Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Σιντικης : Πρώτη μετεκλογική κόντρα με αφορμη το γεωθερμικό πεδίο

 

 

 

Την πρώτη μετεκλογική κόντρα στον δήμο Σιντικης προκάλεσε η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου .

Η ανάρτηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιώργου Τάτσιου οτι η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε ποτέ με την αξιοποιήση του γεωθερμικού πεδίου στο Χαρωπο. Προαναγγέλλοντας μάλιστα οτι ο ίδιος έχει ξεκινήσει ενέργειες για την εκμετάλλευση του και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας . Προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη ο οποίος απαντώντας στον κ Τάτσιος τον κατηγόρησε οτι λέει ψέματα αφού ολες οι δημοτικές αρχές από το 2000 εχουν ασχοληθεί με το θέμα .Ενω τονίζει οτι
μέχρι την αξιοποιηση του υπάρχει πολυς δρόμος .

Θέση για το θεμα πήρε και ο Ιωσηφ Παναγιωτίδης ο οποιος αφήνει αιχμες για τον κ Τάτσιο σημειώνοντας << Η επίσκεψη και η φωτογράφιση στο πεδίο των ερευνών δεν αποτελεί επίτευγμα και μπορεί να το κάνει ο κάθε δημότης χωρίς να σημαίνει ότι συμβάλει σε οτιδήποτε ουσιαστικό στην υπόθεση.>>

Διαβάστε τι έγραψαν Γιώργος Τάτσιος , Φώτης Δομουχτσίδης και Ιωσηφ Παναγιωτίδης

 

        ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ... ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ!
🟢 Τον Μάρτιο ενημερώθηκα για τα προσδοκώμενα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι έρευνες που πραγματοποιεί το ΕΑΓΜΕ στην περιοχή πάνω από το Χαροπό! Πρόκειται για υλοποίηση προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (χωρίς την παραμικρή συμμετοχή του Δήμου Σιντικής). Τέτοια ευκαιρία δεν μπορούσε να πάει χαμένη. Ήταν ένα "δώρο Θεού" στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Σιντικής.
🟢 Σήμερα με τον προϊστάμενο της Γεωθερμίας του ΕΑΓΜΕ κ. Apostolos Arvanitis είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ενέργεια που κρύβει η γη της Σιντικής.
🟢 Στην ερευνητική γεώτρηση μεγάλης διαμέτρου μετρήσαμε 77,7 βαθμούς κελσίου που αποτελεί την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ θερμοκρασία γεωθερμικού πεδίου στον Νομό Σερρών! Το κοίτασμα υπολογίζεται ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε ότι αφορά την ποσότητα νερού που περιέχει! Ένας αληθινός ΘΗΣΑΥΡΟΣ που έμενε ως τώρα ανεκμετάλλευτος!
🟢 Μελετήσαμε τον χάρτη με τις εκτάσεις που μπορούν να διατεθούν σε επενδυτές για την εκμετάλλευση της γεωθερμίας!
🟢 Ήδη κάνουμε τις επαφές και δρομολογούμε την προσέλκυση επενδυτών! Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από την SELECTA (πολυεθνική εταιρία γερμανικών συμφερόντων) που διαχειρίζεται τα θερμοκήπια Χρυσούπολης και απασχολεί 200 εργαζόμενους!
💎💎💎 Η Σιντική οφείλει να είναι τόπος ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ για την επιχειρηματικότητα και ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
 
                                     ΦΩΤΗΣ ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ
 
ΟΛΗ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ!
Ο κ. Τάτσιος με ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ, πάει να κάνει μνημόσυνο
- ΔΕΝ ΤΑ ΚΆΝΑΤΕ ΕΣΕΊΣ κ.Τάτσιο!
- Η Δημοτική Αρχή του ΦΩΤΗ ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗ τα έκανε!
- Εσείς ΔΕΝ ΉΣΑΣΤΑΝ ΟΥΤΕ ΘΕΑΤΉΣ!!!
- Αστραπιαία ΕΣΒΗΣΕ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ του Προέδρου Χαρωπού του κ. Θωμάς Μελαδίνης για να ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΊ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ Της Δημοτικής Αρχής, προσπαθώντας από τώρα, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΛΆΒΕΙ, να δικαιολογήσει τις γεμάτες έπαρση και ΑΛΑΖΟΝΕΊΑ υποσχέσεις που μοίραζε στους Δημότες του ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΉΣ.
Ακόμα είναι στην Έρευνα- Πιστοποίηση αυτές οι γεωτρήσεις !
Είναι γνωστό το Γεωθερμικό πεδίο από το 2000 και από άλλους Δημάρχους.
Έχει δρόμο ακόμα... μέχρι την αξιοποίηση!
Πουλάτε όνειρα, ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΆ ΆΛΛΩΝ!
Είσαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή!
Εμείς είμαστε η επόμενη Αντιπολίτευση!
Να δούμε τι ΘΑ κάνετε ΜΕΤΑ!
Εμείς θα είμαστε ΕΔΩ!
 
 
                                            ΙΩΣΗΦ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
 
Παρακολουθώντας αναρτήσεις από νεοεκλεγέντες και αποδρομούντες δημάρχους σχετικά με τις έρευνες στο γεωθερμικό πεδίο Χαρωπού θεωρώ ότι πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι έρευνες ΟΥΤΕ προκλήθηκαν ΟΥΤΕ είναι επίτευγμα του δήμου Σιντικής.
👉🏻Οι αρμοδιότητες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) είναι ο έλεγχος γεωθερμικών πεδίων όχι μόνο στην έρευνα αλλά και κατά τη λειτουργία τους, η αποτύπωση σταδιακά όλων των υδρευτικών γεωτρήσεων της χώρας, ο έλεγχος μεταλλείων και λατομείων τον οποίο θα παρέχει δωρεάν προς το ΥΠΕΝ που είναι η αδειοδοτούσα αρχή κ.ά
👉🏻Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ παροχή διευκολύνσεων και φιλοξενείας προς την Αρχή είναι υποχρέωση και όχι έργο !!
👉🏻Η επίσκεψη και η φωτογράφιση στο πεδίο των ερευνών δεν αποτελεί επιτευγμα και μπορεί να το κάνει ο κάθε δημότης χωρίς να σημαίνει ότι συμβάλει σε οτιδήποτε ουσιαστικό στην υπόθεση.
👉🏻Είναι βέβαια ευχάριστο οτι ο νεοεκλεγής δήμαρχος ενημερώθηκε έστω και κατόπιν εορτής τι ακριβώς συμβαίνει στο Χαρωπό.
🔹Θα πρέπει να γνωρίζει όμως οτι δεν μπορεί να «δώσει» τίποτε και σε οποιονδήποτε με τον οποίον όπως ανακοίνωσε οτι.συζητάει.
🔹Έχει δύο μήνες μπροστά του ώστε να ενημερωθεί και να εκπαιδευτεί διότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος ούτε για παραμύθια ούτε για πειράματα.ούτε για χάσιμο !!!!
🔹ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ !!
 
 

3 σχόλια:

  1. Βιαστικός πάντως ο κ. Ιωσηφίδης. Δεν έχει αναλάβει ο κ. Τάτσιος και του κάνει κριτική ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο η επίσκεψη και η φωτογράφηση, όμως τί άλλο να κάνει αυτήν την στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επίσκεψη επιβάλλεται και δεν έγινε κριτική για αυτό. Η άγνοια όμως περι του δικαιώματος της διαχείρισης του γεωθερμικού πεδίου δεν νοείται.
      Με εκτίμηση ......Ιωσηφίδης ( δεν γνωρίζω ποιο χρησιμοποιείτε ως κύριο όνομα μου)

      Διαγραφή
  2. Απορω γιατι μαλωνετε σε ξενη αχυρωνα ,αυτο το γεωθερμικο κομματι ειναι ιδιοκτησια της κοινοτητας χαρωπου , εμαι σε απορια πιος ηταν αυτος που εκχωρησε με πραξη την γεωθερμικη περιουσια του χαρωπου με πιο δικαιωμα η κατοικοι του χωριου υοπεγραψαν μα τετοια εκχωρηση; α ναι τοτε καλα να παθουν , οταν αυτη η γεωθερμια εχει περιπου 78 βαθμους θερμοκρασια θα μπορουσε το χωριο να εχει κεντρικη θερμαση που η θερμοκρασια μεταφορας θα εφτανε σε καθε σπιτι γυρω στους 55 βαθμους τοσο χρειαζετε το χειμωνα για να ζεσταθουν ολα τα σπιτια καθως και ζεστο νερο για ολες της αλλες χρησης. Θυμαμαι τετοιο γεωθερμικο πεδιο ειχε βορεια της Θερμοπιγη οπου πηγαιναμε για μπανιο βαζωντας και κρυο νερο διοτι η θερμοκρασια του ηταν παρα πολυ υψηλη. ΠΩΣ;;;;; ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ ΠΙΟΣ ΕΚΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ;;;; ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΙΟΝ ΕΞΟΥΔΙΟΤΗΘΙΚΕ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ,ΑΠΟΡΩ Η ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ !! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΩΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.