Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Η απορια της ημέρας : Είμαστε η πόλη του Τσίρκου ????

 

 


 

Το Διεθνές Φεστιβάλ αναμένεται να καθιερωθεί ως θεσμός, πιστοποιώντας παράλληλα την παράδοση των Σερρών ως γνήσια πόλη του πολιτιστικού δρώμενου Τσίρκου και θεάτρου, καθώς και της ζωντανής και ρέουσας πολιτιστικής παρουσίας.

 



Από τις 8 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στις Σέρρες, έχει προγραμματιστεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Θεάτρου Δρόμου. Πρόκειται για μία δράση η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά και η οποία θα δώσει τη δυνατότητα οι καλλιτέχνες να είναι παρόντες σε δημόσιους χώρους, σε άμεση επαφή με την πόλη και κυρίως με τους κατοίκους της, προβάλλοντας και προωθώντας την ανάπτυξη του Τσίρκου και του Θεάτρου στην πόλη των Σερρών αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ, είναι να αποτελέσει διαρκές βήμα προβολής και προώθησης της καλλιτεχνικής έκφρασης του Τσίρκου, συνδυάζοντας θέατρο, μουσική, εικαστικά, χορό, κατακτώντας Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ έχει ως σκοπό να ψυχαγωγήσει, να εκπαιδεύσει, να προσφέρει δυνατότητες δημιουργίας, καθώς και να βοηθήσει την τοπική ανάπτυξη, εφόσον θα στηρίξει, θα προωθήσει και θα προβάλλει ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος και εμπορικά καταστήματα.

Τέλος, το Διεθνές Φεστιβάλ αναμένεται να καθιερωθεί ως θεσμός, πιστοποιώντας παράλληλα την παράδοση των Σερρών ως γνήσια πόλη του πολιτιστικού δρώμενου Τσίρκου και θεάτρου, καθώς και της ζωντανής και ρέουσας πολιτιστικής παρουσίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.