Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως

 


 

Τέταρτο δελτίο τύπου του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Τερζη για το θέμα της μη επιβολής προστίμου στην εταιρεία που έχει αναλάβει την προμήθεια 5 απορριμματοφόρων στον δήμο Σερρών . Να πούμε οτι ο κ Τερζης επαναλαμβάνει με περισσοτερες λεπτομέρειες τα όσα είπε στα προηγούμενα δελτια τύπου .Πιθανόν να θεωρεί οτι δεν το καταλάβαμε το θέμα όποτε επανέρχεται ώστε δια της επαναλήψεως να το εμπεδώσουμε

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σέρρες, 4 Μαρτίου 2023
                      
Βασίλης Τερζής                                      
Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

«Τίποτα αναπάντητο σε γνώση των Σερραίων…»

Θέμα: Τροποποίηση της Σύμβασης Προμήθειας 5 Απορριμματοφόρων, ποσού 617.000 χωρίς Φ.Π.Α, 765.700 με Φ.Π.Α.

Κύριε Σπύρο Μισιρλή,
Είπατε «Τίποτε αναπάντητο σε γνώση των Σερραίων!!!»

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα:
1 Σεπτεμβρίου 2022, υπογράφηκε η σύμβαση με τον Δήμο.
42 ημέρες μετά, 12 Οκτωβρίου 2022, υποβλήθηκε το αίτημα, από τη συμβαλλόμενη με τον Δήμο Εταιρεία, για τροποποίηση της σύμβασης.
α) την προμήθεια ειδών νεότερης μεν τεχνολογίας αλλά με κατώτερα χαρακτηριστικά.
Οι κατασκευαστικές αλλαγές κρίνονταν αναγκαίες για τη συμμόρφωση των οχημάτων με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Πρότυπα για τις εκπομπές ρύπων και με γνώμονα τη βελτιστοποίηση των κορυφαίων επιδόσεων των κινητήρων και την οικονομία καυσίμου. Οι μετατροπές εφαρμόζονται υποχρεωτικά σε όλα τα οχήματα της σειράς, (περιλαμβάνονται και στην παραγγελία του Δήμου Σερρών), από την 42η εβδομάδα του 2022.
β) Τη μετάθεση - παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης.
Η παράδοση να μετατεθεί λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στις γραμμές παραγωγής όλων σχεδόν των εργοστασίων, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, της παγκόσμιας διαταραχής στην αλυσίδα εφοδιασμού και της εμπόλεμης κατάστασης της Ουκρανίας.   
20 Οκτωβρίου 2022, απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Δήμου, η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Στο έγγραφο της τονίζει πως έχει «συμβουλευτικό χαρακτήρα, με παροχή γενικών οδηγιών και κατευθύνσεων και σε καμιά περίπτωση δε δύναται να υποκαταστήσει την, επί συγκεκριμένων ζητημάτων, κρίση των αναθετουσών αρχών».
Όσον αφορά στη χρονική παράταση τονίζει: «πρέπει να διερευνηθεί το χρονικό σημείο κατά το οποίο προέκυψε το επικαλούμενο απρόβλεπτο γεγονός που δικαιολογεί την εφαρμογή του άρθρου 132 (κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας ή μετά τη σύναψη του συμφωνητικού)».  
2 μήνες μετά, 20 Δεκεμβρίου 2022, συνεδριάζει η Επιτροπή  παραλαβής του Δήμου Σερρών. Μεταξύ άλλων, γνωμοδοτεί πως πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο, το ποσό που αντιστοιχεί στο 5% της συμβατικής αξίας της προμήθειας χωρίς Φ.Π.Α, ήτοι 30.871€, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 207, «κυρώσεις για εκπρόθεσμη παράδοση προμήθειας».
Η Επιτροπή απέρριψε τους παραπάνω λόγους που επικαλείται ο ανάδοχος, θεωρώντας πως δεν αποτελούν επί της ουσίας αιτία για την καθυστέρηση της παράδοσης των οχημάτων, για «λόγους ανωτέρας βίας». Σύμφωνα με το σκεπτικό της, κατά την υπογραφή της σύμβασης, προϋπήρχαν οι λόγοι που επικαλείται η ανάδοχος εταιρεία στο αίτημά της,  (υγειονομική κρίση και εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία).
57 ημέρες μετά, 15 Φεβρουαρίου 2023, κ. Σπύρο Μισιρλή, παραλαμβάνετε τη γνωμοδότηση από την Επιτροπή του Δήμου!!!
Και καταλήγουμε, 21 Φεβρουαρίου 2023 το μεσημέρι, παραμονή της Συνεδρίασης του Δ.Σ, να μας αποστέλνονται, εκτός ημερησίας διάταξης, τα σχετικά του θέματος.
22 Φεβρουαρίου 2023, 4 και πλέον μήνες μετά το αίτημα της αναδόχου εταιρείας, πέρασε κατά πλειοψηφία η εισήγησή σας, για μη επιβολή κυρώσεων και προστίμου, λαμβάνοντας υπόψη το αιτιολογικό της εταιρείας, η οποία υπέγραψε 1 Σεπτεμβρίου και αντιλήφθηκε 12 Οκτωβρίου 2022, τη σημαντική καθυστέρηση στις γραμμές παραγωγής όλων σχεδόν των εργοστασίων ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, της παγκόσμιας διαταραχής στην αλυσίδα εφοδιασμού και της εμπόλεμης κατάστασης της Ουκρανίας!!!
 
«Verba volant, scripta manent»: Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν. Τα ανωτέρω στην κρίση των Σερραίων.

 
                                                                                                Με τιμή

                                                                                           Βασίλης Τερζής 

6 σχόλια:

  1. Αν θες 4 δελτία τύπου για να μιλάς για το ίδιο πράγμα τότε ασε μας κούρασες.
    Ο κόσμος δε γυρίζει γύρω σπο τις εμμονές σας κ τερζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη πολύ καλά τους κάνεις και απαντάς. Μην τους αφήνεις να θάψουν την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά σας κάνει, τα γραπτά μένουν θα τα βρείτε μπροστά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Τερζή ακόμη δεν βαρεθήκατε να ασχοληστε με τον Σπύρο Μισιρλη; Σας έχει κάνει ήδη ένα σκορ πάνω από 100-0. Στο Δίκτυο γελούσαν οι δημοσιογράφοι μαζί σας. Είστε εκθετος και απληροφορητος. Θα ήθελα να γράψω επώνυμα αλλά δεν έχω λογαριασμό Google. Αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου λέγομαι Απόστολος Σουγιουτζογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Απόστολε Σουγιουτζόγλου, σας ευχαριστώ που με διαβάζετε. Θα θέλατε να γράψετε επώνυμα αλλά δεν έχετε λογαριασμό στην google, γι' αυτό γράφετε ανώνυμα ως Απόστολος Σουγιουτζόγλου!!! Και θέλετε και να επικοινωνήσω μαζί σας!!! Με ποιον τρόπο;;; Ίσως με κάποιον μεταφυσικό!!! Με τιμή, Βασίλης Τερζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σουγιουτζόγλου - Τερζής 0 -121 από τα αποδυτήρια, σας γλεντάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.