Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Δήμος Βισαλτίας: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου το Φεστιβάλ «Νίτσα Τσίτρα» στο Αηδονοχώρι

 




Ένα Φεστιβάλ γεμάτο κέφι, χορό, μουσική και παράδοση έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στο Αηδονοχώρι του Δήμου Βισαλτίας.
Το Φεστιβάλ παραδοσιακού τραγουδιού «Νίτσα Τσίτρα» διοργανώθηκε από τον Δήμο Βισαλτίας και το ΔΗΚΚΠΠΠΑ σε συνεργασία με το Μουσικό Σχήμα «Επιμένουμε Παραδοσιακά». Σκοπός του Φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη, η διάσωση του δημοτικού τραγουδιού και η προβολή της πλούσιας παράδοσης του τόπου.

Advertisement

Συγκινημένος ο αδελφός της κ.Γιώργος Τσίτρας μίλησε με τα καλύτερα λόγια

Μια βραδιά αφιερωμένη στο «Αηδόνι της Μακεδονίας» στην Ελληνίδα τραγουδίστρια της Μακεδονικής παραδοσιακής μουσικής, με καταγωγή από το Αηδονοχώρι Νίτσα Τσίτρα. Γεννήθηκε το 1930, είχε μια λαμπρή πολυετή διαδρομή στη Μακεδονική παραδοσιακή μουσική και συγκαταλέγεται στο πάνθεον των τραγουδιστών της δημοτικής παράδοσης. Είχε συνεργαστεί με πολλές δισκογραφικές εταιρίες όπως η EMI, η EMI Greece, η CRONOS MUSIC και η Thermaikosκαι ήταν η αγαπημένη φωνή στα νταρνακοχώρια και στα χωριά του Παγγαίου.

Τεράστιο ταλέντο είχε στην ερμηνεία των μεγαλόπνοων, επύλλιων, καθιστικών τραγουδιών της Μακεδονίας, τραγούδια των οποίων η καταγωγή χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Αξέχαστες οι ερμηνείες της σε τραγούδια όπως ” Η Παγώνα”, “Μπιζέρησα, βαρέθηκα”, “Βαριά είναι τα ξένα”, “Εγέρασα και πέρασα” και πολλά ακόμη.Προς τιμήν της, η κεντρική πλατεία του Αηδονοχωρίου ονομάστηκε Πλατεία «Νίτσα Τσίτρα».

Οι παρευρισκόμενοι έμειναν ευχαριστημενοι και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες

 

 

 https://epiloges.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.