Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Δήμος Σερρών : Όταν η απαίτηση για προνομιακή μεταχείριση βαφτίζεται μισογυνισμος

 
 

 
 
 
 
 
 Απάντηση στα οσα υποστήριξε η κ Καλλιόπη Ευαγγελιδου η οποία με αφορμή την αποπομπή της κ Παλάζη από την θέση της προέδρου της ΚΕΔΗΣ .Κατηγορεί τον δήμαρχο Σερρών για μισογυνισμο .Δίνει κ Γκεντσουδη δικηγόρος και ειδική συνεργάτης του κ Χρυσαφη . Η οποία παραθέτοντας τον αριθμο των γυναικών που αξιοποιήθηκαν από την δημοτική αρχή. Θυμίζει στην κ Ευαγγελίδου οτι << Η μέγιστη έκφραση του φεμινισμού είναι η ισότητα. Όχι η προνομιακή μεταχείριση. Το να απαιτούμε λοιπόν από τον Δήμαρχο να δείξει ανοχή και εύνοια σε πρόσωπα με μόνη αιτιολογία ότι είναι γυναίκες μόνο φεμινισμό δεν εκφράζει και εμένα προσωπικά με προσβάλει και με υποτιμά.>> 
Η απάντηση της κ Γκεντσουδη  
 
Βλέποντας την ανάρτηση της κας Καλλιόπης Ευαγγελίδου σήμερα, στην οποία κατηγορήθηκε ο Δήμαρχος Σερρων Alexandros Xrisafis και η δημοτική αρχή Συμμαχία Σερραίων - Αλέξανδρος Χρυσάφης για μισογυνισμό νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα εξής.
 
Κατ αρχήν, όσον αφορά την επιλογή θέσεων ευθύνης από τον Δήμαρχο πρεπει να τονιστει οτι:
Το 80% των ατόμων που επέλεξε ο Δήμαρχος ως ειδικούς του συνεργάτες ειναι γυναίκες!
 
Η Γενικη Γραμματεας του Δημου Σερρων ειναι γυναίκα!
 
Η Υπεύθυνη Τύπου του Δημάρχου ειναι γυναίκα!
 
Κατα την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, οι γυναίκες υποψήφιοι ηταν περίπου όσοι και οι άνδρες!
 
Τις δυο μοναδικός γυναίκες, που εξελέγησαν, στην παράταξη, ο Δήμαρχος αποφάσισε να τις αξιοποιήσει σε καίριες θέσεις ευθύνης απο την πρώτη μέρα της εκλογής τους εως και σήμερα, αφήνωντας εκτός αρκετούς εκλεγμένους άνδρες!
 
Από τους πολίτες, που είχε δικαίωμα ο Δήμαρχος να ορίσει στα Δ.Σ. των οργανισμών, τα περισσότερα άτομα ειναι γυναίκες!
 
Το γραφειο του το στελέχωσε με τέσσερα ατομα, όλες γυναίκες!
 
Η νομική σύμβουλος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. είναι γυναίκα!
 
Η νομική σύμβουλος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ήταν γυναίκα!
 
7 απο τους 8 Διευθυντές του Δήμου, που όρισε ο Δήμαρχος, είναι γυναίκες!
 
Όλοι οι προϊστάμενοι του Δήμου πλην 2 ειναι γυναίκες!
 
Εκ των πραγματων, λοιπον, και αντικείμενικά, οποιαδηποτε προσπάθεια να κατηγορηθει ο Δημαρχος για μισογυνισμό πέφτει στο κενό.
 
Αλλά και προσωπικά, θέλω να εκφράσω πως, ως ειδική συνεργάτης του Δήμαρχου τα τελευταία 2 περίπου χρόνια, δε φοβήθηκα στιγμή να εκφράσω την άποψη μου, να διαφωνήσω και να ορθώσω το ανάστημα μου, όποτε χρειαστεί. 
Κι αυτό όχι γιατί ο κόσμος μας ειναι ιδανικά πλασμενος για τη συμμετοχή των γυναικών στο δημόσιο βίο.
 Έχουμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε εκεί.
 Αυτό γιατί εδώ και δυο χρόνια δουλεύω με εναν Δήμαρχο, που πιστεύει ακραδαντα στις ικανοτητες και την αξια των γυναικων και το αποδεικνύει καθημερινά με τη στάση του.
 Με έναν Δήμαρχο, ο οποίος δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο σε κανέναν να δείξει την οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση σε κάποια γυναίκα.
 
Πρόσφατα, ο Δήμαρχος για σοβαρούς λόγους, που αφορούσαν τον Δημοσιονομικό Έλεγχο για την οικονομική διαχείριση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., πρότεινε και ομόφωνα η παράταξη αποφάσισε την διαγραφή της κας Παλαζη, παρέχοντάς της μαλιστα και χρονικό περιθώριο να προβει η ίδια στην παραίτηση της. 
Με αντικειμενικά, επίσης, κριτήρια αποφασισε την αντικατάσταση της κας Ευαγγελίδου απο τον πασίγνωστο μουσικοσυνθέτη κ. Ανδρέου, το κύρος και το ειδικό βάρος του οποίου δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.
 
Η μέγιστη έκφραση του φεμινισμού είναι η ισότητα. Όχι η προνομιακή μεταχείριση. Το να απαιτούμε λοιπόν από τον Δήμαρχο να δείξει ανοχή και εύνοια σε πρόσωπα με μόνη αιτιολογία ότι είναι γυναίκες μόνο φεμινισμό δεν εκφράζει και εμένα προσωπικά με προσβάλει και με υποτιμά.

 

1 σχόλιο:

  1. Ο Δήμαρχος λοιπόν με αντικειμενικά κριτήρια αποφάσισε την αντικατάσταση της κ. Ευαγγελίδου, όχι το Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ. Και μάλιστα το ανακοίνωσε 3 μήνες πριν ΡΗ λήξη της θητείας της. Ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση ως έμμισθη ειδική συνεργάτης του κάτι παραπάνω θα ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.