Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Δήμος Σερρών : Σπύρος Μισιρλης - Νομικά ανυπόστατη η ακύρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη των δικηγόρων

 


 

Απάντηση σχετικά με την ακύρωση από την επιτροπή του άρθρου 152 του διαγωνισμού για την πρόσληψη δύο δικηγόρων .Δίνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών  κ Σπύρος Μισιρλης ο οποίος κάνει λόγο γιανομικά ανυπόστατη απόφαση της επιτροπής την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως αναρμόδια.Απαντώντας και στην ανακοίνωση της παράταξης ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ο κ Μισιρλης αναφέρει οτι ουδέποτε τέθηκε ( στην προκήρυξη ) ηλικιακό όριο  .Ενω οπως σημειώνει την  προϋπόθεση της εργασιακής εμπειρίας την έχει περίπου το 40% των δικηγόρων. Πράγμα που καταρρίπτει τον ισχυρισμό περι φωτογραφικού διαγωνισμούΚλείνοντας ο αντιδήμαρχος χαρακτηρίζει την απόφαση της επιτροπής ως μνημείο αοριστίας η οποία ούτε ακυρώνει κάποια πράξη-απόφαση , πολλω δε μάλλον δεν επιτάσσει στον δήμο την ακύρωση της προκήρυξης . 

Σε ο,τι αφορά την προκήρυξη του Δήμου Σερρων για την πλήρωση των δυο θέσεων δικηγόρων και τη δημοσίευση της νομικά ανυπόστατης απόφασης της χρονικά αναρμόδιας Επιτροπης του άρθρου 152 του ν 3463/2006 θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη απευθύνεται σε χιλιάδες δικηγόρους ανα την Ελλάδα και όπως και κάθε προκηρυξη έθετε συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Μια εκ των οποίων αφορούσε στην ύπαρξη μεγάλης εργασιακής εμπειρίας των υποψηφίων σε συνάρτηση και με την νομική εκπροσώπηση υποθέσεων στα ανώτατα εθνικά δικαστήρια.
Η απόφαση της Επιτροπής έκρινε ότι είναι παράνομο το ηλικιακό όριο των 44-46 ετών. Όμως , στην προκηρυξη ουδέποτε τέθηκε ηλικιακό όριο, παρά μόνο εργασιακής εμπειρίας όπως σε κάθε όμοια προκήρυξη.
Στατιστικά την εμπειρία που προϋποθέτει η προκήρυξη την έχει περιπου το 40% των δικηγόρων.
Αυτό και μόνο το δεδομένο είναι από μόνο του ικανό να αποκλείσει κάθε αναληθή κατηγορία περί δήθεν φωτογραφικης διάταξης.
Σε κάθε περίπτωση η απόφαση ως μνημείο αοριστίας ούτε ακυρώνει κάποια πράξη-απόφαση , πολλω δε μάλλον δεν επιτάσσει στον δήμο την ακύρωση της προκήρυξης .
Εξ αλλου σύμφωνα με τον κώδικα των δικηγόρων, αποφασιστικό όργανο για την αξιολόγηση και την επιλογή των υποψηφίων είναι αποκλειστικά η αρμόδια πενταμελής επιτροπή που συγκροτείται προς τον σκοπό αυτό και δεν είναι ο Δημαρχος , ο οποιος εκ του νόμου υποχρεούται να εφαρμόσει την απόφαση της πενταμελούς επιτροπης.
Σημειώνω τέλος οτι σε περιπτωσεις αποφασεων όπως εν προκειμενω της επιτροπής του αρθρου 152, που υποπίπτουν προδηλα νομικά ατοπήματα , οφείλουμε να κινηθούμε νομικά για να εξαλειφθούν φαινόμενα νομικών στρεβλώσεων.
Σπύρος Μισιρλής
Αντιδήμαρχος οικονομικών
Πρόεδρος οικονομικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.