Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Σέρρες : Πρωτοβουλίες που πρέπει να παίρνονται

 





Γράφει ο Μιχαλης Πισκιουλης
 
Ξέρουμε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν επιφορτιστεί μια σειρά από ρόλους και ευθύνες που έχουν κάνει τη δουλειά τους και -κυρίως τη ζωή τους- πολύ δύσκολη.
 Πέρα από τον ρόλο του δασκάλου-εκπαιδευτικού έχουν γίνει παιδονόμοι, ψυχολόγοι, αστυνόμοι, προγραμματιστές, φύλακες κ.ά. και για όλα αυτά ελέγχονται με τα πιο αυστηρά και πολλές φορές άδικα κριτήρια. 
 
Οι κίνδυνοι που καραδοκούν καθημερινά στο σχολείο είναι πολλοί, ειδικά σε απαρχαιωμένα σχολικά κτήρια παγίδες. Και επειδή «ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν. 
Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε την πρωτοβουλία που πήρε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 20ου Δημοτικού Σχολείου και ο Διευθυντής του κ. Αβραάμ Καραογλανίδης.
 Έμαθα, λοιπόν, ότι την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα, είναι καλεσμένος στο Σχολείο ο κ. Σάκης Πανταζόπουλος, καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔI.ΠΑ.Ε) ο οποίος θα μιλήσει στους εκπαιδευτικούς με θέμα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο σχολείο. 
Το θέμα το κατέχει πολύ καλά ο κ. Πανταζόπουλος μιας και ένα από τα μαθήματα που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο είναι «Ασφάλεια και Υγιεινή σε Εργασιακούς Χώρους».
 
 Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν και οι Εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και οι Νηπιαγωγοί του 31ου και 14ου Νηπιαγωγείου. 
 
Τα γράφω όλα αυτά όχι μόνο για να επαινέσω όσους ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία και τον κ. Πανταζόπουλο, αλλά κυρίως να τονίσω την ανάγκη να προβούν ΟΛΑ τα σχολεία σε ανάλογη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.