Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Με την συνεργασία των «Πελαργών, διοργανώθηκε η «Επετειακή» Μπασκετική Αιμοδοσία, από την ΕΟΚ.

 





Με την συνεργασία του συνδέσμου φίλων της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ: «Οι Πελαργοί», διοργανώθηκε αιμοδοσία στα γραφεία της ΕΟΚ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στην οποία συμμετείχε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βέρρο Κωνσταντίνο και τους: Λαμπράκη Μιχάλη (Αντιπρόεδρο), Μηλούση Θάνο (Γενικό Γραμματέα), Μιχαηλίδου Ευδοκία (Ταμία) και το μέλος: Φραγκούλη Κωνσταντίνο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας κ.Θάνος Πλεύρης.

Η αιμοδοσία συνέπεσε με την επέτειο των 36 ετών από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ 1987.

Παρόντες και παίκτες, εκπρόσωποι των ομάδων των δύο χρυσών μεταλλίων της Εθνικής ομάδας το 1987 και 2005 οι κ.κ. Νίκος Φιλίππου και Νίκος Σταυρόπουλος της ομάδας του 1987 και οι κ.κ. Δήμος Ντικούδης και Κώστας Τσαρτσαρής της ομάδας του 2005.

Η ΕΟΚ, αποφάσισε να θεσμοθετήσει από φέτος την Επετειακή Μπασκετική Αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιείται κάθε 14 Ιούνη με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με πολύτιμο αρωγό τον Σύνδεσμο Φίλων της Επίσημης Αγαπημένης «Οι Πελαργοί».

Στον εορτασμό των 36 χρόνων, η Ε.Ο.Κ. και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ με την πρωτοβουλία αυτή τιμούν από κοινού την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού στα ομαδικά αθλήματα, στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη αίματος και ενισχύουν τις βάσεις για μια αλληλέγγυα κοινωνία.

Οι «Πελαργοί» στήριξαν την αιμοδοσία σε επτά πόλεις σε όλη την χώρα (Φέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Σέρρες, Λάρισα, Αθήνα, Χίο & Ηράκλειο)

 

 https://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.