημοτικό Συμβούλιο Σερρών κάνει η κ Αριάδνη Παπαφωτιου .Η κ Παπαφωτιου διεκδικεί για τον εαυτό της την και την παράταξη της την αποκλειστικότητα σχεδόν της αντιπολίτευσης στην δημοτική αρχή των Συμμάχων. Εξαπολύει τα βέλη της κατά συναδέλφων της των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που στήριξαν την δημοτική αρχή. Και φυσικά κατά των τοπικών ΜΜΕ που όπως αναφέρει την πολέμησαν λυσσαλέα .Αποφεύγοντας να πει γιατι αν και στις 17 Φεβρουαριου του 2023 είχε ανακοινώσει οτι θα ειναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος τελικά αποσύρθηκε σιωπηρό.

Η κ Παπαφωτιου βέβαια θα πρέπει να κάνει και την δική της αυτοκριτική .Το 2019 στηρίχθηκε ( φανερά ή κρυφά ) από τον Συριζα . Η ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας της υπογράφηκε  το 2019 απο πλήθος στελεχών του τοπικού Σύριζα και στο ψηφοδέλτιο της συμμετείχαν αρκετοί προερχόμενοι από το κομμα .Αμέσως μετά τις εκλογές η κ Παπαφωτιου επιχείρησε να απογαλακτιστεί πολιτικά από τον Συριζα .Αποτέλεσμα η σύγκρουση της με την δημοτική σύμβουλο της παράταξης της κ Θενια Χαραλαμπίδου. 

Στο κενό έπεσε και η προσπάθεια της να στηριχθεί η υποψηφιότητα της από το ΠΑΣΟΚ . Καθως οι σύντροφοι δεν ξέχασαν οτι μέχρι το 2019 η κ Παπαφωτιου ήταν απέναντι  .Η τελευταία της προσπάθεια να στηριχθεί εκ νέου από τον Σύριζα .Παρά την στήριξη που είχε από την κ Σταμπουλη .Η προσπάθεια της δεν ευοδώθηκε γιατι εντός Συριζα δεν ξέχασαν τι είχε συμβεί μετά τις εκλογές του 2019.

 

Αποτέλεσμα αν και στις 17 Φεβρουαρίου του 2023 είχε ανακοινώσει οτι θα ειναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος τελικά αποσύρθηκε σιωπηρά.

Το οτι δεν κατάφερε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο δεν νομίζουμε να φταίνε τα ΜΜΕ , αλλά ήταν αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών της επιλογών .

Αδικώντας τον εαυτό της ( όπως και ο κ Τερζης ) γιατι ήταν από τους ελάχιστους που άσκησε κριτική και αντιπολίτευση στους Συμμάχους. Προλειαίνοντας το έδαφος για αρκετούς που  αν και συμπορεύτηκαν με την Συμμαχία. Είχαν την τύχη ή το πολιτικό αισθητήριο να βρεθούν την κατάλληλη ώρα στην κατάλληλη θέση και να ¨¨εισπράξουν ¨¨ οτι έσπειραν  η κ Παπαφωτιου , ο κ Τερζής και δυο τρεις ακομη 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ

--ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ--
Αγαπητοί Σερραίοι, συνδημότες και φίλοι
Αποχαιρετώντας το 2023, κλείνει και ο κύκλος της 4ετούς θητείας της «Δύναμης Σερραίων» στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, για την οποία θητεία μας είμαι προσωπικά υπερήφανη και ικανοποιημένη.
-Ηταν μία διαδρομή δημιουργική και μαζί απαιτητική, που ήθελε κότσια. Τα είχαμε, και την βαδίσαμε μέχρι σήμερα με συνέπεια, αφοσίωση, ανιδιοτέλεια και αγάπη για το Δήμο μας.
-----------------------------------------
--Αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν πάμπολλες οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας, άλλες τόσες οι μελετημένες προτάσεις που καταθέσαμε (οι περισσότερες αγνοήθηκαν ή μπλοκαρίστηκαν επειδή ήταν δικές μας) και δώσαμε ανυποχώρητες μάχες για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου και της χρηστής διοίκησής του.
--Ξέρετε όλοι οτι δεχτήκαμε λυσσαλέες επιθέσεις γι αυτό, με το μαύρο να παρουσιάζεται άσπρο και τους πληρωμένους ανώνυμους των blogs να κάνουν πάρτυ πάνω στο πτώμα της Λογικής.
--Και όχι, δεν θα εξωρραίσουμε την 4ετία επειδή τελείωσε. Θα το πώ όπως είναι.
Οι Σερραίοι κατάλαβαν οτι βίωσαν μία κενή ουσίας και περιεχομένου Δημαρχιακή θητεία, που κατάφερε μόνο να κάνει φιγούρα και τρύπες στο νερό, επειδή στηρίχθηκε ανέλπιστα από ισχυρή μερίδα της Αντιπολίτευσης, με τελικό ζημιωμένο τον Δήμο μας.
--Επαινέσαμε τα δυστυχώς λίγα ωφέλιμα και χρήσιμα που δρομολογήθηκαν, και δεν σιωπήσαμε ούτε συμπορευτήκαμε με επιζήμιες επιλογές και μεθοδευμένες μειωτικές συμπεριφορές. Μιλήσαμε με καθαρό και ορθό λόγο, τεκμηριωμένα και δυναμικά, ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη του θεσμικού μας ρόλου.
--Δεν ήταν εύκολο. Μάλιστα ήταν και μοναχικό. Και ταυτόχρονα απολύτως τοξικό αφού συνοδεύτηκε από έναν πρωτοφανή πόλεμο εναντίον μας/-μου, τόσο από αιρετούς και άλλους παράγοντες που τρόμαξαν οτι θα χαλάσει η σούπα τους, όσο και από πληρωμένους κονδυλοφόρους.
--Δικαιωθήκαμε σε όλες μας τις παρεμβάσεις. Σε όλες. Και αυτό είναι συλλογικό κέρδος.
--Σε περίοδο δύσκολη σε τοπικό επίπεδο, γεμάτη από πολιτικές επάρσεις, πανδημικούς φόβους, τοξικότητα, υπόγειες σκοπιμότητες και αλαζονικές βεβαιότητες που απωθούσαν, επιλέξαμε την σοβαρότητα και την σταθερότητα στη δημόσια στάση και δράση μας και χτίσαμε ειλικρινείς σχέσεις εμπιστοσύνης και αποδοχής με αυτούς που έπρεπε να υπηρετήσουμε: Τους συνδημότες μας.
--Ήμασταν κοντά τους, τους ενημερώναμε για ό,τι συνέβαινε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Επιτροπές, τους μιλήσαμε για τις προτάσεις μας, ακούσαμε τους ίδιους για την καθημερινότητα και τις ανάγκες τους, για τα προβλήματα στις γειτονιές και στα χωριά, και δουλέψαμε μαζί τους για να τα αναδείξουμε και να τα λύσουμε.
--Οδηγός κάθε μας πράξης ήταν η ανάδειξη των Σερρών, η διαφάνεια στην άσκηση της Δημοτικής εξουσίας, η ασφάλεια και η ευημερία των δημοτών σε έναν όμορφο και σύγχρονο τόπο.
--------------------------------------------
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και ξεχωριστά τα μέλη του συνδυασμού, τους «Δυναμίτες» της Παράταξης, της αυτοδιοικητικής μας οικογένειας. Ήταν τιμή μου που ηγήθηκα της Ομάδας μας.
--Τις θερμές μου ευχαριστίες, και σε μια σειρά από διακεκριμένους άξιους ανθρώπους εκτός Παράταξης, φίλους και συνεργάτες που μοιράστηκαν πρόθυμα τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους. Δημιουργήσαμε μεταξύ μας σχέσεις ζωής με διάρκεια.
Η στήριξη και η εμπιστοσύνη τους, συνετέλεσαν καθοριστικά στη γόνιμη θητεία μας στην Αντιπολίτευση του Δήμου Σερρών.
---------------------------------------------
Στις τελευταίες εκλογές οι Σερραίοι αποφάσισαν σωστά, να γυρίσουν σελίδα.
Στη νέα Δήμαρχο Βαρβάρα Μητλιάγκα εύχομαι από καρδιάς, Καλή Επιτυχία. Είναι μονόδρομος.
Ο Δήμος Σερρών αξίζει πολλά, κι ακόμη περισσότερα. Μπορούμε, όταν ξέρουμε και θέλουμε.
----------------------------------------------
Αγαπητοί συμπατριώτες μου
--Με γνωρίζετε καλά μέσα από την πολιτική, την επαγγελματική και την αυτοδιοικητική μου διαδρομή, και ξέρετε την αγάπη μου για τον τόπο μας.
Θα συνεχίζω να την εκφράζω έμπρακτα, συγκεκριμένα και υπεύθυνα από κάθε θέση και πρώτα μέσα από την Παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία», με την οποία ήμουν υποψήφια στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές.
--Με τιμήσατε ισχυρά για μία ακόμη φορά με την ψήφο σας. Σας ευχαριστώ θερμά γι αυτό.
--Προχωράμε λοιπόν, με αισιοδοξία και πίστη στο μέλλον.
Αριάδνη Παπαφωτίου
Επικεφαλής Παράταξης στο Δημ. Συμβ. Σερρών 2019-2023
 
 

 

7 σχόλια:

  1. Η Αριάδνη, έχοντας δώσει δείγματα γραφής στην ήσσονα αντιπολίτευση του Δήμου Σερρών, με εποικοδομητική κριτική και έχοντας αναδείξει πλείστα σοβαρά θέματα, που δεν έκανε η μείζον αντιπολίτευση και με δεδομένο ότι θήτευσε ως Αρχηγός Παράταξης και όχι ως Δημοτικός Σύμβουλος, έχω την εντύπωση ότι αν σχημάτιζε συνδυασμό και επεδίωκε την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, θα ήταν η σημερινή Δήμαρχος και σαφώς πιο έμπειρη και πετυχημένη από την κα Μητλιάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυρία Παπαφωτίου ήταν από τους ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που υπηρέτησε επάξια τον θεσμικό της ρόλο και άσκησε αντιπολίτευση. Επίσης είναι γεγονός, ότι την πολέμησαν πολλά τοπικά ΜΜΕ με πρώτο το serresbomb που υπηρετούσε πίστα τη δημοτική αρχή Χρυσάφη.
    Ελπίζω να δημοσιεύσετε το σχόλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυρία Παπαφωτιου ήθελε να κάνει συνδυασμό αλλά δεν έβρισκε υποψηφίους. Ως Δ.Σ. ήταν πολλές φορές ανενημερωτη και είχε άγνοια για πολλά διαδικαστικά αν και δημοσιογράφος που θα έπρεπε να γνωρίζει. Φυσικά και ανέδειξε κάποια θέματα, δέχτηκε και σεξισμό από τους γνωστούς της Συμμαχίας, όμως γενικά είναι απλά μια φουσκα. Ήθελε να την στηρίξουν κομματικά από το ΠΑΣΟΚ όπως το 19 ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κανείς δεν την ήθελε οπότε το πνιξε το δημαρχιλικι χωρίς ούτε μια ανακοίνωση αποχώρησης και κατσικωθηκε στο ψηφοδέλτιο της περιφερειας. τι θυμάστε τώρα κι εσείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Συριζα το 2019 στήριξε Φωτιάδη παρότι ειχε συριζαίικη Παράταξη την Διάβαση Πεζών με τον Γεωργούλα.
    Φαίνεται απο το εκλογικο αποτέλεσμα πού πήγαν οι συριζαίικες ψήφοι. Δειτε τα ποσοστά.
    Επισης τωρα ο Συριζα στήριξε επίσημα την Μητλιάγκα με πολλές υποψηφιότητες.
    Αυτή είναι η αλήθεια.
    Μ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φουλ ΠΑΣΟΚα Αριάδνη κατάφερε το 2019 και πηρε τον τοπικό Συριζα του 23% μαζι της?!!! Μαγκιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά τα λέει ο κύριος Δήμος Λαζαρίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιές ευθύνες καλείτε την κ. Παπαφωτίου να αναλάβει;
    Διοίκησε; Διόρισε; Συνέπραξε με τις ανομίες της συγκυβέρνησης; Εκρυψε τίποτε από τους Σερραίους;
    Την κάνετε ακόμη πιό συμπαθή με την εμπαθή κριτική σας.
    Θεωρώ οτι η ιδια θυσιασε εν γνώσει της την σίγουρη εκλογή της στο Δημαρχιακό αξίωμα, μεταπηδώντας στην Περιφέρεια και δίνοντας το πράσινο φως στην κ. Μητλιάγκα.

    Κρίμα, επειδή αν και είναι Πασοκτσού πιστεύω οτι θα ήταν η καλύτερη Δήμαρχος που είχαν ποτέ οι Σέρρες.

    Δυστυχώς δεν θα το ζήσουμε, ούτε εμείς οι Δεξιούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.