Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Ηράκλειας : Κόντρα για τα οικονομικά πεπραγμένα της θητείας Τζήκα στην ΔΕΥΑΗ

 

 
 
 
 
 
Κόντρα μεταξύ του υποψηφίου δημοτικου συμβούλου με την παράταξη Κοτσακιαχίδη κ Τυριακιδη και του προέδρου της     ΔΕΥΑΗ Ηράκλειας κ Τζήκα .Ο κ Τυριακιδης αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του κ Τζήκα οτι η επιχείρηση ανθεί οικονομικά. Παραθέτοντας μια σειρά στοιχείων ο κ Τυριακιδης θέτει το ερώτημα << Τελικά είναι βιώσιμη αυτή η επιχείρηση η σε βάθος χρόνου θα έχουμε ένα τεράστιο χρέος?>>
Από την πλευρά του ο κ Τζήκας αντικρούει τους ισχυρισμούς του κ Τυριακίδη τονίζοντας οτι <<   δεν θα είχαμε καμία οφειλή αν δεν είχαν κάνει "φτερά "από το ταμείο 850.000€ επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης και δεν υπήρχαν ανεξοφλητες υποχρεώσεις προς προμηθευτές ύψους 400.000€ που πληρώσαμε εμείς.>>
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ : ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ ΣΗΜΕΡΑ ;
📌Με στοιχεία από την Διαύγεια έχει εξοφληθεί όλο το 2022 και για το 2023 υπάρχουν μόνο δύο πληρωμές:
✔️ 15/06/2023 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023 (58249,23)
✔️21/09/2023 ΦΕΦΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023 (44968,88)
📍Πηγή: Διαύγεια
Συμπέρασμα η επιχείρηση χρωστάει μαζί με τον τρέχον λογαριασμό Σεπτεμβρίου 7 μήνες, που αν τα ποσά είναι σε αυτό το ύψος εύκολα βγαίνει το νούμερο της οφειλής περίπου στα (300.000€)
-Τελικά είναι βιώσιμη αυτή η επιχείρηση η σε βάθος χρόνου θα έχουμε ένα τεράστιο χρέος?
-Λένε ότι δεν χρωστάνε πουθενά και ότι έχουν καλύψει όλες τις υποχρεώσεις τους. Αν είναι έτσι, τότε που είναι οι πληρωμές προς τη ΔΕΗ;
-Υπάρχουν άλλες οφειλές;
-Σε τί ποσοστό είναι η εισπραξιμότητα;
-Πόια είναι η Καθαρή Θέση της επιχείρησης ;
-Οφειλές σε τρίτους ;
-Οφειλές σε Δημόσιο ;
-Ρυθμίσεις - Δάνεια ;

 

Απάντηση Δημήτρη Τζήκα σε Χρήστο Τυριακίδη : " Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί"
📍Απάντηση σε αυστηρό ύφος σε όσα έγραψε σε ανάρτηση ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και νυν πρόεδρος Στρυμωνικού Χρήστος Τυριακίδης ,έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Δημήτρης Τζήκας.
Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε μετά την συνέντευξη του προέδρου και όσα ανέφερε για την τωρινή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Κατάσταση που αμφισβήτησε με ανάρτηση του ο Χρήστος Τυριακίδης απευθύνοντας ερώτημα ειδικά για τις οφειλές προς την ΔΕΗ.
Ας δούμε ποια ήταν η απάντηση του κ.Τζήκα:
✔️Προφανώς ο κ.Τυριακίδης δεν γνωρίζει ή κάνει φθηνή πολιτική
✔️Όταν παραλάβαμε η επιχείρηση ήταν τελευταία με την χειρότερη οικονομική κατάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες 130 ΔΕΥΑ της χώρας και τώρα είμαστε στην πρώτη δεκάδα.
✔️ Οι πληρωμές προς ΔΕΗ ανά έτος από τότε που παραλάβαμε ήταν οι εξής:
📍2020 : 1.850.000€
📍2021: 435.000€
📍2022: 540.000€
📍2023:μέχρι τώρα 330.000€ .
✔️Το συνολικό κόστος για το 2023 θα αγγίξει τις 700.000€
✔️ Τα τιμολόγια που δεν έχουν εξοφληθεί αγγίζουν τις 200.000€ τα οποία είναι προγραμματισμένα να πληρωθούν σύμφωνα και με την πορεία των εισπράξεων .
✔️Θα είχε αξία πάντως να κάνατε μια έρευνα και να ρωτούσατε ποιό είναι το ύψος των οφειλών άλλων ΔΕΥΑ του Νόμου μας προς την ΔΕΗ μετά την αύξηση των τιμολογίων.
✔️ Σίγουρα όμως παρά και την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ,που ουσιαστικά έχει διπλασιάσει το κόστος,δεν θα είχαμε καμία οφειλή αν δεν είχαν κάνει "φτερά "από το ταμείο 850.000€ επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης και δεν υπήρχαν ανεξοφλητες υποχρεώσεις προς προμηθευτές ύψους 400.000€ που πληρώσαμε εμείς.
✔️Τολματε και μιλάτε σ'εμας για την ΔΕΥΑ;;
Δημήτρης Τζήκας
Πρόεδρος ΔΕΥΑΗ
 
 Με πληροφοριες από

Τα νέα του Δήμου Ηράκλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.