Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Σέρρες : Ικανοποιημένοι οι Σερραίοι ξενοδόχοι -Οικονομικη Πληγη το κόστος της ενέργειας

 




Η γενικότερη κινητικότητα που υπήρξε στη χώρα,  επέδρασε θετικά και συνέβαλε ώστε και  σερραϊκές επιχειρήσεις καταλυμάτων και ξενοδοχείων  να πάρουν ένα κομμάτι από την τουριστική κίνηση που σημειώθηκε τις άγιες ημέρες

Ο ξενοδόχος Χρήστος Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι υπήρχε πληρότητα της τάξης του 80% με 85%, με τους επισκέπτες να είναι από την Βουλγαρία αλλά και Σερραίοι που ήρθαν να περάσουν το Πάσχα σε συγγενικά τους πρόσωπα. Κατά βάση οι διανυκτερεύσεις ήταν διήμερα και τριήμερα.

Ανάλογη εικόνα μας παρουσίασε και εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Νάστου, στα Πορρόια. Μας δήλωσε ότι ο ξενώνας ήταν γεμάτος με τους επισκέπτες να είναι  από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και ήρθαν να περάσουν τις άγιες μέρες του Πάσχα στα χωριά τους και να τις μοιραστούν με δικούς τους ανθρώπους.

Και οι δυο ξενοδόχοι, ωστόσο, επεσήμαναν ότι το μεγάλο πρόβλημα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι η τιμή της ενέργειας.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι η τιμή στο ρεύμα είναι διπλή σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Νάστου μας είπε ότι η επιχείρηση δαπανά 24 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για την ενέργεια, όταν πριν από ένα χρόνο η αντίστοιχη δαπάνη ανερχόταν στις  7 χιλιάδες ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Νάστου μας είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει το ενεργειακό κόστος,  αφού το ύψος της πάγιας καταβολής για το ρεύμα είναι δυσθεώρητο.

 

Δ.Ν.


 

https://sertharros.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.