Σύμφωνα με τους σπουδαίους Ιστορικούς της αρχαιότητας, Αρριανό και Πλούταρχο, ο Μέγας Αλέξανδρος επισκεπτόμενος το 333 π.Χ. τη πόλη Γόρδιον, πρωτεύουσα της Φρυγίας (σημερινή Τουρκία), θέλησε να λύσει τον περίφημο γόρδιο δεσμό που υπήρχε στο άρμα, το οποίο βρισκόταν στο ανάκτορο των παλαιών βασιλέων του τόπου, προσφορά του ξακουστού Μίδα προς τιμήν του Δία.
Ο Μακεδόνας βασιλιάς κατόρθωσε να λύσει τον περίτεχνο και περίπλοκο από φλοιό κρανιάς κόμπο, αφαιρώντας, βάσει μαρτυρίας ενός άλλου Ιστορικού, του Αριστόβουλου, έναν πάσσαλο και τραβώντας στη συνέχεια τον ζυγόδεσμο έξω.
Κάποιοι άλλοι πάλι αναφέρουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον γόρδιο δεσμό με το ξίφος του, προς εκπλήρωση του χρησμού ότι όποιος τα κατάφερνε θα εξουσίαζε ολόκληρη την Ασία. Όπως και να έχει, ακόμα και εάν το συγκεκριμένο επίτευγμα ανήκει στη σφαίρα του μύθου, φανερώνει τη σημασία της αποφασιστικότητας και της δυναμικότητας στην επίλυση ενός ζητήματος.
Αφήνοντας τον Μέγα Αλέξανδρο και τα αρχαία χρόνια και επιστρέφοντας στη σύγχρονη εποχή και στο σερραϊκό μπάσκετ, η κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στην ανδρική ομάδα του Πανσερραϊκού μοιάζει με γόρδιο δεσμό, ο οποίος πρέπει να λυθεί-κοπεί, δίχως άλλη καθυστέρηση, για το καλό των «λιονταριών».
Ο έχων το γενικό πρόσταγμα κι αυτός που «ματώνει» οικονομικά για τους «κόκκινους», είναι το καθ' ύλην αρμόδιο άτομο που καλείται να πάρει τη σημαντική απόφαση, προκειμένου ο Πανσερραϊκός να αποδράσει από τον λαβύρινθο, στον οποίο βρίσκεται παγιδευμένος.
Άλλο πράγμα η φιλία, άλλο πράγμα η κουμπαριά κι άλλο η δουλειά. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Πασχάλη Ρούλη, ο οποίος ως κόουτς στο γυναικείο τμήμα του συλλόγου βοήθησε σημαντικά τις «λιονταρίνες» από το πόστο του, αλλά η διοίκηση μετά τη βαριά ήττα του Πανσερραϊκού από τον Παναθλητικό στο ντέρμπι κορυφής (μία και μοναδική ήττα για τις «κόκκινες» φέτος στην Α2), προχώρησε σε αλλαγή προπονητή.
Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη αλλαγή στη τεχνική ηγεσία του Ρούπελ Σιδηροκάστρου, με τον Φώτη Κοκολιό, ο οποίος πέρυσι ήταν ο «αρχιτέκτονας» της φανταστικής χρονιάς του «νεοφώτιστου» Ρούπελ στη Γ' Εθνική, να παραιτείται από το «οχυρό, παραίτηση η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση, με σκοπό οι «μπλε» να βρουν το δρόμο τους.
Είναι σίγουρο ότι εάν στη θέση του Γιάννη Κακιούζη βρισκόταν άλλος προπονητής, Σερραίος ή μη Σερραίος, θα είχε δει τη πόρτα της εξόδου προ πολλού.
Η διοίκηση «ανακάτεψε» τη τράπουλα, πραγματοποιώντας τεράστια για τα ελληνικά δεδομένα και δη για τη Β' Εθνική υπέρβαση, φέρνοντας παίκτη από την άλλη άκρη του κόσμου (Κάπελαν), όμως το σκηνικό εντός του αγωνιστικού χώρου παραμένει ίδιο κι απαράλλαχτο.
Επιθυμία και «καημός» του Προέδρου του Πανσερραϊκού, Τάσου Παναγιώτου είναι ο κόσμος των Σερρών να «αγκαλιάσει» περισσότερο την ομάδα, γεμίζοντας το γήπεδο. Η εκπλήρωση όμως αυτού του στόχου συνδέεται άμεσα με το θέαμα που παρουσιάζουν τα «λιοντάρια» στους φιλάθλους (τις περισσότερες φορές φτωχό) και με τις νίκες (o Πανσερραϊκός είναι στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα σε σύνολο 13 ομάδων).
Εάν ο Πανσερραϊκός το καλοκαίρι είχε «στηθεί» για να σωθεί, τότε ουδείς θα μπορούσε να πει κάτι σήμερα για τη πορεία των «κόκκινων». Από τη στιγμή όμως που η ομάδα φτιάχτηκε για να «χτυπήσει» ψηλά, η μέχρι τώρα πορεία της κρίνεται ως αποτυχημένη.
Ο Πανσερραϊκός «ασθενεί», όποιος εκ των έσω δεν το βλέπει αυτό, τότε εθελοτυφλεί. Ή αλλάζουμε ή «βουλιάζουμε».
Υ.Γ.:
Όπως ο Πασχάλης Ρούλης συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον
σύλλογο, το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τον Γιάννη Κακιούζη
"win-win situation".
* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr
Ο συγκεκριμένος προπονητής έχει τεράστια στήριξη από την ομάδα. Πέρσι απέτυχε, φέτος τα ίδια και ακόμα να τον διώξουν. Μέχρι και σύμβαση κοβιντ με τον δήμο του έκαναν.
ΑπάντησηΔιαγραφή