Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΚΚΕ Σερρών : ΟΧΙ στα στημένα αγροτοδικεια

 


 

Η Κομματική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ είναι αλληλέγγυα στους αγρότες που σέρνονται ως εγκληματίες στα δικαστήρια την Πέμπτη 19/1/2023, εδώ στην πόλη μας και καταγγέλλει το άθλιο καθεστώς των αγροτοδικείων που για άλλη μια φορά συνεχίζουν να «χτυπάνε» αυτούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Απαιτεί να σταματήσει  η ποινικοποίηση των αγώνων, σε μια περίοδο όπου τα οξυμένα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο, με μια οικονομική – ενεργειακή κρίση σε εξέλιξη, υψηλή φορολογία και  ένα πληθωρισμό που καλπάζει.  

Τα αγροτοδικεία είναι μέθοδος που εφαρμόζεται από όλες τις Κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ- ΔΝ- ΣΥΡΙΖΑ) για να καταστείλουν, να τρομοκρατήσουν, να κάμψουν και να σταματήσουν το αγροτικό κίνημα.
Όσο όμως και να προσπαθούνε να εκβιάσουν το αγροτικό κίνημα, δε θα το καταφέρουν γιατί οι ανάγκες επιβίωσης είναι η αιτία που βγάζει τους αγρότες στο δρόμο.
Οι  βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα του αγροτικού κινήματος, γιατί ότι κατακτήσεις κερδήθηκαν, ήταν αποτέλεσμα αγώνων κόντρα στο φόβο, την καταστολή, κόντρα στις υποσχέσεις, στα ευχολόγια ακόμη και την απαξίωση από Κυβερνήσεις, Υπουργούς και  Βουλευτές.

Καλούμε τους αγρότες του νομού να δώσουν τη μόνη απάντηση που ταιριάζει στην τακτική της κυβέρνησης, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για νέους πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες που έχουν ξεκινήσει αυτό το διάστημα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για:
⦁    κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης,
⦁    αφορολόγητο πετρέλαιο,
⦁    αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς,
⦁    δημιουργία έργων υποδομής,
ώστε να μπορούν να παραμένουν στα χωράφια και τον τόπο τους.

Σέρρες, 18/1/2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.