Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Σερρών : Κοίτα να μαθαίνεις- Ομολογία της οικονομικής και πληθυσμιακής συρρίκνωσης

 


 

 Στις 18/1/2023 συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Σερρών με θέμα την πρόταση του δήμου για τον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων .

Η πρόταση είναι για μείωση κατά 40% .Αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι η επιχειρηματολογία για να γίνει δεκτή η πρόταση .

Διαβάστε λοιπόν ένα απόσπασμα . Αυτά βέβαια ουδείς δεν τα λέει δημόσια 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

 

 Τα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας απογραφής έτους 2021, που
παρουσιάζουν ραγδαία μείωση πληθυσμού με κύριο στοιχείο την γήρανση του πληθυσμού και στην πόλη των Σερρών αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες και  Κοινότητες που κατά βάση ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία.

 
β) Τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων που κατατάσσει τον Δήμο
και τον Νομό στην τελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, με δραματική μείωση του τομέα μεταποίησης στο ΑΕΠ, πλήττεται από το διασυνοριακό παραεμπόριο & από την εκροή συναλλάγματος προς γειτονικές χώρες και ιδίως προς την Βουλγαρία που αποτελεί «ενεργειακό και φορολογικό παράδεισο» και βάλλεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας στη     διασυνοριακή περιοχή λόγω  χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών, μικρότερου ενεργειακού κόστους και χαμηλού κόστους εργασίας

 
γ) Τους δείκτες ανάπτυξης που με βάση το κριτήριο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ο
νομός Σερρών εξακολουθεί να κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των
νομών της χώρας και στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε όταν εξετάσουμε και το δηλωθέν εισόδημα κατά φορολογική δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.