Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα είναι πως μπαίνουν οι φωτιές για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες

 


 

 

«Είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε συζήτηση προ ημερησίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όπως είμαι ανά πάσα στιγμή για κατ’ ιδίαν ενημέρωση» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη.

Επίσης, για τη συνάντηση με τον Ερντογάν στο Βίλνιους ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν τέθηκαν θέματα εθνικής κυριαρχίας. «Όμως να πω κάτι που έτυχε παρερμηνείας. Ουδέποτε ο κ. Ερντογάν μου έθεσε ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία. Και να μου τα έθετε η απάντηση που θα λάμβανε θα ήταν η γνωστή» είπε ο πρωθυπουργός.

Φωτιές και ανεμογεννήτριες

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να απαντήσει στη φημολογία που αναπτύσσεται σχετικά με το ότι καίγονται δάση για να τοποθετηθούν στη συνέχεια ανεμογεννήτριες. «Πρέπει να σπάσουμε τον μύθο ότι τις φωτιές τις βάζουνε για να μπουν ανεμογεννήτριες. Είναι η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που ακούγεται. Η μισή εγκατεστημένη ισχύ της χώρας σήμερα είναι από ΑΠΕ. Χρειαζόμαστε περισσότερες ανεμογεννήτριες και αύριο θα πάμε στις θαλάσσιες ανεμογεννήτριες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τα ζητήματα των πυρκαγιών και τις κινήσεις της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε το υπουργείο Πολιτικής προστασίας και κλιματικής κρίσης με ξεχωριστό προϋπολογισμό αναβαθμίζοντας αυτό που παλιά ήταν μια γενική γραμματεία που στεγαζόταν σε ετοιμόρροπο κτίριο». Πρόσθεσε πως «μας δόθηκε η δυνατότητα να έχουμε καλύτερο συντονισμό και καλύτερη εικόνα για το πεδίο όχι αυτή που θα θέλαμε. Όποιος πολιτικός θέλει να δει την δουλειά και τις προκλήσεις της στιγμής στο συντονιστικό κέντρο είναι ευπρόσδεκτος. Θα δείτε την δυσκολία διαχείρισης».

Αιφνιδιάστηκαν οι Βρετανοί από το 112

Μιλώντας για το «112» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «οι Βρετανοί που βρέθηκαν στη Ρόδο αιφνιδιάστηκαν από το 112 γιατί στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει. Τώρα πειραματίζονται. Δεν έχουν πυρκαγιές αλλά έχουν άλλες ανάγκες. Έχουν πλημμύρες» και τόνισε πως «αυτό είναι κεκτημένο μας. Και το κεκτημένο μας είναι το πως κάνουμε εκκενώσεις. Αυτό δεν είναι απλή υπόθεση. Και όταν ασκείται κριτική ελάτε να δείτε πρώτα τι ακριβώς συμβαίνει στο συντονιστικό κέντρο και πόσα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά».

Σχετικά με τα εναέρια μέσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως υπάρχουν προβλέψεις για την αγορά νέων αεροσκαφών πυρόσβεσης σημειώνοντας ότι η Ελλάδα υπενοικιάζει τα 10 από τα 35 «Καναντέρ» που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά, ενώ δήλωσε πως «δεν υπάρχει φωτιά στην οποία δεν πετούν εναέρια μέσα», υποστηρίζοντας ότι «είναι πολλά περισσότερα από αυτά που έχουν άλλες χώρες». 

 

 

 https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.