Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Σέρρες : Εξωραισμός, ασφαλτόστρωση και νέος κυκλικός κόμβος στην οδό Βενιζέλου

 


 

 

Σημαντικές παρεμβάσεις  προγραμματίζει ο Δήμος Σερρών για την δυτική είσοδο της πόλης . Εκτός από τις διαγραμμίσεις και τις διαβάσεις που θα γίνουν, η οδός  Βενιζέλου θα ασφαλτοστρωθεί ενώ  σημαντική μεταβολή δρομολογείται με την δημιουργία  κυκλικού κόμβου και την κατάργηση των φωτεινών σηματοδοτών που υπάρχουν και λειτουργούν επί σειρά ετών στο σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στο πρώην  στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη»  και το εν ενεργεία  Στρατόπεδο (Iλάρχου Γεωργίου Κλεισάρη).

Για όλα αυτά μίλησε στο «Σ.Θ.» ο  αντιδήμαρχος έργων- Υποδομών και Μελετών Γιώργος Νυκτοπάτης.

Τι προγραμματίζει η αντιδημαρχία στην οποία είστε υπεύθυνος κύριε Νυκτοπάτη;

Τέλος Αυγούστου ξεκινούν οι εργασίες των διαγραμμίσεων . Η σύμβαση που έχει υπογραφεί έχει διάρκεια 18 μήνες.

θα γίνουν διαγραμμίσεις σε όλους τους  μεγάλους οδικούς άξονες, στα χωριά, στους δρόμους που οδηγούν στα χωριά αλλά και μέσα στην πόλη των Σερρών.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν τα έργα των διαβάσεων. Θα γίνουν διαβάσεις σε σημεία που δεν είχαν γίνει στην προηγούμενη σύμβαση . Οι διαβάσεις αυτές θα συντηρηθούν δυο φορές και οι εργασίες τους θα ξεκινήσουν αρχές Σεπτεμβρίου. Κάθε 9μηνο δηλαδή θα συντηρούνται όλες οι διαβάσεις και οι διαγραμμίσεις.

 Θα συμπεριληφθεί η οδός Βενιζέλου στο πρόγραμμα των εργασιών που αναφέρετε;

Ναι φυσικά θα συντηρηθεί, πραγματικά στην προηγούμενη σύμβαση δεν έγιναν εργασίες στην οδό Βενιζέλου.

Ήταν να γίνουν εργασίες από άλλο εργολάβο. Κάναμε κάποιες παραπάνω διαβάσεις μπροστά στα σχολεία, κάναμε πολλές ράμπες σε πολλά σημεία.

Σε εκείνα τα σημεία που έγιναν ράμπες θέλαμε να κάνουμε οπωσδήποτε διαβάσεις . Έτσι έγιναν πολλές διαβάσεις που δεν υπήρχαν στο Δήμο και σε άλλα σημεία, όχι μόνο εκεί που έχουμε ράμπες.

Για αυτό το λόγο  κάποιες  διαβάσεις έμειναν πιο πίσω. Με την σύμβαση αυτή έχουμε καταγραφή όλων των διαβάσεων σε όλο το Δήμο  και λίγες νέες  θα γίνουν σε σημεία που  δεν είχαν γίνει ( περίπου 30).

Αναγνωρίζετε  την υστέρηση  που υπήρξε στην οδό Βενιζέλου με τις διαβάσεις , τις διαγραμμίσεις και την γενικότερη εικόνα της;

Έχετε δίκαιο, όσο αφορά τις διαβάσεις και διαγραμμίσεις σας απάντησα. Από εκεί και πέρα όμως θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος της οδού Βενιζέλου μέσα από πόρους  που είχαν εξασφαλιστεί από τον τέως υπουργό κ. Καραμανλή και είμαστε σε φάση δημοπράτησης του έργου.

Πρόκειται για κονδύλιο  ύψους 1 εκατομμυρίου πενήντα χιλιάδων  ευρώ για την συντήρηση του ασφαλιστικού στις οδούς Βενιζέλου και Μ. Αλεξάνδρου.

Στην οδό Βενιζέλου τοποθετήσαμε προβολείς στις διαβάσεις για πρώτη φορά μπροστά σε σχολεία ώστε να είναι έντονα φωτιζόμενες το βράδυ.

Είχαμε καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης»  και για την βελτίωση της άλλης εισόδου της πόλης, για τη  δημιουργία νέων πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων στη περιοχή, αλλά  η πρόταση δεν έχει ακόμη  εγκριθεί.

Κόμβος θα δημιουργηθεί στην είσοδο της πόλης, κοντά στο πρώην Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη. Το έργο αυτό θα εκτελεστεί ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα , μπροστά στο μικρό σιντριβάνι.

Τι θα γίνει εκεί;

Κυκλικός κόμβος, θα είναι όμορφος , λειτουργικός, θα απομακρυνθούν τα φανάρια. Οπου υπάρχει κυκλικός κόμβος είναι  πιο εύκολη η κίνηση. Σε λίγες μέρες θα πάρουμε την μελέτη. Στην περιοχή εκείνη, θα γίνει και ένας κόμβος στην είσοδο του Λευκώνα, στο ύψος του δρόμου που οδηγεί στον ΟΑΕΔ.

 

 https://sertharros.gr

5 σχόλια:

  1. Όπου υπάρχουν στις Σέρρες Κυκλικοι Κόμβοι, ΔΕΝ διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά δυσχερένεται...
    Αν δεν βάλετε STOP στους εισερχόμενους στον κόμβο, θα συνεχίσουν να μπαίνουν όλοι οι οδηγοί μέσα πριν αδειάσει από τα άλλα οχήματα και μετά γύρω γύρω όλοι, θα κοιταζομαστε μέχρι να βρεθεί κάποιος φιλότιμος, να παραχωρήσει την προτεραιότητα του, για να αποσυμφορηθει ο κόμβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα θυμήθηκαν 30 ημέρες πριν από τις εκλογές. Δεν τρωμε σανό κύριε Χρυσάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Νυχτοπατη ότι κάνετε τώρα λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές δεν πιάνεται. Ο κόσμος θεωρεί, ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη του. Φέρνετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιωκετε, διότι ο κόσμος παίρνει ανάποδες στροφές με την κοροϊδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά εντάξει, βάψτε καμιά διάβαση κι αφήστε τους κυκλικούς κόμβους για κανέναν που μπορεί. Αλλάξτε και κανένα ξύλο στα παγκάκια, κανένα μερεμέτι κτλ. ξέρετε εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αντιδήμαρχος των «μικρών έργων» ( γιατί για τα μεγάλα υπάρχει και ο Αβδελάς), συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι κάτι κάνει. Παγκάκι και ανάρτηση, και δεν κάνουν ούτε καν τα αυτονόητα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.