Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Σέρρες : Εξαιρετικά χρήσιμο το Διήμερο Επαγγελματικού Προσανατολισμού– Βίντεο


 

 

 

Περισσότεροι από 1200 μαθητές από το νομό Σερρών, παρακολουθούν τη Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, η οποία διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα 13 και αύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στα “Αστέρια”.

Η Διημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τις κατάλληλες πληροφορίες να αποφασίσουν για το μέλλον τους και την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν, πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.


 

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σερρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι οι διοργανωτές της Δράσης που έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους μαθητές, εν όψει της λήψης σημαντικών εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων, (επιλογή ομάδας προσανατολισμού κλπ) μέσω της ενίσχυσης, αφενός της αυτογνωσίας και πληροφόρησής τους, αφετέρου, της διαχείρισης τόσο του προσωπικού δυναμικού τους όσο και των ευκαιριών εκπαίδευσης – κατάρτισης και αγοράς εργασίας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για το αύριο των παιδιών μας στις Σέρρες. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που μαζί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, καταφέρνουμε να ξεκινήσει από εδώ- και για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα, η ενημέρωση περισσότερων από 1200 μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Παράλληλη εκδήλωση θα υπάρξει και για τους γονείς, καθώς ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα διαχείρισης σταδιοδρομίας και σπουδών».

Επίσης, ο Υπουργός κ.Καραμανλής τόνισε με έμφαση πως «το Αύριο δεν μπορεί να περιμένει. Και πρέπει να δώσουμε όλα τα εφόδια και τις πληροφορίες στα παιδιά, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Με κάθε ευκαιρία, οφείλουμε πρώτα ως γονείς, και μετά ως Πολιτεία και φορείς να είμαστε δίπλα στα παιδιά στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τις επιλογές τους, οι οποίες θα χαρακτηρίσουν το μέλλον τους», κατέληξε, ευχαριστώντας στην Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως «για την άμεση ανταπόκρισή της και την άριστη συνεργασία μας».

 serrespost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.