Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Δήμος Σερρών : Καλλιόπη Ευαγγελιδου - Δείγμα μισογυνισμού η αποπομπή Παλάζη


 

 

Η τ.Καλλιτεχνική Δ/ντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και Υποψήφια Βουλευτής με την “Πλεύση Ελευθερίας” Καλλιόπη Ευαγγελίδου, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και τον τρόπο που η δημοτική αρχή διαχειρίστηκε τη διαγραφή της Χρυσάνθης Παλάζη – Τσοχατζίδη από τη Συμμαχία Σερραίων καθώς και την απομάκρυνσή της από την ΚΕΔΗΣ, παραθέτει την άποψή της, αναφέροντας πολλά παραδείγματα και θέτοντας το ερώτημα για το αν πρέπει στον τόπο να ξεκινήσει μια επίσημη συζήτηση για έμφυλες διακρίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει, παρατηρούνται “Δείγματα μισογυνισμού από την δημοτική αρχή”.

 

Η τοποθέτηση της Καλλιόπης Ευαγγελίδου, αμέσως βρήκε ανταπόκριση από δεκάδες γυναίκες που σχολιάζουν καυστικά τη στάση της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανάρτηση:
Θέλουμε αλήθεια περισσότερα στοιχεία για να μιλήσουμε επίσημα πια για δείγματα μισογυνισμού από την δημοτική αρχή; Ποια ακριβώς στιγμή θα βρούμε το θάρρος να μιλήσουμε για έμφυλη βία και έμφυλες διακρίσεις στις Σέρρες;
Δηλαδή κανένας άντρας συνεργάτης του κυρίου Δημάρχου Σερρών δεν διέπραξε τόσα χρόνια κάποιο διοικητικό σφάλμα; Κανένας δεν αγανάκτησε τον κ Δήμαρχο ή δεν απώλεσε την εμπιστοσύνη του; Μόνο οι γυναίκες το καταφέρνουμε αυτό;
Δεν υπήρξαν περιστατικά με άντρες δημοτικούς συμβούλους που διαφώνησαν πολιτικά με τον κ. Δήμαρχο αλλά που η διαχείριση που επιλέχθηκε βοήθησε να κρατηθούν οι ισορροπίες και χαμηλά οι δημόσιοι τόνοι; Υπήρξαν προφανώς. Αλλά εκεί επιλέχθηκε να δοθεί ο στοιχειώδης σεβασμός που οφείλεται στον δημόσιο διάλογο.

Η κοινωνία των Σερρών παρακολουθεί αμήχανη εδώ και μέρες τον δημόσιο διασυρμό επί προσωπικού, με αναπόδεικτους δημόσιους ηθικούς χαρακτηρισμούς, μιας γυναίκας δημοτικής συμβούλου της κυρίας Χρυσάνθης Παλάζη Τσοχατζίδη, από την ίδια της την παράταξη, η οποία έχει πλέον μόνο μία γυναίκα σε όλο τον συνδυασμό της. Σύμπτωση;
Και παρόλο που θα περίμενε κανείς να σχολιάζεται ή να συζητείται από τους πολίτες το σφάλμα στο οποίο φέρεται να υπέπεσε διοικητικά η κ. Παλάζη, εντούτοις, μουδιασμένοι όλοι από την σφοδρότητα της απάνθρωπης λεκτικής επίθεσης, αισθάνονται την ανάγκη να την συντρέξουν και να της συμπαρασταθούν.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επεσήμανε ότι πρέπει να διαχωριστεί η ανθρώπινη πλευρά από την πολιτική διαχείριση και τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν από την κ. Παλάζη στην Σερραϊκή κοινωνία. Η τοποθέτηση του κ. Στέφανου Φωτιάδη στο δημοτικό συμβούλιο είναι χαρακτηριστική. Ξεχωρίζω το ανθρώπινο από το πολιτικό είπε θέλοντας να επαναφέρει τον δημόσιο διάλογο σε μια διαχειρίσιμη βάση. Η κ. Δέσποινα Ιλανίδου-Βίλλιου είπε στην τοποθέτηση της αισθάνομαι άσχημα… Το ίδιο και ο κ.Στέργιος Γαλάνης .
Από την δημοτική αρχή, που ήταν και η παράταξη της κ. Παλάζη κανένας δεν αισθάνθηκε άσχημα για αυτή την εικόνα; Σε ανθρώπινο επίπεδο;

Η κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα μίλησε για “επίθεση δεκαέξι ανθρώπων σε έναν” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και κατηγορήθηκε και η ίδια ότι η ανθρώπινη και ενστικτώδης ανάγκη της να προστατέψει έναν συνάνθρωπό που βαλλόταν επί ώρες μπροστά στα μάτια της, ήταν στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας.

Το μικρόφωνο της κ. Αριάδνης Παπαφωτίου επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με θεσμική θέση μέσα στο συμβούλιο έκλεισε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου. Στην ψηφοφορία δε, δεν της ζητήθηκε θεσμικά ούτε καν να ψηφίσει το δεύτερο και τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης και μόνη της πήρε τον λόγο και δήλωσε την θέση της.

Υπάρχει ισότιμη συμπεριφορά μέσα στα δημοτικά συμβούλια απέναντι στην κ. Παπαφωτίου και την κ. Θένια Χαραλαμπίδου όταν παίρνουν τον λόγο και σε άντρες δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης όταν μιλάνε; Θέλετε να κάνουμε μια έρευνα σε διάφορα δημοτικά συμβούλια να δούμε αν η συμπεριφορά από μέρους της δημοτικής αρχής είναι ισορροπημένη και παρουσιάζει την ίδια ανεκτικότητα απέναντι στους άντρες και τις γυναίκες όταν εκφράζουν τις θέσεις τους;

Ας θυμηθούμε όμως κι αυτό.
Οι γυναίκες στον Δήμο Σερρών ως δια μαγείας συστηματικά τα τελευταία χρόνια απομακρύνονται από θέσεις ευθύνης και μάλιστα με τρόπο που ενέχει απαξίωση για την δουλειά τους και απαξιωτικούς ή ειρωνικούς χαρακτηρισμούς.

Η δική μου περίπτωση είναι μία. Ο κ. Δήμαρχος δεν κράτησε απέναντι στην επαγγελματική μου υπόσταση ούτε τα προσχήματα, να με αποχαιρετήσει,από την θέση που κατείχα με νόμιμες διαδικασίες, με μια στοιχειώδη ευπρέπεια και να προχωρήσει στο έργο του όπως είθισται να συμβαίνει. Δημόσια διαγράφηκε όλη μου η επαγγελματική πορεία και διάφοροι σύμβουλοι του έκαναν αναρτήσεις με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για να αποδείξουν ότι έχω εμμονή με την θέση κι όχι ότι αντιδρώ έχοντας έννομο συμφέρον να διαφυλάξω την επαγγελματική μου υπόσταση. Χωρίς κανένα προφανή λόγο αρνήθηκε ο κ. Δήμαρχος να κρατήσει την ελάχιστη ισορροπία στην θεσμική μας επαφή καθώς και να με συναντήσει σε τρία κλεισμένα από το γραφείο του ραντεβού στο διάστημα από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο του 2020, όπου πρόθεση μου ήταν, γνωρίζοντας ήδη τα σχέδια του, να υπάρξει μια ισορροπία και να μην διαρραγούν εντελώς οι μεταξύ μας σχέσεις σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η κ. Νατάσα Σιδηροπούλου, αρχιμουσικός της φιλαρμονικής με προσφορά είναι άλλη μία.

Η κ. Γουναρίδου είναι ακόμη μία, η οποία σαν υπάλληλος του Δήμου Σερρών μετακινήθηκε αναίτια σε θέση κατώτερη από αυτή που έπρεπε να κατέχει κι ενώ κέρδισε όλες τις διοικητικές προσφυγές τόσο στην 2η ειδική επιτροπή όσο και στο διοικητικό εφετείο εν τούτοις ποτέ δεν επέστρεψε στην υπηρεσία από την οποία απομακρύνθηκε.

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας η οποία υποστήριξε την Δημοτική αρχή ακόμη τηρεί σιγή ιχθύος. Η προτροπή στις γυναίκες να σπάσουν την σιωπή για την βία που υφίστανται στον ιδιωτικό τους βίο είναι κενό γράμμα όταν στον δημόσιο βίο οι γυναίκες είναι τα εύκολα θύματα τα οποία διαπομπεύονται και απαξιώνονται χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, χωρίς τον ελάχιστο σεβασμό στην επαγγελματική τους υπόσταση, στο έργο και την προσφορά τους.

Φευ της σύμπτωσης το θέμα των πανελληνίων εξετάσεων εχτές ήταν ήταν για την βία κατά των γυναικών. Μόνο λόγια και γιορτούλες. Στην ουσία τίποτα.

Στα σχόλια σας παραθέτω το δημοτικό συμβούλιο. Διαρκεί 4 ώρες αλλά οι γυναικείες οργανώσεις αξίζει να αφιερώσουν λίγο χρόνο μήπως ανοίξει ένα πολύ δύσκολο και πονεμένο θέμα στον τόπο αυτό.

Αξίζει να ανοίξει μια επί της ουσίας συζήτηση για την θέση της γυναίκας επαγγελματία στην Σερραϊκή κοινωνία ώστε να δούμε αν όσοι κάνουν βιντεάκια για την έμφυλη βία μας θεωρούν τις γυναίκες ισότιμους συνομιλητές ή όλα είναι προσχηματικά και για τις εντυπώσεις.

 serrespost.gr

 

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.